❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
T-Mobile FttH
Re: T-Mobile FttH
a co kdyz mas TV od nekoho jineho... a co vic STB...u Digi, Kuki no problem spicky k 15Mbit., pri 2 TV klidne 30, bez spicek tak tak staci 20 a kde mas dalsi provoz, parchannti zavisli na jůtůb atd...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Gemb píše:honzam píše:Gemb píše:Ja by som ludom viac ako 20Mbit nedal. Preco ? lebo netreba.
AhaA co když budou chtít IPTV na více televizích a k tomu stále používat například youtube pro děcka? Aha ono nám 20Mbit na domácnost nestačí
IPTV das snad mimo net boze...proste ludom 20Mbit na net staci a ano aj na youtube v HD a aj pre viacerych. Telekom pusta IPTV aj na 8mbit linkach a co....
Jak chceš dát unicast IPTV mimo net? To by mě zajímalo? 20Mbit prostě nestačí. Včera jsme zákazníkovi dávali IPTV a HDčka se mu nezdáli dost dobré. Chtěl fullHD strem. A to máš 20Mbit / jedna televize. A takových bude přibývat... Nemluvím o tom že má dvě děti kteří budou sledovat youtube. V takovém případě vidím 40Mbit jako minimum
0 x
Jasný a proto jdeme u DVB-T2 tomu naproti a budeme vysílat ve fullHD... haha... Chtít je jedna věc a mít možnost je věc druhá. Pokud ve vesnici není optika, může brečet ale pokud nebude pořádně platit, tak ať si zavolá na O2, nebo Tmobile a oni mu to před podpisem smlouvy garantují, a pak skutek utek. Lidi jsou neponaučitelný a věří všem reklamám. O2TV už taky mnohokrát nestíhala a prakticky se lidem vysmáli a potřasli si rukama kolik giga odbavili a že dělaj max proto, aby se to příště nestalo.
0 x
Na gponu Huawei to jde. Routingem se cílový adresy iptv dají posílat na jiný WAN a jde to mimo net.
0 x
Vsak telka snad za par rokov umre aj sama
Stejne tam je len bullshit a zbytocne to zatazuje siet 
1 x
Ale i ten GPON může unicast tv zabít, pokud pojede 4K stream do bytu na dvě TV. U GPONu to je 2,5Gbit downstream na 128 koncáků to máme světe divse 20Mbit per klioš. 4K stream má 25Mbit, pokud se bavíme o rezervách tak GPON je fakt nemá. Je to tak trochu wifina na optice a jednou i tomu dojde dech, pokud věříte že každý bude hltat gigabajty obsahu... Já tomu teda nevěřím, jedna věc je koncová přípojka, druhé věc je trafik po planetě a další věc je obsah...
0 x
dagus píše:U GPONu to je 2,5Gbit downstream na 128 koncáků to máme světe divse 20Mbit per klioš.
Jasný, ale kdo říká že musíš jet do plného zaplnění OLT? Těch 128 je maximum. Když nechceš tak jich tolik nikdy nezapojíš a radší koupíš další OLT. S bezdrátem bych to moc nesrovnával. Když máš plnej vzduch tak další sektor prostě nepřidáš...
0 x
Tak ale laser na 30lidi nikdo nedá. Spíš poukazuji na to, že nic není bezedné.
0 x
dagus píše:Ale i ten GPON může unicast tv zabít, pokud pojede 4K stream do bytu na dvě TV. U GPONu to je 2,5Gbit downstream na 128 koncáků to máme světe divse 20Mbit per klioš....
Eh, tak si to snad nedám na takový split, ne? 1:64 považujeme za rozumné maximum. Tam, kde je to ekonomicky přijatelné, max 1:32, právě s výhledem na rostoucí požadavky.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
Pokud to mám dělané chytře, tak si jednoduše na jednom místě můžu odsplitovat na 1:64 či méně dál.
Když mi to nebude stačit tak na stejné síti dám 10G pon a jedu současně. Jen přidám kartu do olt. Opravdu není fakt, že se na jednom portu bude dívat na 4K tv 128 lidi a už vůbec ne 2 tv 4K tv u každého současně.
I starý 2.5G PON je maximálně dostačující na aspoň 5 let.
Obecně se tlačí h265 apod. Tam tok 4K je cca kolem 5-10M
Když mi to nebude stačit tak na stejné síti dám 10G pon a jedu současně. Jen přidám kartu do olt. Opravdu není fakt, že se na jednom portu bude dívat na 4K tv 128 lidi a už vůbec ne 2 tv 4K tv u každého současně.
I starý 2.5G PON je maximálně dostačující na aspoň 5 let.
Obecně se tlačí h265 apod. Tam tok 4K je cca kolem 5-10M
1 x
4k s 5-10Mbity ? ale no taaak, to je idealni tak pro 1080p, 4K v H.265 tak jak je vysilano na SATu, CATV apod. minimum 15-18Mbit.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
No já měl placený 4k filmotéku a jelo to 24mbit furt, měl jsem 25mbit linku. Jde asi taky o bitrate videa, kvalitu zvuku atd. Nejde říct obecně full HD má tolik, 4k tolik. Přeci jen mi i ty full HD kanály přijdou nic moc od sledovani. Pokud si stáhnu BD s fullHD tak je to jinde.
0 x
dagus píše:Přeci jen mi i ty full HD kanály přijdou nic moc od sledovani.
Nejsou ty HD “720” ?
0 x