❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
R52 slabnutie signalu
-
R52 slabnutie signalu
Pred zhruba tyzdnom som postavyl apecko na dedine na rb133 pre par ludi . 5Ghz spoj na rb532 6km , karty r52 na 532 19db sektorka na 133ke 26db parabola , spoj sa zacal spravat divne . Vcera som pozeral ako je ten spoj na tom zo signalom a signal na 133ke klesol z -73 na -81 a signal na 532ke z nejakych -78 na -86 . Dnes som bol vymenit sektor za parabolu 26db a signal bol na 133ke -71 a na 532ke -73 , teraz par hodin potom ako som vymenil sektorku za parabolu signal klesol z -71 na -81
Takymto stylom sa ten spo coskoro rozpoji . Co to moze robyt ?

Naposledy upravil(a) mashinepistole2 dne 08 Feb 2008 20:54, celkem upraveno 1 x.
0 x
Nemas nekde vodu v konektorech atd? Me to delalo s CM9 to samy, nejdriv signal ok -50 na bridgi po 2h na protejsi strane rx uz jen -70 a za dalsich par hod uz -90 coz jelo na 6mbit tak tak. v CM9 se poskodilo TX - melo maly vykon, po vysuseni konektoru premereni megmetem a vymene CM9 dodnes ok.
0 x
oprav si v tom chyby, musel jsem si to precist 3x , dvakrat menis sektor za parabolu.
Nemuzes mit ty anteny co tam byly navlhnute ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
GOOD dve podobny odpovedi vterinu po sobe
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
-
reset píše:oprav si v tom chyby, musel jsem si to precist 3x , dvakrat menis sektor za parabolu.
Nie navlhnute by byt nemali .
0 x
-
reset píše:oprav si v tom chyby, musel jsem si to precist 3x , dvakrat menis sektor za parabolu.
2 x menim sektor za parbolu

0 x
Maxik píše:po vysuseni konektoru premereni megmetem
Jak a čím to měříš?
0 x
Nejlepsi je 500V megmet na mereni izolace primo na RSMA nebo Nku zmerim anteni kabel i s antenou - stred proti stineni musi byt aspon 20 megaohm, kdyz je to idealne suche je 50Mohm az nekonecno,s vodou tam je mnohem mene, da se to i multimetrem ale ten meri malym napetim tudiz je to velmi orientacni, melo by byt nekonecno. Samozrejme vadi v ceste bleskojistky - hlavne zkratove a nektere druhy anten maji 1/2 vlnny krat v sobe, napr. Yaginy, nektere vsesmery. Tam se to pak zmerit neda jedine samotnej kabel.
0 x
-
Dnes cezden bol signal okolo -70 vecer zase klesol na -80 , paraboly su tam WA26-5xP 26 dBi . Nemoze to robyt napajanie , ak poklesne vecerom napetie v sieti ma to nejaky vplyv na APcko myslim na tu 133ku co je na dedine, bohvie ako im to tam funguje ? Zdroj je tam 3500mA http://www.sos.sk/?str=371&artnum=49283 takze stacit by tej 133 mal .
0 x
napajeni tezko RB i PC maji spinane zdroje ktere si pokles dorovnaji to jim nevadi, vadil by slaby zdroj ale to by to stabilne nebezelo, restarty atd. Nekdy staci i nedotazeny konektor, zkus vymenit R52ky atd postupne az na to prijdes 

Naposledy upravil(a) Maxik dne 10 Feb 2008 01:49, celkem upraveno 1 x.
0 x
-
-
-
Este by ma zaujimalo ci 133ka utiahne CM11 minipci karty, mam nejake volne skusim vymenit .
0 x
jestli si 133 "dobre rozumi" s CM11 nebo jinymi HP karatami nevim, budes muset zkusit.
0 x