Už dávnejšie riešim: Mám linku od providera 750mbit. Dlhodobo na svojej gw, či už bt testom alebo reálnou prevádzkou nedokážem prekročiť cca 680mbit.
ale.. na grafe, ktorý mam od poskytovateľa v čase keď ja vidím na svojej bráne cca 680mbit vidím u neho cca 750 občas jemne viac kedy to shaper zreže.
teraz som pustil bw udp test na jeden mk, ktorý je tu na fóre. Kombináciou testu a reálnej prevádzky môj wan ukazuje cca 680mbit, graf na brane providera preskočil 800mbit.
Skúsil som aj v noci od druhej na 30 minút disable wan oba grafy padli na 0.....
Kde je chyba.???? Mikrotik je nepresný? Iný spôsob výpočtu?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
rychlost linky mikrotik vs provider
rychlost linky mikrotik vs provider
- Přílohy
-
- 02.png (58.43 KiB) Zobrazeno 2855 x
-
- 01.png (12.92 KiB) Zobrazeno 2855 x
0 x
seš připojenej kabelem nebo je v cestě pojítko?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Up a down to nebude ten je na grafe zvlast. Na mojej strane to je cez siae 80GHz radio. A co viem urcite na druhej strane (od mieste kde si preberam konekt) ide este uplink 7km na nejakom xpic radiu asi NEC a odtial je este jeden hop na 34km tiez xpic radiom ale neviem akym a az potom to ide do optiky.
Na obrazku vidno super dnesne meranie na ich grafe, kde som to vyhulil co to dalo, ale ja som mal na grafe max +-680mbit
Na obrazku vidno super dnesne meranie na ich grafe, kde som to vyhulil co to dalo, ale ja som mal na grafe max +-680mbit
- Přílohy
-
- 01.png (14.87 KiB) Zobrazeno 2671 x
0 x
-
nezvykla je ta nulova ztratovost UDP BW testu. To by mohlo signalizovat ze shaper na strane uplinku ma hodne pameti na frontu.
Neposila si uplink data pro Tebe nejakym tunelem? Ten by mohl vysvetlit narust rezie komunikace - v siti uplink proividera by packety byly delsi o hlavicku tunelu. To by mohlo delat kolem 40-50 bytu pak se jeste muzou pripocitavat i L2 hlavicky (14B a vic)
Neposila si uplink data pro Tebe nejakym tunelem? Ten by mohl vysvetlit narust rezie komunikace - v siti uplink proividera by packety byly delsi o hlavicku tunelu. To by mohlo delat kolem 40-50 bytu pak se jeste muzou pripocitavat i L2 hlavicky (14B a vic)
0 x
Netusim, ale predpokladam minimalne nejaku vlanu na mieste kde beriem konekt ja ma moj provider nejaky 3,7ghz site kde poskytuje nejaky net pre tesco a lidl a podobných "vacsich" zakaznikov. Podla info co mam je tam trafic max do 50mbit, cize rezerva na radiu je urcite OK. Tym ze som zhodil v noci svoju linku a padli oba grafy je jasne ze ma nesharuju s nikym inym, lebo to by tam nejak traffic bol a predpokladam ze to by si provider takejto velkosti nedovolil, aby v dnesnej dobe usetril 50 mega. Predpokladam ze to bude len nieco take co spotrebuje nejake data na reziu prenosu.
Otazka, kde hladat chybu, ci to moze robit moje radio/router, alebo je rezia spotrebovana na ich strane.
Otazka, kde hladat chybu, ci to moze robit moje radio/router, alebo je rezia spotrebovana na ich strane.
0 x
Normálně to reklamuj, graf negraf. Ať od providera přijdou s měřákem, který ukáže rychlost linky...
Není tam nějaký problém s přepočtem Mbps Mibps... ?
Není tam nějaký problém s přepočtem Mbps Mibps... ?
0 x
V přepočtu to asi nebude. 750 Mbps = cca. 715 Mibps. Každopádně souhlas s tím, že by bylo vhodné kontaktovat providera.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.