❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Spoj Point-Point 5 GHz Full-Duplex 60 Mbps Indoor

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Spreamer

Spoj Point-Point 5 GHz Full-Duplex 60 Mbps Indoor

Příspěvekod Spreamer » 17 years ago

Zdravím,

Plánuji nasazení NSTREME2 a měl jsem v plánu použít řešení postavené na RB600. Potřebuji protlačit 16mb FD. Včera jsem našel zajímavou sestavu: http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=721 . Nákupní cenu mám 7 780,- s dph. Je to o 1-2tisíce dražší řešení oproti výše zmíněnemu, ale zase se dostanu s výkonem úplně někde jinde a při zmíněném datovém toku si zachovám solidní odezvy, což jak jsem dle kolegů zaslechnul se o RB600 říci nedá.

Jedná se o můj první NSTREME2 spoj, tak mě prosím nekamentujte, jestli jsem něco plácnul. Plánuji ten spoj udělat na cca 4Km za použítí antén typu JRC24. Dostala se již někomu tato sestava do ruky, případě můžete se podělit o zkušenosti a pod. ?
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

pozor, uvadene hodnoty jsou mereny na UDP protokolu a s pouzitim turba, ktere je pouze indoor !!
V realu na vlastorucne postavene masine na stole protahnu 30-40Mb FD tcp. Realne zasazeni se pripravuje.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 17 years ago

Chcel by som vidiet 70mbit FD na Celerone 1,2 Ghz. Mam v prevadzke celeron 2,4 Ghz, bondig 2x turbo a v realnej prevadzke pri toku 55/15 mbit uz ide na 85-90 %. Cize celeron na riesenia tokov nad 30Mbit FD urcite nebrat a investovat do C2D.
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

Nemuzes srovnavat celeron na architekture netburst s malou cache a ten od core2 to je dost rozdil, co do te rychlosti bych se ale take obaval o jeho load. Takovej spoj tady jiste nekdo provozuje tak muze napsat jak si s tim ta masina poradi.
Naposledy upravil(a) Maxik dne 19 Feb 2008 15:24, celkem upraveno 1 x.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

airbilly píše:Chcel by som vidiet 70mbit FD na Celerone 1,2 Ghz. Mam v prevadzke celeron 2,4 Ghz, bondig 2x turbo a v realnej prevadzke pri toku 55/15 mbit uz ide na 85-90 %. Cize celeron na riesenia tokov nad 30Mbit FD urcite nebrat a investovat do C2D.

Zapomínáš na tuny pravidel které na té straně spoje s celeronem máš, kdybys dělal jen spojení z bodu do bodu a routoval a omezoval rychlosti jinde, bude to zvládat, myslím si, v pohodě
0 x

Spreamer

Příspěvekod Spreamer » 17 years ago

Přesně tak, ja ten spoj potřebuji POUZE pro dotažení konektivity do dané lokality, odkud to budu "střílet" dále. Jsem si vědom, že spoj v reálu neutáhne 60 mbps (to pouze pri Btestu s UDP packety). Spíše by mě zajímalo, jak vytíží tento stroj datový tok těch 16 FD a více, jak se to projeví na odezvách atd. Síť cca 150 uživatelů prozatím. Jak říkám, jdu do toho poprvé ...
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

16FD neni nic moc to by snad utahla i RB333 no zalezi na paketrate.
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 17 years ago

Leeonek píše:
airbilly píše:Chcel by som vidiet 70mbit FD na Celerone 1,2 Ghz. Mam v prevadzke celeron 2,4 Ghz, bondig 2x turbo a v realnej prevadzke pri toku 55/15 mbit uz ide na 85-90 %. Cize celeron na riesenia tokov nad 30Mbit FD urcite nebrat a investovat do C2D.

Zapomínáš na tuny pravidel které na té straně spoje s celeronem máš, kdybys dělal jen spojení z bodu do bodu a routoval a omezoval rychlosti jinde, bude to zvládat, myslím si, v pohodě

Celeron tam nema takmer ziadne pravidla, natuje cca 30 verjnych IP. To je vsetko, samorejme routing. V sieti nemam ani jeden bridge.
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

reset

brzy budu takovyto spoj testovat na cca 1Km a nic moc antenama (zamerne). Podle vysledku se rozhodne, zda ho pouzju na 5km s kvalitnima antenama a nebo zda bude lepsi koupit 10GHz od alcomy (financne zatim drahe). Testy by mely probehnout tak do tydne.
Spoj pobezi na MK2.9.27L6, 2Ghz celer, pouze bridge, zadna pravidla
0 x

churos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod churos » 17 years ago

To: Reset

Uz jsi to testoval? Ceka me podobne reseni ale 2skok (4km)+(5km), abych sit dostal na jare k optice a nebyl vazanej na nesolidni partnery, co mi poskytujou konektivitu ted.

A resim co na to za hw. Nebudou na tom zadny pravidla, ciste jenom routy. Ale taky budu poprve zkouset nstream. A co vzit? Jestli ITX platforma, RB, Alix nebo proste nejake PC s Dualcorem.
0 x

reset

tento weekend
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 17 years ago

churos píše:To: Reset

Uz jsi to testoval? Ceka me podobne reseni ale 2skok (4km)+(5km), abych sit dostal na jare k optice a nebyl vazanej na nesolidni partnery, co mi poskytujou konektivitu ted.

A resim co na to za hw. Nebudou na tom zadny pravidla, ciste jenom routy. Ale taky budu poprve zkouset nstream. A co vzit? Jestli ITX platforma, RB, Alix nebo proste nejake PC s Dualcorem.

PC s Core2Duo, pokud ho mas kam dat, jednoznacne.... pokud mas malo prostoru, tak RB600....
0 x
Jan Ptáček