❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AP 60ghz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: AP 60ghz

Příspěvekod Viktor Novotný » 7 years ago

my male parabolky myslis ty co maji ozarovac jak granat - plast nality do hrnku ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

mpcz

Příspěvekod mpcz » 7 years ago

Děkuji za reakci, parabola je z hliníkové slitiny s jemnými vroubky, hrníčkové krmítko s N-kem na plastové silonové trubce, vyznačuje se tím, že do nich stoprocentně nateklo. Zítra vyfotím.
mpcz, 06.mar.2018
0 x

mpcz

Ano, ale bylo jich několik verzí, tato se asi podobá nejlépe. Jedná se pouze o materiál paraboly, zářič není podstatný.
mpcz, 6.mar.2018
WA22.jpg
WA22.jpg (7.61 KiB) Zobrazeno 3205 x
0 x

Haward

Příspěvekod Haward » 7 years ago

Ze 2 zdrojů mám potvrzeno, že Mikrotik chystá certifikaci LHG 60G dle ETSI 300 550 pro evropský trh (https://www.facebook.com/ispconsulting/ ... 9582164149). Chtějí to stihnout do MUM Europe v Berlíně. Takže snad půjde legálně i v ČR dle VOR10.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 7 years ago

mpcz píše:Ano, ale bylo jich několik verzí, tato se asi podobá nejlépe. Jedná se pouze o materiál paraboly, zářič není podstatný.
mpcz, 6.mar.2018
WA22.jpg

asi mame 4 ks v garazi .. v ramci nejaky akvizice byly i tyhle .. vypadaji tak
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

mpcz

Děkuji,
už jich pár mám na cestě. Pokud by to nebyl ten materiál, co potřebuji, určitě se ozvu.
mpcz, 10.mar.2018
0 x

Ispič

Příspěvekod Ispič » 7 years ago

mpcz píše:OK, ale změnit síto není zas takový problém. Z fotky je to ale těžké poznat.
mpcz, 6.mar.2018

Nevím, školy nemám, ale vlnová délka 5 vs 60Ghz bude dost patrná. Tedy síto pro tuto frekvenci bude spíše nevyrobitelné, ne? ;)
0 x

mpcz

Matematický rozdíl ano. Na výsledek si ale lépe počkat. Neustále se vracím k averzi některých kolegů na avizovanou LHG a výsledek, který alespoň mě naprosto uspokojil. Navíc, když si prohléhnete LHG pozorně, zjistíte, že to vlastně ani není přesná parabola, ale víceméně mnohonásobný mnohostěn, který lze zezadu lehce promáčnout prstem beze ztráty květinky.
Takže, dejme Sergejovi šanci, třeba nás příjemně překvapí.
mpcz, 10.mar.2018
0 x

mpcz

Zdravím,
jak nám vývoj pokračuje, zvyšují se i nároky na směrování parabol, které je nyní již ve stádiu otravnosti. Vyrobil jsem si proto dvouosý NC polohovač, řízený z W10. Krokuje po desetině úhlového stupně. Někde jsem tu kdysi dávno viděl skript na dotaz do MKT/ROS o stavu signálu, popř. "signálu" ve WAP60. Další parametry jako bonus. Tento systém by nás osvobodil od otravné a zdlouhavé práce a zabrání spolehlivě nedokonalému nasměrování. (To se samozřejmě týká jen stadia testu. Ale i pro provoz nám to řekne, na jaký výsledek se máme snažit dostat.)
Prosím dotaz: má někdo ověřený jednorázový dotaz, nejlépe TELNET nebo cokoliv rozumného, co se dá posílat z PC/Win do MKT a zpracovat odpověď?
Děkuji, mpcz, 10.mar.2018
0 x

hlavva

Příspěvekod hlavva » 7 years ago

Mimochodem k tomu směřování, směřujete to jen podle stavu signálu (zpožděneho)?
Mne se dost osvědčilo pustit na jednotkách proti sobě bandwidth test a pak směřovat, stav signálu se pak chová reálněji.
0 x

Ispič

Příspěvekod Ispič » 7 years ago

Zkoušeli jsme z provozem, taky se mi zdálo že reaguje rychlejc.
0 x

mpcz

mpcz píše:Zdravím,
jak nám vývoj pokračuje, zvyšují se i nároky na směrování parabol, které je nyní již ve stádiu otravnosti. Vyrobil jsem si proto dvouosý NC polohovač, řízený z W10. Krokuje po desetině úhlového stupně. Někde jsem tu kdysi dávno viděl skript na dotaz do MKT/ROS o stavu signálu, popř. "signálu" ve WAP60. Další parametry jako bonus. Tento systém by nás osvobodil od otravné a zdlouhavé práce a zabrání spolehlivě nedokonalému nasměrování. (To se samozřejmě týká jen stadia testu. Ale i pro provoz nám to řekne, na jaký výsledek se máme snažit dostat.)
Prosím dotaz: má někdo ověřený jednorázový dotaz, nejlépe TELNET nebo cokoliv rozumného, co se dá posílat z PC/Win do MKT a zpracovat odpověď?

Vyřešeno, čte to krásně a hlavně rychle.
mpcz, 11.mar.2018
0 x

Jap

Příspěvekod Jap » 7 years ago

Pokusne nasazeni s upravenou antenou jirous par24 mimo:

- 540m
- signal 80
- mcs 8
- ping 0.9-3ms

Vypada to rock steady :-)
Dokonce to skoro fungovalo na tuhle vzdalenost i par24 proti origo ww bez anteny - ale to spis nahodne na mcs 0-2 a signalu 20-40, ale spis se to nahodne chytlo. Grafy signalu, mcs, rx-sec - rovna cara, s tx-sec obcas zacvici, ale bez vypadku
0 x

Jap

Příspěvekod Jap » 7 years ago

mpcz píše:
mpcz píše:Zdravím,

Vyřešeno, čte to krásně a hlavně rychle.
mpcz, 11.mar.2018

Telnet/putty na mikrotik a “/interface w60g monitor 0 once” nestaci?
Naposledy upravil(a) Jap dne 11 Mar 2018 09:09, celkem upraveno 1 x.
0 x