❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Novinky u MK
Re: Novinky u MK
Zrovna internet v západních a jižních zemích není taková sláva. Za mě je ČR daleko, na to že to tu investují malí podnikatelé. Německo to je ostuda, Anglie mimo města taky a o Itálii ani nemluvě. Sorry ale tady si brát příklad je blbost, celá EU cpe prachy velkým hráčům, kteří na neziskové místa slušně řečeno kašlou. U nás to mohlo bejt stejný nebejt malých ISP. Ono samo ta dotace na pokrytí bílejch míst není jen kvůli tomu, že v ČR není internet všude. Je to právě kvůli nechuti velkech nenažranejch, kteří si jedou snadnej business model, když to nevydělá hodně, tak do toho nejde. Však on jim nějakej ten blb pošle dotaci a když tam budu sám, stejně jí dostanu já. DVB.
0 x
Taky se ozvu, ale "ty na zapad civilizovane zeme" maji internet primo katastrofa a o cene se nema cenu rozepisovat.
Jak to tak mam vysledovane, jsme na svete mezi poskytovateli jako CR na spicce, uz jenom kvuli tomu, ze nam to jede klidne i 100Mbit + i v zapadle vesnicce.
SPT dobu sice zaspal, ale bohuzel pro nej, protoze byl monopol mel narizene minimalni ceny, proto byl vzdy drazsi, jinak si myslite, ze by nemohl jit s beznym komercnim tarifem pod 300,- s DPH? Ano mohl a asi bychom tu nebyli, stejne jako nejsou maly ISP vsude na zapad, ale nesmel (zas tak blby ti manageri nebyli).
802.11ad na ven, za mne proc ne, na doma bych to musel mit v kazdem pokoji, a jelikoz to odstini kdejaky plisek nebo zed se nebojim na doma i na ven.
Jak to tak mam vysledovane, jsme na svete mezi poskytovateli jako CR na spicce, uz jenom kvuli tomu, ze nam to jede klidne i 100Mbit + i v zapadle vesnicce.
SPT dobu sice zaspal, ale bohuzel pro nej, protoze byl monopol mel narizene minimalni ceny, proto byl vzdy drazsi, jinak si myslite, ze by nemohl jit s beznym komercnim tarifem pod 300,- s DPH? Ano mohl a asi bychom tu nebyli, stejne jako nejsou maly ISP vsude na zapad, ale nesmel (zas tak blby ti manageri nebyli).
802.11ad na ven, za mne proc ne, na doma bych to musel mit v kazdem pokoji, a jelikoz to odstini kdejaky plisek nebo zed se nebojim na doma i na ven.
0 x
Jinak na doma si to dokážu představit na strop do každého pokoje. Směrové to zas tak není a ad standart do každého zařízení není scifi. Bohužel se od toho trochu upouští a výrobci se do toho zrovna nehrnou.
0 x
Ja taky do kazde mistnosti s tim nemam problem, ale zatim zadny notebook nema komercni kartu 60g ad vcetne a,b,g,n,ac na 2,4GHz i 5GHz.
Sam pro sebe bych si to i udelal, ale protoze takova karta neni tak ne, chsi se pripojovat na net i jinde nez doma a tam by mi absence karty 2,4 a 5GHz samo vadila
Sam pro sebe bych si to i udelal, ale protoze takova karta neni tak ne, chsi se pripojovat na net i jinde nez doma a tam by mi absence karty 2,4 a 5GHz samo vadila
0 x
Ale notaaak, intel 18260... Co by jste ještě nechtěli? Bt? Taky je. Dell ma dock na ad snad uz 4 roky. Není to žádná novinka.
0 x
Diky uz jsem se dival a splnuje to, bohuzel nejde dat do skoro zadneho notebooku 
https://www.amazon.co.uk/Tri-Band-Wirel ... B01KYRF5Q2
viz: DO Not USE for IBM / LENOVO / LENOVO THINKPAD and HP laptops. DO Not use for laptops of AMD CPU
https://www.amazon.co.uk/Tri-Band-Wirel ... B01KYRF5Q2
viz: DO Not USE for IBM / LENOVO / LENOVO THINKPAD and HP laptops. DO Not use for laptops of AMD CPU
0 x
CRS328-24P-4S+RM
dostupnost: konec března/duben
https://files.i4wifi.cz/inc/_doc/attach ... _4S_RM.pdf
a
DISC Lite5 ac
do týdne by mělo být wsAP ac lite:
http://www.cdr.pl/p6197,mikrotik-router ... ienny.html
dostupnost: konec března/duben
https://files.i4wifi.cz/inc/_doc/attach ... _4S_RM.pdf
a
DISC Lite5 ac
do týdne by mělo být wsAP ac lite:
http://www.cdr.pl/p6197,mikrotik-router ... ienny.html
0 x
WsAP super, poeswitch to chce jak sůl, ale proč to není na 24/48 jako ten levnější model? Jestli nacenění i4 je real, tak si to raději vykuchám. Už aby to bylo dostupné. Snad to nejsou jen řeči.
Disc ac super, ale stejně bude nefunkční, bude v tom vnitřek lhg. Už aby to rozdejchali.
Disc ac super, ale stejně bude nefunkční, bude v tom vnitřek lhg. Už aby to rozdejchali.
0 x
dagus píše:WsAP super, poeswitch to chce jak sůl, ale proč to není na 24/48 jako ten levnější model? Jestli nacenění i4 je real, tak si to raději vykuchám. Už aby to bylo dostupné. Snad to nejsou jen řeči.
Ja mozna nevim, co presne myslis, ale i ten 24 port POE ESW ma 24V / 48V (Supports PoE+ IEEE 802.3at/af and 24 V Passive PoE)
0 x
On myslel dvě zdířky na zádech. Jedna pro 24 a druhá pro 48-55V. To bohužel nemá protože to má vestavěný 500W zdroj. Leda ho vykuchat 
0 x
Přesně tak, kde není zálohování 230V půjde ven. Jinak je to postaveno na css 326. Za mě dobrý, css mám jedno nasazeno a chodí obstojně, ale jede přes to jen 300mbit. Nemá to někdo víc zatížené? Nebejt toho nešťastného nastavení vlan, tak supr. S poe to nebude marnej switch. Samozřejmě ubnt to má již roky, ale ty nepoužíváme. Trochu nechápu na co to bude mít 512MB ram? To ten marvell umí využívat? Co jsem koukal, tak je to AIO chip a mikrotik na to nasadil swos a ros. Trochu nechápu jaké to má buffery, píšou 8K, ale to je na port, na switch? Může se ramka u switche používat na cache, nebo je to jen pro tabulky a data provozní switche?
0 x
je to běžný RBčko co v tom hledáš? Ramka patří k cpu pro chod operačního systému/managementu. Switch chipy stojí bokem tak jak je to běžný. Proč k tomu nedaly cpu z RB3011?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
-
- Kontaktovat uživatele:
dagus píše:Jinak je to postaveno na css 326. Za mě dobrý, css mám jedno nasazeno a chodí obstojně, ale jede přes to jen 300mbit.
CSS326 se zrovna moc nepovedl. Pokud je připojené vše na 1Gb je to tak nějak OK, ale jakmile se tam připojí 100Mb zařízení, padá propustnost a zvyšuje se ztrátovost/dropy na portech. Nefunkční "fix" na ruční nastavení linkovacích rychlostí na portech atd. Chtěli jsme ten switch použít na access do bytovek, jenže pak byl problém dostat k lidem na 100Mb portech víc jak pár desítek Mb (40-60Mb/s). Stačilo nasadit tupý switch a hned nebyl problém dát klientovi plných 100Mb/s. Strašně divné chování...
0 x
Zdravím,
Mikrotik někdy něco nazývá Switch i když tam jde nastavit třeba NAT a DHCP, třeba pro lidi pod střechou. Ví někdo, jaké možnosti jsou u této novinky? Také se mi zdá ta spotřeba naprázdno nějaká dost vysoká. Chci se zbavit switche CISCa pro nehoráznou spotřebu a to bych si asi moc nepomohl.
mpcz, 21.2.2018
Mikrotik někdy něco nazývá Switch i když tam jde nastavit třeba NAT a DHCP, třeba pro lidi pod střechou. Ví někdo, jaké možnosti jsou u této novinky? Také se mi zdá ta spotřeba naprázdno nějaká dost vysoká. Chci se zbavit switche CISCa pro nehoráznou spotřebu a to bych si asi moc nepomohl.
mpcz, 21.2.2018
0 x
mpcz píše:Zdravím,
Mikrotik někdy něco nazývá Switch i když tam jde nastavit třeba NAT a DHCP, třeba pro lidi pod střechou. Ví někdo, jaké možnosti jsou u této novinky?
Stejné jako jakýkoliv jiný mikrotik. Můžeš NATovat a DHCP a další věci.... Má to docela dobrý procesor Dual-Core ARM v7 800 MHz takže by to mělo nějaký ten routing utáhnout.
Pokud narazíš někdy v názvu na CSS tak to je tupý switch se swos kde můžeš jen a pouze switchovat.
0 x