❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 3.3

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
berkoff
Kontaktovat uživatele:

Re: Verze 3.3

Příspěvekod berkoff » 17 years ago

Hele, a jde do RB333 nahrat verze 2.50 treba?
0 x
Berkoff

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

berkoff1 píše:Hele, a jde do RB333 nahrat verze 2.50 treba?

třeba nejde. A ani žádná jiná 2.9
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 17 years ago

Já sem řešil sekání ovisů 5460 tim, že jsem jim upgradnul firmware na nejnovější... ted tam na nich běžá ta dvojková verze a zatim muzu MK upgradovat jak chci a pořát to drží...
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 17 years ago

ovis 5460 ma vo v2 iny ovladac na wifine, takze to bude tym, ze sa potom nesekaju.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

Besito

Příspěvekod Besito » 17 years ago

andreas4all píše:ovis 5460 ma vo v2 iny ovladac na wifine, takze to bude tym, ze sa potom nesekaju.

Přesně tak.
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 17 years ago

zdravim
chystam sa kupit prvy RB600 a tym padom aj vyskusat MK 3.x. Pouzivate niekto tychto klientov (Zcomax WA-2204A-TX)?

http://ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=558

Pojdu bez problemov oproti MK 3.x? Nebudu mat problem ako Ovislinky so sekanim?
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 17 years ago

pouzivame ich, ale zatial len oproti 2.9, nemame na vsetkych bodoch v3, ale pomaly migrujeme.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

mato1 píše:zdravim
chystam sa kupit prvy RB600 a tym padom aj vyskusat MK 3.x. Pouzivate niekto tychto klientov (Zcomax WA-2204A-TX)?

http://ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=558

Pojdu bez problemov oproti MK 3.x? Nebudu mat problem ako Ovislinky so sekanim?

jj, pouzivame - sekaly se, ale po reseni s klukama z mk je to uz v poslednich verzich 3ky vyresene - bezi jak maji...
Naposledy upravil(a) fra.iesus dne 20 Feb 2008 03:17, celkem upraveno 1 x.
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Besito píše:Bylo by dobré někam napsat jak zjistit chybu a co všechno se má k chybě připsat (např: konfigurace, hardware a pod)... je spousta lidí (vč. mě), kteří by rádi poslali, ale neví jak a a ni kam...

Takze predevsim je treba:
1) mit k dispozici supout.rif z daneho stroje (vytvori se ve winboxu kliknutim na "make supout.rif" vlevo v menu (muze to chvilku trvat - treba i minutu)
2) znat problem - cili napr. "po nekolika vterinach po pripojeni se na ap clienti tuhnou - jedna se o ovislink 5450" a popr. konfiguraci stroje, nebo i dalsi blizsi podrobnosti (proste cokoliv, co dokaze zjednodusit lokalizaci chyby)
3) poslat to na support@mikrotik.com (svou lamanou anglictinou se bez problemu domlouvam, takze se neni ceho bat ;) )
...je-li problem nalezen, tak vyreseni je otazka nekolika dnu (zkusenosti z poslednich 2 (snad) vyresenych problemu)
0 x

plzenak

Příspěvekod plzenak » 17 years ago

I ve verzi 3.3 se objevuji stale stejne neduhy, nstreme ma nizsi propustnost oproti verzi 2.9.x a hlavne pada a pada a pada, nekdy ho nenahodi ani netwatch protoze to pise, ze spoj jede, ale nic pres nej netece. Jediny funkcni nepadajici spoj nstreme se povedlo rozchodit mezi dvema RB333 se stejnymi verzemi ROS nejakou RC6, ale dva RB333 proti sobe s jinymi ROS padaji s nstreme prakticky ihned.
O prohazeni poradi IRQ v ROS3 oproti ROS2 ani nemluve. Jsem zvedav, kdy to vyresi, a zda vubec.
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

plzenak píše:I ve verzi 3.3 se objevuji stale stejne neduhy, nstreme ma nizsi propustnost oproti verzi 2.9.x a hlavne pada a pada a pada, nekdy ho nenahodi ani netwatch protoze to pise, ze spoj jede, ale nic pres nej netece. Jediny funkcni nepadajici spoj nstreme se povedlo rozchodit mezi dvema RB333 se stejnymi verzemi ROS nejakou RC6, ale dva RB333 proti sobe s jinymi ROS padaji s nstreme prakticky ihned.
O prohazeni poradi IRQ v ROS3 oproti ROS2 ani nemluve. Jsem zvedav, kdy to vyresi, a zda vubec.

viz o jeden prispevek vyse...
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 17 years ago

mě se u restartujícího se rb600 objevil ve files autosupout.rif, tak ho pošlu
0 x

level

Příspěvekod level » 17 years ago

plzenak píše:I ve verzi 3.3 se objevuji stale stejne neduhy, nstreme ma nizsi propustnost oproti verzi 2.9.x a hlavne pada a pada a pada, nekdy ho nenahodi ani netwatch protoze to pise, ze spoj jede, ale nic pres nej netece. Jediny funkcni nepadajici spoj nstreme se povedlo rozchodit mezi dvema RB333 se stejnymi verzemi ROS nejakou RC6, ale dva RB333 proti sobe s jinymi ROS padaji s nstreme prakticky ihned.

RB333 <> RB532
3.0rc13 2.9.50
best fit 3200
uptime 62 dni
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

zajímavý že se nám ovisi nesekaji na jakýkoliv verzi MK :P
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

thunder.m

Příspěvekod thunder.m » 17 years ago

Hmm, tak to stále neřeší můj problém, po upgradu na RB 133 se najednou zasekávají ethernetové karty, je to velmi náhodný děj, někdy se to stane 1x za den, jindy 5x za den, nemáte někdo podobné problémy? Dělá mi to verze 3.1,3.2,3.3 starší jsem nezkoušel.
0 x