DD,
pouzivate nekdo nejake radio v 18Ghz s propustnosti nad 1gbps? Pokud mozno reseni bez IDU a s pouzitim xPICu. Nic skladaneho z vice spoju (by i jen vice ODU s jednou IDU)
Zatim nam z resersi vypadlo prekvapive jen SIAE - v siti od nich nic nemame a nejsem z teto moznosti 2x nadseny. Doufam, ze jsme nejakeho vyrobce prehledli.
Diky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
18Ghz spoj s propustnosti > 1gbs
Ceragon IP-20C?
Aktualne mam zaplaceny jen 56Mhz kanal, ale neni problem z toho dostat na sirsim kanalu 1.2Gbit. Akorat to nema 10Gbit port, musi se resit pres port trunk...
Aktualne mam zaplaceny jen 56Mhz kanal, ale neni problem z toho dostat na sirsim kanalu 1.2Gbit. Akorat to nema 10Gbit port, musi se resit pres port trunk...
0 x
Jan Ptáček
mame a OK, ale ma jen 2x1gigo (pripadne 2x2.5gigo) a 2x SFP , resime to trunkem
0 x
mladas píše:mame a OK, ale ma jen 2x1gigo (pripadne 2x2.5gigo) a 2x SFP , resime to trunkem
Tak a ted prosim jeste tu vesteckou kouli
0 x
Takové rádio, chci, ale nechci SIAE, zatím nic jiného cenově dostupného s SFP+ porty není. Čekám na novou verzi IP20C, které snad má mít SFP+ a 2x112xXPIC, otázka je kdy. Nebo je řešení, dle vzdálenosti 80Ghz + 18Ghz od Eriku, umí to i dvě rádia na jedné anténě. Ale vzhledem k ceně řešení nic moc, dle vzdálenosti to ale na té 80Ghz můžu dát o dost více.
0 x
proste nic jineho co umi 2G na 18ce v xpicu na trhu neni, hledali jsme , branili se tomu , ale je to to jedine co je, jede pres 2 roky bez jedineho problemu
0 x
Máme taky 18GHz SIAE a funguje to dobře. Od doby co se to nasadilo, tak to funguje jak má a nikdo o tom neví . . . Myslím že tam teď máme licenci na 1Gbps, ale reálně tam teče míň. Vzdálenost 10km.
0 x
SIAE funguje, len patricna konfiguracia nam niekedy lezie cez hlavu a nadavame. Pokial sa nastavi tak to ide a nevieme o tom.
0 x
Nastavujeme na obyc 17ghz siae klasické untagged provoz skrz a nic hroznýho mi nepřipadá. Vlany z toho taky jedou v poho, mng do vlan taky easy. Prijde mi to snazší než ceragon než byl quickset. Co je hnus, je dohled. Ale když to chodí není tam co vykoukávat. Spíš mě vadí nefunkčnost snmp s librenms, teď nějak nově přidávali, tak snad už pojede. Nejvíc na siae mi vadí spotřeba. Jeden spoj ok. Ale když se na sajtu sejde takovejch nenažraných víc, tak to už se baterrypack neúměrně navyšuje a to je pak drahý na údržbu. Osobně plánuji nasadit siae 18xpic zatím v gigu časem dva, místo ceragonu ip20s a problém s touhle volbou úplně nemám. Vše má nějaké mouchy při nasazování. Třeba jsem se docela vycvičil s lasery vs. hp switch. Proti tiku wdm v poho, proti hp ne. Nakonec tam muselo jít duplex vlákno.
0 x
dagus píše:Nastavujeme na obyc 17ghz siae klasické untagged provoz skrz a nic hroznýho mi nepřipadá. Vlany z toho taky jedou v poho, mng do vlan taky easy. Prijde mi to snazší než ceragon než byl quickset. Co je hnus, je dohled. Ale když to chodí není tam co vykoukávat. Spíš mě vadí nefunkčnost snmp s librenms, teď nějak nově přidávali, tak snad už pojede. Nejvíc na siae mi vadí spotřeba. Jeden spoj ok. Ale když se na sajtu sejde takovejch nenažraných víc, tak to už se baterrypack neúměrně navyšuje a to je pak drahý na údržbu. Osobně plánuji nasadit siae 18xpic zatím v gigu časem dva, místo ceragonu ip20s a problém s touhle volbou úplně nemám. Vše má nějaké mouchy při nasazování. Třeba jsem se docela vycvičil s lasery vs. hp switch. Proti tiku wdm v poho, proti hp ne. Nakonec tam muselo jít duplex vlákno.
Dohlad je asi taky, ze nic riadne ohladne SNMP ci MIB a OID sa neda v manualy najst a na nete tiez nic neni. Doteraz som nenasiel sposob ako vycitat SNR do grafu. Nasiel som len modulaciu rx/tx, acm profil, tx power a rssi
0 x
No ale alcoma a racom tolik nebere, reálně mám měřeno 38w na siae. Na nastaveného výkon spotřeba moc nereaguje. Nějak ale nechápu co je takovej opruz v konfigu spoje. Jinak hejtovaná italská kvalita, těžko říct. Ale není to výrobce co prodává dva roky. Předpokládám že by to nikdo na světě nenasazoval a u nás to v nejhorších podmínkách nemusíme provozovat. Origo siae antény s kombinací 15 a 16tek sroubů mě dostává do varu, tam zlatej arkivator.
0 x