❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Wifi rychlost RBcAP2nD

Návody a problémy s konfigurací.
DarkLogic

Re: Wifi rychlost RBcAP2nD

Příspěvekod DarkLogic » 7 years ago

To CCQ tam bylo celkove nejake divne...dokonce se tam ukazovaly i hodnoty pres 100 % :) Country byla nastavena na CZ, ale to by melo byt prece uplne jedno, ne?

Ja na opravu netlacil, protoze jsem si tyto testy provedl az dnes. Mikrotiky jako domaci wifi routery nepouzivam, ale chtel jsem zacit, protoze se mi libila cena vs. moznosti konfigurace. Nejdriv jsem si ale udelal test funkcnosti u sebe, ktery nedopadl. Jak jsem rekl, Mikrotiky moc nepouzivam, takze ani netusim, kam se to hlasi :) A prave se divim, ze na to davno netlaci ti, co Mikrotiky pouzivaji mnoho let.
0 x

Mirek DV

Příspěvekod Mirek DV » 7 years ago

hapi píše:to je zajímavý protože doma mám xiaomi redmi 4x a nic takovýho se neděje. Zajímalo by mě proč tam vidim CCQ 77%. To asi nebude bezdůvodně. Dál by mě zajímalo jaký country máš zvolený.

ahoj, prosimtě tebe něco pořád zajímá a stejně se nikam nedostanem, do sz jsem ti psal jestli máš neco společné s Mikrotikem..
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

i kdyby jo tak co. Nejsem doma schopen nasimulovat případ kdy TX rate je pouze 54Mbit. Dokonce sem to neviděl ani u zákazníků a známej co používá mikrotiky u klientů doma podstatně delší čas taky nic takovýho nehlásí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Mirek DV

Jasny v pohodě, ale jestli to někdo nontuje a pak tohle zjisti tak raci bude sticha , než aby něco řesil.
0 x

pavelsiman

Příspěvekod pavelsiman » 7 years ago

Presne tak isto doma 4 ks mikrotik ani na jednom ani jedno zariadenie nemá problém stále sa to linkuje na 72/72 alebo keď ma 2chain tak na 144/144
0 x

Invia

Příspěvekod Invia » 7 years ago

Doma mám RB951G-2HnD nastavený přes CAPsMAN a mám stejný problém jak na screenu od DarkLogic. Mobil lumia 930 TX rate jenom na 54Mb/s. Ale pravda je, že než sem přečetl toto vlákno, sem si toho ani nevšiml, protože přes mobil nic nestahuju a prohlížení nebo youtube jde normálně.
RB verze: 6.40.3

Zkuste sem někdo, komu to funguje hodit konfiguraci.
0 x

hapi

no vidíš, táta má doma taky 951G v capsmanu a má lumii 950 a TX 300Mbit. Má tam i hap lite a to samí.

standardní config zde:

Kód: Vybrat vše

/caps-man configuration add country="czech republic" datapath.client-to-client-forwarding=yes datapath.local-forwarding=yes name=xxx security.authentication-types=wpa2-psk security.encryption=aes-ccm security.group-encryption=aes-ccm security.passphrase=xxx ssid=xxx channel.frequency=2412,2437,2462 channel.band=2ghz-g/n channel.extension-channel=disabled comment="1-2412, 2-2417, 3-2422, 4-2427, 5-2432, 6-2437, 7-2442, 8-2447, 9-2452, 10-2457, 11-2462, 12-2467, 13-2472";

a teď doufám že tu konečně někdo exportne svoje konfigy tak jak jsou v rbčku a ne že je jenom popíše typem "mám tam wpa a aes a bla bla"... a pak sem ještě zatrhnul tohle tady a tady jsem ještě označil jenom wpa a ... prostě chci export jinak jsou mi vaše problémy s mikrotikem u zadku a řešte si to jak chcete. Já nemám potřebu to řešit.
0 x

Mirek DV

Na strance 4 jsem něco daval
0 x

Invia

Příspěvekod Invia » 7 years ago

Kód: Vybrat vše

/caps-man channel
add band=2ghz-b/g/n control-channel-width=20mhz frequency=2412 name=channel1
add band=2ghz-b/g/n control-channel-width=20mhz frequency=2462 name=channel11
/caps-man datapath
add bridge=bridge1 client-to-client-forwarding=yes name=main
add bridge=bridge2-guest client-to-client-forwarding=no local-forwarding=no \
    name=public
/caps-man security
add authentication-types=wpa2-psk encryption=aes-ccm group-encryption=aes-ccm \
    name=hlavni passphrase=xxxx
add authentication-types=wpa2-psk encryption=aes-ccm group-encryption=aes-ccm \
    name=public passphrase=xxxx
/caps-man configuration
add channel=channel1 country="czech republic" datapath=main mode=ap name=hlavni \
    security=hlavni ssid=xxxx
add channel=channel11 country="czech republic" datapath=public mode=ap name=\
    public security=public ssid=xxxxx

Tady je můj konfig. Je možné, že tam je něco špatně, je první CAPsMAN, který sem nastavoval.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Doma mám problém s tx rate 54Mbit u Samsung galaxy XCOVER4 a tablet LENOVO Yoga 2.
Obě se připojují na WAP AC, ale asi je jedno na co se to připojí. Prý na tom budou pracovat až vyladí driver pro nové AC věci.

Hello,we will work on this problem but first we need to finetune the new wireless driver for the new hardware and then we would try to implement the fix for the old wireless hardware.Best regards,Uldis C.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Ale to nieje bug AC zariadeni ale vseobecny problem mikrotiku. Robi to aj pri Nku. Opravia velke hovno, tento bug so single chain maju uz velmi dlho
0 x

Mirek DV

Posilam talířek na reklamaci, jsem zvedavej co s toho vyleze
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Gemb píše:Ale to nieje bug AC zariadeni ale vseobecny problem mikrotiku. Robi to aj pri Nku. Opravia velke hovno, tento bug so single chain maju uz velmi dlho

Ano je to všeobecný problém. Dělá to ale pouze na 2,4Ghz. A je jedno jestli tam je nastaveno 20 nebo 40Mhz. Jedno je také zdali tam je B/G nebo onlyN
0 x

hapi

asi si myslim G/N, kdo by dneska nastavoval B/G
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 7 years ago

honzam píše:
Gemb píše:Ale to nieje bug AC zariadeni ale vseobecny problem mikrotiku. Robi to aj pri Nku. Opravia velke hovno, tento bug so single chain maju uz velmi dlho

Ano je to všeobecný problém. Dělá to ale pouze na 2,4Ghz. A je jedno jestli tam je nastaveno 20 nebo 40Mhz. Jedno je také zdali tam je B/G nebo onlyN

Dělá to i v 5 GHz ...
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!