❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Napájení BTD / BTH

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
KoZLiCeK

Re: Napájení BTD / BTH

Příspěvekod KoZLiCeK » 7 years ago

davecv píše:
honzam píše:

Jasný, jak píšou kolegové, za tu cenu můžu mít Edge switch s POE

Edge switch má 30+W na port? Ono je rozdíl napájet IP telefon nebo IP kameru :wink:

Ano.splnuje AT, AT+ ci AF normu a take pasiv 24V.Co port to si muzes vybrat.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

the.max píše:A co ti brání to napájet po dvoulince z DC (třeba i zálohovaného) zdroje?

Jasný, tak to občas děláme. Ale proč při upgradu například z QAM na BTD tahat na střechu další dvoulinku? Je to zbytečná práce navíc a navíc ta dvoulinka tam není zrovna 2x dobře uchycená.

davecv píše:Edge switch má 30+W na port? Ono je rozdíl napájet IP telefon nebo IP kameru :wink:

Já jsem myslel EdgeCore s POE. Ten těch 30W má. A asi u UBNT edge switch.

Spíš mě šlo o to jestli máte někdo vyzkoušený AT poe panel kterej by chodil?

dagus píše:A vůbec, jak to chodí s tím když vede jednotka přímo do AT switche? Vždyť to nemá žádné ochrany ne? To si to dáte bez přepěťovky? Jednotku za 30 a switch za
Přepětovky to má přímo v sobě. V ODU jednotce. A právě to je náš zdroj problémů, s uvedenými POE panely to občas "schoří"
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 7 years ago

Napajime vše po dvojlince. Co se neda napajet po dvojlince nekupujeme. Spoje ktere mame historicky a nemaji DC napajeni napajime pomoci tycoon injektorů ktere maji vstup z DC 24 a davaji 802.3 AT/AF. BTH ale nemame zadny.

https://www.wifi-shop.cz/tycon-tp-dcdc- ... word=tycon myslim ze tento ale nejsem si jisty presne modelem musel bych dohledat.
Naposledy upravil(a) CrazyApe dne 26 Feb 2018 19:27, celkem upraveno 1 x.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 7 years ago

Ten první poepanel když dáte do zkratu, tak se port odporoučí. Nemá podle mě ochranu. To ten gigo od vseprowifi má. Ale hůř se to stohuje, nenávidím ty čtyři dvoulinky od jednoho panelu. Nejlepší by bylo kdyby to mělo dvě svorkovnice a dalo se to zapojit jako průchozí jen propojkama a aby to bylo z vrchu zakrytované.
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 7 years ago

CrazyApe píše:Napajime vše po dvojlince. Co se neda napajet po dvojlince nekupujeme. Spoje ktere mame historicky a nemaji DC napajeni napajime pomoci tycoon injektorů ktere maji vstup z DC 24 a davaji 802.3 AT/AF. BTH ale nemame zadny.

https://www.wifi-shop.cz/tycon-tp-dcdc- ... word=tycon myslim ze tento ale nejsem si jisty presne modelem musel bych dohledat.

Souhlas, historicky taky mám nějaké jednotky co nejde napájet dvojlinkou, používám tohle: https://www.wifi-shop.cz/tycon-tp-dcdc-2448gd-hp-dcdc-menic-s-poe-vstup-18-36vdc-vystup-56v-35w-802-3af-at_d7602.html
0 x

dagus

No my nasadili tenhle na 230V a po měsíci mrtvola, když borci přesekli přívod 230V do baráku. Nevím zda se tam stalo něco šíleného, ale v celém domě nic jiného neodešlo. Snad ten dc je lepší.
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 7 years ago

No když mu posles fázi na nulu i na zem asi nebude úplně happy. Asi bych mu odchod do křemíkového nebe po tomdle moc nevyčítal...
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

honzam píše:Chtěl by se zeptat co používáte k napájení BTD / BTH?

Jako zdroj používáme SPower 55V 2,5A s bateriovou zálohou 48V. K tomu 802.3AT POE panel.
Problém je v tom že v této kombinaci nám při zapojení dost často odejde přepěťová ochrana na ethernetu BTD/H.
Ze Summitu se vyjádřili že POE panely které používáme jsou "pasivní"
https://www.abctech.cz/poe-pan12-gb-gig ... 12897.html
https://www.abctech.cz/poe-pan6-gb-giga ... 22274.html

Proto moje otázka zní - jaké ověřené 802.3AT poe panely používáte?
Díky

Hozno rozeber si to a podivej se ... Ja jdu na zitra jeden predelavat, 2x vlastni privod do svorkovnice a na panelu 2x propajeno na obou stranach ... Kdyz si vemes, kolik to je amper a co tam je za propojovaci dratecek ...
Jinak mam doma ty 16 portove, 12 portove uz ani nekupuju. A budu si delat rozdeleni i prave kvuli tomu, ze dam cast na 48V a cast na 24V. Aspon se to nebude motat ...

Jinak me fungujou PoE od mikrotiku :D par jich zbylo a jede to s nima uplne v pohode :D
0 x

honzam

Mě nejde o to rozebrat ten poe panel. Je možné že vevnitř jsou slabé drátky, ale o to nejde.
Aby to bylo správně pochopeno - nám neodchází porty na tom POE panelu, ale přepěťové ochrany uvnitř BTH /D.
Někdy po zapojení spoje do POE panelu to normálně najede a někdy to odpálí přepětovky. Vše máme samozřejmě uzeměné, stožár, rozvaděč, POE panel, stíněné FTP a stejně to odejde.
Dávat aktivní POE "panel" je cenový nesmysl. Takže nezbyde než používat DC zdroje co jednotka to zdroj :( čemuž jsme se chtěli vyhnout. A nebo používat 802.3AT POE switche
0 x

iTomB

Ja jeste obcas pouzivam dobrou dvoulinku a venku to ukoncim v male elektroinstalacni krabici.
Tam dam vago na lanko a pak od tamtud taham dvojlinku do spoju ... :-)

Mno pouzivas ten panel jen s 1 zdrojem ci 2? Jeste jsem u nej resil, ze je uzemen pres - pol ... takze by to mohlo byt taky problem ...
0 x

honzam

iTomB píše:Mno pouzivas ten panel jen s 1 zdrojem ci 2? Jeste jsem u nej resil, ze je uzemen pres - pol ... takze by to mohlo byt taky problem ...

Vždy jen jeden zdroj. 55V s odpojovačem baterií.
Myslím že dva zdroje současně použít nejdou
0 x

iTomB

Ten PoE panel podporuje zapojeni pasivnich 24V pro mikrotika a 48V pro 802.3af/at. Problem je, ze tech 24V tam posila porad ... Takze ja radsi rozpojim draty a pouzivam jen pulku na to a druhou na to ...

No jdu predelat ten PoE a odpojit uzemeni od ETH na panelu.
0 x

honzam

Nepoužíváte někdo tyto POE panely?
https://www.vseprowifi.cz/zdroje-poe-na ... q2blc8sdt4
0 x

dagus

Ano, na racom v poho.
0 x

honzam

dagus píše:Ano, na racom v poho.

Bez jakýchkoliv problémů? Napájíte z jednoto panelu více spojů? Jakým zdrojem? Díky
0 x