❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jaký 10 GHz spoj s propustností nad 20 Mbit/s FD?
raven-il píše:To ale neni v pasmu 11GHz, nebo ano ? Ten co tu mame my, je rozsiritelny max na 200 Mbit kvuli zabrane sirce pasma...
Ano je v 11 GHz, šířku pásma ti přidělí CTU podle potřeby, ale tvých 200 Mbit bude limitováno tím, že máš 100Mbit verzi Ceragona a mužes ji upgraddovat na 200Mbit, ale přidáním dalšího 100 mbit modulu. Získáš tím dvě nezávislé linky, které si budes pak muset bondovat někde na routeru, nebo switchi.
Jestli máš GB verzi, tak ta je v základu již 150mbit a na šířku pásma je hodně šetrná, na 150Mb/s ti stačí 26Mhz při modulaci 128 QAM. Modulaci si volíš podle potřeby a hlavně podle priděleného pásma.
0 x
Mohy píše:raven-il píše:To ale neni v pasmu 11GHz, nebo ano ? Ten co tu mame my, je rozsiritelny max na 200 Mbit kvuli zabrane sirce pasma...
Ano je v 11 GHz, šířku pásma ti přidělí CTU podle potřeby, ale tvých 200 Mbit bude limitováno tím, že máš 100Mbit verzi Ceragona a mužes ji upgraddovat na 200Mbit, ale přidáním dalšího 100 mbit modulu. Získáš tím dvě nezávislé linky, které si budes pak muset bondovat někde na routeru, nebo switchi.
Jestli máš GB verzi, tak ta je v základu již 150mbit a na šířku pásma je hodně šetrná, na 150Mb/s ti stačí 26Mhz při modulaci 128 QAM. Modulaci si volíš podle potřeby a hlavně podle priděleného pásma.
Zaklad mame 150 Mbit rozsiritelny podle slov servisni firmy dodavatele konektivity na 200 Mbit a tim to v 11GHz konci. Tak nevim. Kdyz budeme brat vyssi kapacitu, bude potreba vymenit zrejme outdoor unit jinou ve vyssim pasmu, alespon tak jsem pochopil informace.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
-
Zdrárek lidi, kdo má zkušenosti s 1. anténou? Jaká je instalace, konfigurace a tak? Díky za poznatky 

0 x
matej.chuck píše:Zdrárek lidi, kdo má zkušenosti s 1. anténou? Jaká je instalace, konfigurace a tak? Díky za poznatky
Lepsi podivat se na forum
http://czfree.net/forum/showthread.php? ... post200695
doporucuji procist cely thread...
schvalne sem pak napis, co si o nich myslis ty
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
matej.chuck píše:Zdrárek lidi, kdo má zkušenosti s 1. anténou? Jaká je instalace, konfigurace a tak? Díky za poznatky
Vedlejsi sit od nich ma 2 spoje uz 2,5 roku a jsou to drzaky

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
soooc píše:matej.chuck píše:Zdrárek lidi, kdo má zkušenosti s 1. anténou? Jaká je instalace, konfigurace a tak? Díky za poznatky
Vedlejsi sit od nich ma 2 spoje uz 2,5 roku a jsou to drzakyProvedeni lepsi nez svm
Nejsou to rusicky. A je o levne. Ale presto radsi alcoma
Snad cokoliv ma lepsi provedeni nez svm

0 x
Josef Smola