❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Wifi rychlost RBcAP2nD

Návody a problémy s konfigurací.
honzam

Re: Wifi rychlost RBcAP2nD

Příspěvekod honzam » 7 years ago

hapi píše:asi si myslim G/N, kdo by dneska nastavoval B/G

Jo myslel jsem G/N

soooc píše:Dělá to i v 5 GHz ...

S tím jsem se ještě nesetkal...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

právě se mi povedlo replikovat ten problém s minimálním TX. hAP ac lite, pouze na 2.4GHz
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Mirek DV

Příspěvekod Mirek DV » 7 years ago

A vysledek je co? Me se zatim pekaček nevratil z reklamace, tak nevim
0 x

hapi

výsledek zatím žádnej, právě sháním tplinka abych to mohl porovnat a vmést to mkčkům do ksichtu. Ještě mám jedno místo který je totálně jiný a tam se to děje taky a je tam člověk co může dělat testy tak se uvidí.
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Jakého tplinka sháníš? Že bych ti pomohl.

Mě mikrotici zatím neodpověděli, tak jsem to dnes zkusil pourgovat, že by mi stačila snad i odpověď ve smyslu "jsi blb, nastav tohle, tohle a tohle takto, takto a takto", jen ať se nějak vyjádří.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

honzam

hapi píše:výsledek zatím žádnej, právě sháním tplinka abych to mohl porovnat a vmést to mkčkům do ksichtu. Ještě mám jedno místo který je totálně jiný a tam se to děje taky a je tam člověk co může dělat testy tak se uvidí.

Co jim chceš vmést do ksichtu? Vždyt o problému vědí. Sami mě to napsali. Vyskytuje se to prostě jen v určité kombinaci chipsetů. Prý to opraví až vyřeší firmware pro ARM
0 x

hapi

tak když si tuhle informaci necháš pro sebe. Telefon na kterým to diagnostikuju mám už asi 4 roky a až poslední dobou je na minimálním TX. Dost podivný.
0 x

hapi

tplinka už sem sehnal, WR841N v9. Postavenej hned vedle hap ac lite. Prohazovaná konfigurace nicméně ať jsem dělal co sem chtěl tak mikrotik 2-8Mbit, tplink 30-35Mbit. Konfigurace jak z capsmanu tak manuálně. I rts cts se zkoušelo. Cokoliv jsem udělal nezměnilo vůbec nic. TX CCQ k zařízení je vždy na bodě mrazu. Opravdu jim nežeru že pro 5GHz wifinu to chodí dobře ale pro 2.4GHz ne. Sakra vždyť je stejná prdel ty chipsety od stejnýho výrobce. Mám věřit, že se ovladače až tolik liší? Při zapnutí 5GHz to přes ten samej board vystřelí na 70-80Mbit.

Jo a mám takovej pocit že s malim hap lite mi to nedělá ale to ještě ověřim.
0 x

honzam

hapi píše:tak když si tuhle informaci necháš pro sebe. Telefon na kterým to diagnostikuju mám už asi 4 roky a až poslední dobou je na minimálním TX. Dost podivný.

Nechám pro sebe? Podívej se o jednu stránku dozadu:
viewtopic.php?p=222756#p222756
0 x

Mirek DV

Příspěvekod Mirek DV » 7 years ago

Celou dobu to tady pisu , ze tplink za 4kila strči do prd..e taliřek za litr .. pro me by byla výhra vraceni prachu a nikdy více
0 x

honzam

Mirek DV píše:Celou dobu to tady pisu , ze tplink za 4kila strči do prd..e taliřek za litr .. pro me by byla výhra vraceni prachu a nikdy více

Jak s čím. Tplink neumí centrální správu a milion dalších věcí. Tohle je samozřejmě fatální bug i když se nejvíce projevuje jen na telefonech. Notesy jedou dobře. Snad to opraví brzy
0 x

pgb

Příspěvekod pgb » 7 years ago

Na to bych nespoléhal, na mikrotik foru tenhle problém poletuje co jsem dohledal už několik let. Nejdříve to mk ignoroval, pak že prý nemáme používat "sh*t" mobily a nakonec uznal, ale že prý to je problém chipsetů a že s tím nic moc žádná softwarová záplata neudělá. Už jsem to tu psal někdy před dobou. Jako jedinou naději vidím v postupné obměně chipsetů :(

edit: teď si píšu emaily s podporou o jednom bugu ... zatím jsem ve fázi, že je přesvědčuji že ten bug vlastně existuje a i když je přesvědčím, tak mám strach, že náprava bude trvat v lepším případě nejdříve za půl roku
0 x

honzam

Rychlý to nebude s tím nepočítej. Ale support mě psal že to opraví. Pokud to potřebuješ vyřešit hned tak kup jinej HW
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Pokud chceš centrální správu a podobně a zároveň nechceš čekat na opravu bugů mikrotiku, zkus unify od ubiquiti. Funguje to skvěle a nejsou s tím problémy.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

dagus

Příspěvekod dagus » 7 years ago

Jen je to minimálně dvakrát tak drahý, ale jak se říká nikdo není tak bohatej, aby kupoval levné věci. Za mě si raději počkám na opravu, kulaté produkty se mi nelíbí, hranaté dělá jen mikrotik. Co do vzhledu a použitelnosti vyhrává u mě nad unifi novy cap ac, zatím jen není tak odladěno rádio. Jelikož nejsem tonda co chce jedno ufo na celej dům, protože támhle ten to má a chodí to super, mám víc jednotek na dům a na zahradu wAP (tam ubnt nema nic kloudnyho). Takže ono jde o to. Zasitovavali jsme po jednom super ubnt masterovi ubytovnu, kde je 100 lidí. Pokrejval to dvěma unifi lr na tři patra a oni se divili, že to večer chodí blbě. My jsme nasadili 10rb 952, aby byl všude dobrý signál a bylo míň duší na jednotku a obsloužíme na večer i 100mbit co tam mají. Neříkám že by to unifi nedalo, jen že není všespásné jak tu nekteří tvrdí.
0 x