❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Příhrada skrz střechu.

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Mario
Kontaktovat uživatele:

Příhrada skrz střechu.

Příspěvekod Mario » 7 years ago

Dávali jste někdy přihrádku skrze sedlovou střechu? Budeme stavět nový vysílač a jediná možnost je skrze střechu. Jde vůbec dobře oplechovat? A je lepší trojúhelníková nebo 4 hraná na oplechování.
Díky za radu.
1 x

soooc

Příspěvekod soooc » 7 years ago

Doporučuju průchodový díl nechat ve výrobě oplechovat a nazinkovat. Pak to jde krásně oplechovat jako komín.

Hlavně zapoměň na jakékoli manžety - kolem nich zaručeně poteče :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Julian
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Julian » 7 years ago

soooc píše:Doporučuju průchodový díl nechat ve výrobě oplechovat a nazinkovat. Pak to jde krásně oplechovat jako komín.

Hlavně zapoměň na jakékoli manžety - kolem nich zaručeně poteče :)

presne tak, nejlepsi tesneni je dira.... - tzn. at je ta prihrada vyrobena vcetne oplechovani co prekryje "díru" - pekne tak vyresis i pruchod kabelaze
za me pokud bych se s necim podobnym sral, tak budu radeji maximalista (tzn. nejde ani tak o to, zda 3/4 hrany, ale o obecnou tuhost konstrukce - sila a prumer trubek - jak /dobre / spatne bude prihrada ukotvena

a nez bych neco vymejslel, tak to v tomto pripade necham na nekon ze zkusenostma (nemyslym ti Mysku, ale fakt dobre klempire)
1 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 7 years ago

o podobne veci uz taky premejslim.

Nakonec me napadlo ze nejjendoduzsi je oplechovat trubu. Tak me napadlo 100mm a vetsi prumer skrz strechu a dole pevne ukotvit. No a tesne nad strechou cca 0,5m udelat na te trube plotnu, vcetne zper do truby a na tu plotnu vystavet prihradu.

Prijde mi to nejjednodusi zasah do strechy a jednoduche na montaz. A 100 a vetsi prumer to hrave da
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Na jednom místě jsme to vyřešili s příhradou ze 4 trubek, jejíž jeden díl neměl několik těch šikmých výztuh - tahle část šla skrz střechu a oplechovala se úplně stejně jako obyčejná trubka, krát 4. Oplechování zároveň slouží jako průchod pro kabeláž. Snížení pevnosti kvůli chybějícím výztuhám jsme vyřešili velmi prostě předimenzováním příhrady. Původní majitel objektu byl puntičkář, takže to muselo být tip ťop a muselo se to podařit na první pokus. Peněz navíc nelitujeme, je to dost důležitý bod.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

Mario
Kontaktovat uživatele:

Který prodejce příhrady mě ju i oplechuje?
0 x

Mario
Kontaktovat uživatele:

Myghael píše:Na jednom místě jsme to vyřešili s příhradou ze 4 trubek, jejíž jeden díl neměl několik těch šikmých výztuh - tahle část šla skrz střechu a oplechovala se úplně stejně jako obyčejná trubka, krát 4. Oplechování zároveň slouží jako průchod pro kabeláž. Snížení pevnosti kvůli chybějícím výztuhám jsme vyřešili velmi prostě předimenzováním příhrady. Původní majitel objektu byl puntičkář, takže to muselo být tip ťop a muselo se to podařit na první pokus. Peněz navíc nelitujeme, je to dost důležitý bod.

To si nedokážu představit u příhrady s rostečí kolem 355. Nemáš foto?
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Mario píše:To si nedokážu představit u příhrady s rostečí kolem 355. Nemáš foto?

Tady byla rozteč asi 500, je to připravené na několik 120 cm parabol, které tam možná budeme potřebovat umístit.

Mario píše:Který prodejce příhrady mě ju i oplechuje?

Asi žádný, nám to dělal klempíř. U prodejce příhrady jsme si jen nechali udělat jeden díl s několika vynechanými výztužemi, zbytek celého stožáru už jsou standardní díly.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Trubka 108mm cez strechu, nakonci navarene priruby a na tom primontovany priehradak. Nieje to tak pevne ako keby ide v kuse priehrada cez strechu ale lepsie nez trubka only. Manzetu das potom len okolo trubky.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 7 years ago

Zapomatoval jsem si něco takového ze stránek PilsFree a dokonce jsem to i našel, nemají tam detail, jak to mají řešeno, ale asi skrz průchodové tašky a že by příhrada na míru, fakt nevím jak jim to nevychází nebo ne. https://www.facebook.com/PilsFree/photo ... =3&theater
0 x

Julian
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Julian » 7 years ago

Mario píše:Který prodejce příhrady mě ju i oplechuje?

Kazdej kdo si vazi legitimnich potreb zakaznika. Jinak takto to maji vyresene napriklad na tech pidi prihradach na Sitelu pardon CeColu. R
1 x

Mario
Kontaktovat uživatele:

whef píše:Zapomatoval jsem si něco takového ze stránek PilsFree a dokonce jsem to i našel, nemají tam detail, jak to mají řešeno, ale asi skrz průchodové tašky a že by příhrada na míru, fakt nevím jak jim to nevychází nebo ne. https://www.facebook.com/PilsFree/photo ... =3&theater

Vysvětlí mi někdo jak protáhli přihrádku s přírubama skrze stožárovou skřidlici. Museli prořezat tu manžetu a pak omotat nějakou páskou, jinak nevím.
0 x