❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

problém s rychlostí přes wifi

Návody a problémy s konfigurací.
honzam

problém s rychlostí přes wifi

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Řešil jsem u zákazníka u kterého máme vysílač (100Mbit full) že nenaměřím na wifině pořádné rychlosti.
Na kabelu před wifi naměřím vždy 40Mbit což je jeho rychlost. Přes jeho původní wifi asus n10LX jsem naměřil max 20, ale většinou tak 5mbit. Změna kanálu nepomáhala. Považoval jsem ji tedy za vadnou. Vyměním to za rb931, měřím metr od wifi na notebooku a jednou naměřím 40Mbit po pár vteřinách naměřím 5Mbit. Zkouším spektrák a ten vypadá čistě, dávám ho do přílohy. Setkal jste se někdo s něčím podobným že dle spektráku to je čisté ale rychlosti to nedává? Změna kanálu nepomáhá. V tu chvíli kdy měřím do 5Mbit jsou i odezvy hrozné (ve stovkách).
Přílohy
spektrak.jpg
spektrak.jpg (81.74 KiB) Zobrazeno 4721 x
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Základní otázka - verze RouterOS na té RB931? Jak máš nastavenou wifi? Exportuj sem nastavení bezdrátu:

Kód: Vybrat vše

/interface wireless export compact
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

/interface wireless export compact
# aug/16/2018 16:50:28 by RouterOS 6.42.6
# software id = DM4Y-JZSS
#
# model = RouterBOARD 931-2nD
# serial number = 7CBD0824B1A0
/interface wireless security-profiles
set [ find default=yes ] supplicant-identity=MikroTik
add authentication-types=wpa2-psk mode=dynamic-keys name=wifi supplicant-identity=Zakaznik wpa2-pre-shared-key=94634751
/interface wireless
set [ find default-name=wlan1 ] band=2ghz-b/g/n country="czech republic" disabled=no distance=indoors frequency=2427 mode=ap-bridge name=wifi-Zakaznik radio-name= \
security-profile=wifi ssid=OJIMA wireless-protocol=802.11 wps-mode=disabled
0 x

K3NY

Příspěvekod K3NY » 7 years ago

spis bych rekl ze ma v baraku hlinikovou folii, uz jsem neco podobneho videl
0 x

S_a_M

Příspěvekod S_a_M » 7 years ago

Bezdratovej zvonek videno na vlastni oci.
0 x
Placam si jatra, tak mne neberte vazne :)
Ceragona uz mi tak nevadi. Vadi mi ovsem ze kuci v CEZu nedelaj svoji praci tak jak maj !!!

K3NY

Příspěvekod K3NY » 7 years ago

S_a_M píše:Bezdratovej zvonek videno na vlastni oci.

tak pak uz prichazi do hry i bezdratova meteostanice a podobne IOT reseni
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Na ake rejty je zlinkovane dane zariadenie na wifi ? 5ghz wifi neporiesi problem ?
0 x

pavelsiman

Příspěvekod pavelsiman » 7 years ago

Overené že toto môže robiť aj bezdrôtova myš
1 x

Matess

Příspěvekod Matess » 7 years ago

ja se s nejakou kuriozitou klidne taky pridam... bezdratove analogove kamery, satelitni prijmac hdbox.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

nasa kuriozita - dajake ovladanie ku kotlu (bezdrotove) v baraku nefunkcna wifi od kanala 1 po kanal 8.
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 7 years ago

Já všude na klientských MK nastavuji výběr kanálu na auto. Od tý doby se mi zdá že to chodí OK.
0 x

Zsir

Příspěvekod Zsir » 7 years ago

Taky jsem tohle řešil. Nechtěl jsem nad tím bádat a Wi-Fi jsem přemystil. Občas je to trošku duchařina, ale může to byt fakt cokoliv.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

Resil jsem neco jeste horsiho. WiFi po par mesicich prestala uplne fungovat, ani se clovek nepripojil. V jedne obci na 3 mistech (vzdalene max i 1km). U jednoho klienta jsme to resili vic, zjistil jsem, ze je poskozenych cca 8 kanalu (s nejvetsim zhorsenim uprostred). Tak jsme preladili a ejhle, za par dni se problem posunul. Mel jsem tam i kluky z CTU a nic nenasli (prijeli po cca 14 dnech).
0 x

_piggy_

Příspěvekod _piggy_ » 7 years ago

honzam píše:Řešil jsem u zákazníka u kterého máme vysílač (100Mbit full) že nenaměřím na wifině pořádné rychlosti.
Na kabelu před wifi naměřím vždy 40Mbit což je jeho rychlost. Přes jeho původní wifi asus n10LX jsem naměřil max 20, ale většinou tak 5mbit. Změna kanálu nepomáhala. Považoval jsem ji tedy za vadnou. Vyměním to za rb931, měřím metr od wifi na notebooku a jednou naměřím 40Mbit po pár vteřinách naměřím 5Mbit. Zkouším spektrák a ten vypadá čistě, dávám ho do přílohy. Setkal jste se někdo s něčím podobným že dle spektráku to je čisté ale rychlosti to nedává? Změna kanálu nepomáhá. V tu chvíli kdy měřím do 5Mbit jsou i odezvy hrozné (ve stovkách).

Jaky je prosím příkaz pro spuštění spektráku?
0 x

Kalda

Příspěvekod Kalda » 7 years ago

Na kolik zařízeních si to zkoušel?
0 x