❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik, Vista, atd...

Návody a problémy s konfigurací.
matej.chuck

Re: Mikrotik, Vista, atd...

Příspěvekod matej.chuck » 17 years ago

Jednoduše přeinstaloval... A hned po instalaci to prej běželo... Protože mikrotik rozdává adresu pomocí dhcp, což je automaticky nastavený kupodivu i u vist...
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

honzam píše:Co mám já zkušenost s Vistama tak nejdřív je potřeba stáhnout aktualizace od microsoftu. Teprve pak se to připojí přes wifi. A když ne tak zadat pevnou IP. Případne laborovat s Firewallem....

hlavne co se atheros bezdratu a jejich spoluprace s nekterym jinym wifi zarizenim tyce, tak to stale nefunguje jak ma i pres to, ze co chvili vychazi nove a nove verze ovladacu (teda funguje to, ze se tam nacpou drajvry pro xp ;) )
0 x

matej.chuck

Příspěvekod matej.chuck » 17 years ago

fra.iesus píše:
honzam píše:Co mám já zkušenost s Vistama tak nejdřív je potřeba stáhnout aktualizace od microsoftu. Teprve pak se to připojí přes wifi. A když ne tak zadat pevnou IP. Případne laborovat s Firewallem....

hlavne co se atheros bezdratu a jejich spoluprace s nekterym jinym wifi zarizenim tyce, tak to stale nefunguje jak ma i pres to, ze co chvili vychazi nove a nove verze ovladacu (teda funguje to, ze se tam nacpou drajvry pro xp ;) )

No to s tím nemá nic společného...
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

matej.chuck píše:No to s tím nemá nic společného...

s cim to nema nic spolecneho? s problemy s vistama a bezdratem? maji s tim v tom pripade neco spolecneho visty? nebo bezdrat? nebo pocitace vubec?
ma to s tim spolecneho napriklad tolik, ze se ntb s vistam pripoji na ap, ale nedostane ip adresu z dhcp serveru (a napr. se statickou bezi). tez napr. tolik, ze s wpa se nepripoji vubec apod. - problemu je vic.
jediny pripad, kdy to nic spolecneho nema je ten, ze nemas atheros wifi ;)
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

fra.iesus píše:s cim to nema nic spolecneho? s problemy s vistama a bezdratem? maji s tim v tom pripade neco spolecneho visty? nebo bezdrat? nebo pocitace vubec?
ma to s tim spolecneho napriklad tolik, ze se ntb s vistam pripoji na ap, ale nedostane ip adresu z dhcp serveru (a napr. se statickou bezi). tez napr. tolik, ze s wpa se nepripoji vubec apod. - problemu je vic.
jediny pripad, kdy to nic spolecneho nema je ten, ze nemas atheros wifi ;)

A já jsem si furt myslel, že je chyba mezi židlí a klávesnicí. Stávalo se mi přesně to co popisuješ.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

Zdeněk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk » 17 years ago

Můžu potvrdit spousty problémů s Vistama v síti. Jsou počítače, které se připojí a už nikdy nezlobí (prevděpodobně je to kombinací HDW ), ale pak jsou další, které za nic na světě nepřipojíš. Drivery z XP nepomáhají, prostě z neznámých důvodů se nepřipojí, pak po 10 min, naskočí internet a jede to - běda pokud restartuješ Visty - vytvoří se ti další síť - třeba síť 11 si v pr...... Útok na podporu Microsoft znamenal jen to, že jsme se dozvěděli, že se o problému ví, ale řešení by prý ,,mohl,, přinést service pack 1, který se má objevit začátkem roku 2008 - tedy už měl. Nedivme se, něco tak nespolupracujícího s člověkem jako Windows Vista se hned tak nenajde. Neberu v potaz, že to fachmani v Microsoftu hrubě nedodělali. S Vistama počkat tak ještě aspoň rok, pokud někdo chce spolehlivou síť.
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 17 years ago

0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.