❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Adresa IP koliduje s jiným sys. v síti

Návody a problémy s konfigurací.
DRAKK

Re: Adresa IP koliduje s jiným sys. v síti

Příspěvekod DRAKK » 17 years ago

A jeste jsem si vsiml v logu,ze ty bludne DHCP leasy jdou z MAC 00:01:38:4C:9F:3C
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

hodby

Příspěvekod hodby » 17 years ago

Tak jsem nato konečně přišel,všechno měla na svědomí AIRCA8.
Naposledy upravil(a) hodby dne 03 Apr 2008 12:03, celkem upraveno 1 x.
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 17 years ago

A co s ni bylo? Byla tam smycka z eth do eth?
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

hodby

Ještě jsem se k ní nedostal,ale dám vědět.
0 x

novajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod novajz » 17 years ago

No, taky jsem měl podobný problém v síti, furt někde něco kolidovalo. Ale jen proto, že lidi si domů prostě koupili router a WAN hodili do pecka a LAN, na kterém byl implicidně zaply DHCP server, zapli do nasi site. A vubec je nenapadlo, že asi bude někde nějaký problém, ptž jim nejel net. No jo no, lidi jsou různí. Taky mi to jednou dělal mikrotik s nějakou v3rc něco, ale s tím, že ještě k tomu blbě přiděloval IP brány a DNS, prostě brána byla 192.168.23.1 a MT přidělil 192.168.23.11 ale přitom DHCP server nebyl zaplý. Doted to nechápu, ale změna FW pomohla.
0 x
Novajz
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby

hafieror

Příspěvekod hafieror » 17 years ago

Už jsem to tu kdysi někam psal, ale taky to může dělat, když si nějakej lojza nainstaluje do buka blbej ovladač k wifině a ten z jeho notebooka udělá hotspot i na lan portu a všem ostatním v síti to píše že mají kolizi ip. A jestli si myslíte, že routování je pro Vás zbytečnost, tak se nad tím hodně dobře zamyslete. Stačí pustit do sítě dhcp server a padne Vám celá.
0 x

hodby

Závada byla v AirCA8,zřejmě odešel ethernet,jeden výstup signalizuje aktivitu, i když je kabel odpojen.Půjde na reklamaci.Možná, že na těch routovaných klientech něco je, začal jsem to taky testovat.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

NATovat NATovat, nejlepší řešení, ať si za tim dělaji co chtěji, síť to neohrozí
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hafieror

Příspěvekod hafieror » 17 years ago

Pokud je tam jen jeden uživatel, tak samozřejmě NAT, pokud více, tak to musí být routovaný, aby se dala přidělit spravedlivě rychlost.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

tak to je jasný, ale tak třeba naše řešení, po paneláku rozvody UTPček, napojený do RB192 kterej dělá z každýho portu nat na zvláštní ip adresu podle který shapujem, takže za tim si každej jednotlivej člověk může dělat co chce, shaping dělá až server na páteři. Jestli někomu nesedí výkon RB192 tak si tam může dát třeba alixe s vlan switchem což myslim ne aby jenom propouštěl vlan tagy ale podporoval 802.1Q, krásný řešení.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků