❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti NanoStation

Problematika Ubiquiti hardware.
raven-il
Kontaktovat uživatele:

Re: Ubiquiti NanoStation

Příspěvekod raven-il » 17 years ago

belmorfeus píše:ja vam nevim, ale prakticky vsechny AP maji SMA konektor, R-SMA maji kabely, takže trošku nechápu WOCOGO

Standardni AP ma RSMA Female a na kebelu je RSMA Male, R je reversed, coz znaci ze v samici je pindik a v samci dira.

Takovy elektronicky tansexual, no fuj :)
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Jan Holub

Příspěvekod Jan Holub » 17 years ago

Osobne proti klasickemu SMA nic nemam, naopak, je levnejsi a ve VF technice STANDARDEM, RSMA bastl se zacal pouzivat snad az s nastupem wifiny.

Má pravdu. Ještě u FHSS zařízení, třeba na Breezenetu, byl normální SMA. Pak najednou přišli WiFi výrobci s RSMA (taky v začátcích konektory ani nebyly příliš k sehnání, na rozdíl od SMA) a teď je to holt jakýsi standard. Každej má v zásobě kýbl RSMA pigtailů a SMA ani jeden :-)
0 x

djdodo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod djdodo » 17 years ago

Mate jeste nekdo nejaky duvod proc pouzivat napr RB133C na misto NanoStation?
0 x
Cznet.cz
Sluzby elektronickych komunikaci v Praze a jiznich Cechach
Wi-Fi shop - distributor a dovozce znacky Ubiquiti

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

mame napr. jsou osvedcene a lze k tomu pripojit kvalitnejsi parabolickou antenu :) Nerikam ze tento bazmek nefunguje ale ta antena v tom ehm. a neni v tom ros.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

djdodo píše:Mate jeste nekdo nejaky duvod proc pouzivat napr RB133C na misto NanoStation?

Ano, desítky klientů s RB133c u kterých jsem zatím NIKDY nezaznamenal problém se seknutím :) ještě NIKDY, pokud bylo něco blbě, vždy to byla chyba administrátora a špatného nastavení. Můžete potvrdit že za rok provozu se to zařízení nikdy nesekne? Pokud ano a není například problém s nějakýma verzema fiwmare a nebo jiný zádrhel klidně na ně přejdu ale popravdě klientské zažízení za takovou cenu ve mě moc důvěry nevzbuzuje :) necháme se překvapit, za měsíc, za 2, za půl roku, jak se osvědčí
0 x

djdodo
Kontaktovat uživatele:

ja jsem optimista:)
rb133c take pouzivame,ale vzdy nas stve vse kompletovat,v pripade zavady-odprasknuta karta atd se vse musi rozebirat...
NS vidim jako solidni reseni k zakaznikum, nyni jich mame asi 40 nasazenych a zatim zadny problem.
jd

Leeonek píše:
djdodo píše:Mate jeste nekdo nejaky duvod proc pouzivat napr RB133C na misto NanoStation?

Ano, desítky klientů s RB133c u kterých jsem zatím NIKDY nezaznamenal problém se seknutím :) ještě NIKDY, pokud bylo něco blbě, vždy to byla chyba administrátora a špatného nastavení. Můžete potvrdit že za rok provozu se to zařízení nikdy nesekne? Pokud ano a není například problém s nějakýma verzema fiwmare a nebo jiný zádrhel klidně na ně přejdu ale popravdě klientské zažízení za takovou cenu ve mě moc důvěry nevzbuzuje :) necháme se překvapit, za měsíc, za 2, za půl roku, jak se osvědčí
0 x
Cznet.cz

Leeonek

djdodo píše:ja jsem optimista:)
rb133c take pouzivame,ale vzdy nas stve vse kompletovat,v pripade zavady-odprasknuta karta atd se vse musi rozebirat...
NS vidim jako solidni reseni k zakaznikum, nyni jich mame asi 40 nasazenych a zatim zadny problem.
jd

Taky sem byl optimista když sem kupoval první WLA5000, taky sem si říkal jak je to super že je takového zařízení a že na 5ce se toho určitě nedá tolik posrat ;)
Bohužel už vím jak hluboce jsem se mýlil, proto nemám důvěru v takovéto levné (nejlevnější) řešení protože zatím vždy u mě platilo pořekadlo "laciné, 2x placené" a u wifi je to pak obzvlášť bolestné
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 17 years ago

dj-dodo: osobne mi pride moznost vymeny karty na rb-cku ako vyhoda... sice to musim rozoberat, ale vymenim kartu za relativne par korun a ide sa dalej... ked odide tototu tak to mozem zahodit cele.... to je ako vyhoda?....
inak verim tomu ze fungovat to moze s ohladom na vyrobcu... aka bude realita uvidime.. btw co ten drziak? vykuzlia nieco cinania?
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Az to prijde, kuchnu to a uvidim :)

Ubiquity je super znacka a nemyslim, ze by si chteli pojebat jmeno nejakym smejdem. Az to dostanu do ruky, uvidim.... :mrgreen:
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

djdodo
Kontaktovat uživatele:

nechci se ted vytahovat,ale to, ze to bude smejd jsme zjistili uz kdyz to byla AirCa, proto jsme je ni´kdy nemontovali,krome asi 2ks...
ale obavy chapu...

Leeonek píše:
djdodo píše:ja jsem optimista:)
jd

Taky sem byl optimista když sem kupoval první WLA5000, taky sem si říkal jak je to super že je takového zařízení a že na 5ce se toho určitě nedá tolik posrat ;)
Bohužel už vím jak hluboce jsem se mýlil, proto nemám důvěru v takovéto levné (nejlevnější) řešení protože zatím vždy u mě platilo pořekadlo "laciné, 2x placené" a u wifi je to pak obzvlášť bolestné
0 x
Cznet.cz

Agneska

Příspěvekod Agneska » 17 years ago

Mám schránku plnou těchto "věcí".....

Vazeni zakaznici, ackoliv jsme behem dneska expedovali nekolik set kusu NanoStation, tak vam radi oznamujeme, ze tyto produkty mame stale skladem. Prosime nevolejte nam, zda je mame skladem, zda jsme vasi objedmavku uz vyridili, nebot jsme max. vytizeni vyrizovanim a expedici vasich objednavek. Jakmile vam bude vase zbozi expedovano, nas eshop vas o tom bude informovat automacky emailem.
Take Vas s hrdosti informujeme, ze jsme jedina spolecnost, ktera do dnesniho dne dovezla prave zminovane NanoStation, a ktera je take velkoobchodne nabizi. Proto se domnivame, ze nema smysl cekat na dodavky techto jedinecnych a levnych zarizeni jinde. V pripade, ze nemuzete u Vaseho dodavate sehnat NanoStation, poslete mu na nas kontakt, radi se domluvime na velkoobchodni distribuci a solidni marzi.

Tak nevím, nevím, zda to je k dostání nebo ne.....
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Agneska píše:Mám schránku plnou těchto "věcí".....

Vazeni zakaznici, ackoliv jsme behem dneska expedovali nekolik set kusu NanoStation, tak vam radi oznamujeme, ze tyto produkty mame stale skladem. Prosime nevolejte nam, zda je mame skladem, zda jsme vasi objedmavku uz vyridili, nebot jsme max. vytizeni vyrizovanim a expedici vasich objednavek. Jakmile vam bude vase zbozi expedovano, nas eshop vas o tom bude informovat automacky emailem.
Take Vas s hrdosti informujeme, ze jsme jedina spolecnost, ktera do dnesniho dne dovezla prave zminovane NanoStation, a ktera je take velkoobchodne nabizi. Proto se domnivame, ze nema smysl cekat na dodavky techto jedinecnych a levnych zarizeni jinde. V pripade, ze nemuzete u Vaseho dodavate sehnat NanoStation, poslete mu na nas kontakt, radi se domluvime na velkoobchodni distribuci a solidni marzi.

Ja taky porad nic :(
0 x
Josef Smola

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 17 years ago

raven-il píše:
Agneska píše:Mám schránku plnou těchto "věcí".....

Ja taky porad nic :(

Ja uz jsem je dostal vcera
0 x

Agneska

Příspěvekod Agneska » 17 years ago

A jak budete řešit ten SMA konektor?

Na netu jsem našel toto......

Obrázek

Obrázek

Obrázek
0 x

Leeonek

no já jsem si taky 2 kousky objednal takže je podrobím důkladnému testování ale když si sečtete cenu za komplet RB133C v Jirousovi, dojdete k zajímavému číslu trošku přes 2500kč s dph, no a tohle je za tuším 1738kč s dph. Takže ono to zase až tak moc levnějc nevychází když vemu v úvahu perfektní konfigurovatelnost mikrotiku kde si udělám na co si vzpomenu a kdy když něco odejde (zatím se tam nestalo) vyměním jen patřičnou část a valím vesele dál.

Co ale u mě určitě rozhodne je to že na toto zařízení je pouze 1 rok záruka a to si myslím že je hodně velká nevýhoda oproti RB řešení (např. i4wifi - 5 let záruka)
0 x