Napadlo mě udělat anketu kolik lidí máte na kolik zákazníků. Je to spíše otázka pro majitele sítí nebo vedení.
Vezmu to příkladem. Firma má 5 techniků 2 majitele co se starají o její chod a 2 účetní na 3800 lidí. Tedy 3800/9=422 na jednoho člověka ve firmě.
Další případ je 1 majitel 1 technik ale platí se 75000měsíčně za správu sítě/externí techniky a externí učetní na stejných 3800 lidí. Těch 75000 si vyložme jako 2 lidi po 35000. Tedy výpočet je 3800/4=950
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Anketa kolik zaměstnanců/lidí na zákazníky máte?
-
Takže nadpis threadu je myšlen přesně obráceně?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
-
Ano. Jako nesmysl, který není ani správně popsaný, tedy je nehodný reakce. Říkej mi klidně grammarnazi ... ale musel titulek vysvětlit třemi odstavci textu a vzorečky jen protože je špatně, to je na mě už moc.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
-
V pořádku, nic proti Tobě nemám ani si o Tobě nemyslím nic špatného.
0 x
Spíš by to chtělo udělat kolik servisních techniků je na kolik zákazníků? Podle této logiky jsem odpovídal. Uklízečky a účetní bych do toho nepočítal...
0 x
-
Tak to si ten svůj hlas v anketě prosím předělej, pokud chceš. Předpokládám ostatní to pochopili na příkladech a pokud chtěli tak hlasovali.
0 x
K čemu by tato anketa měla být ? Myslím, že záleží na dost faktorech. Spíš je podle mne zajímavá nákladovost na klienta a případný zisk, platební morálka atd. Čím větší síť, pokud je rozumně udělaná a zálohovaná, stačí méně lidí. Náklady rostou s budováním optiky atd. Někdo může mít třikrát tolik lidí a vydělávat méně, nemusí investovat. Taky záleží jestli se firma věnuje jen netu, nebo dělá sítě atd. Většina nás malých ISP konkuruje právě servisem, jak netu, tak počítačů a všeho okolo, což nedělají většinou velcí, či vzdálení ISP a stačí jim méně lidí. I velcí někteří ISP si montují jen vysílače a síť a klienty jim, za provizi připojují a administrují lokální partneři.
0 x
-
Prostě mě ten poměr zajímá. Pokud by někdo měl pochybnosti co do toho započítat ve svém případě, tak se ptejte. A pokud chcete anketu jinou, nic vám nebrání si ji založit.
0 x
Taky si říkám, že tato anketa je poměrně zavádějící, jelikož je spousta faktorů, která ovlivňuje výsledný počet zaměstnanců. Začli jsme s podnikáním jako koníček v roce 2014 a například ještě před rokem jsme síť o 2000 zákaznících spravovali ve 2 lidech - neměli jsme pobočku , zákazníci byli jen bezdráty a práce byla taková, že jsme se moc nepředřeli.
Nyní máme pobočku, začli jsme mohutně fušovat do optiky a rozvodů, máme 7 zaměstnanců a nestíháme. Chceme letos prolomit 3500 uživatelů a to ve 2 lidech by už nebylo reálný pracovně utáhnout. Je to o tom, co přesně schceš dělat a jak to chceš dělat. Chceš rychlý růst? Ok, ale stojí to čas a pěníze..
Nyní máme pobočku, začli jsme mohutně fušovat do optiky a rozvodů, máme 7 zaměstnanců a nestíháme. Chceme letos prolomit 3500 uživatelů a to ve 2 lidech by už nebylo reálný pracovně utáhnout. Je to o tom, co přesně schceš dělat a jak to chceš dělat. Chceš rychlý růst? Ok, ale stojí to čas a pěníze..
0 x
-
Rozumím tomu, před rokem jste měli jen dva lidi na 2000 tedy výsledek 1000 na jednoho (asi jste táhli sami i účtování) a nyní máte třeba 2900/7= pod 500 pro tuto anketu. Zakliknu pokud chci a dál to neřeším.
0 x
Takže jsem zatrhl pod 400, protože tam byla zatím nula :)
0 x
-
By mě tedy zajímalo co zaškrtnout a co je cílem?
Dám příklad jsou 3 servisní technici. K tomu 2 instalátoři internetu. 2x vedení. 2x účetní. Servis a prodej pc také počítat? A co technik "správce cizích sítí" který pracuje 99% času mimo firmu? Uklízečky, programátor, prodavačka, markeťák... ?
Naposledy upravil(a) honzam dne 09 Jan 2018 22:53, celkem upraveno 1 x.
0 x
-
Pokud jsi jeden z techniků tak asi nebudeš sto kvalifikovaně odpovědět, protože třeba neznáš přesnější tok peněz ve firmě. Zkusím ti pomoct,ale je to spíš jak jsem psal pro majitele a vedení.
Soupis:
Uklízečka - dle platu můžete ji vést třeba i jen 0.5
2x vedení pokud je to živí na většinu času.
4 technici
2 instalátoři
Markeťák - pokud většinu času dělá kolem sítě.
Programátoři - tady opatrně podle toho zda většinu času spotřebují na chod sítě.
Co nejspíše nepočítat.
Prodavačka - pokud si na sebe vydělá jako obchod, pokud nevydělá je to další zátěž a tudíž počítat.
Předpokládám někdo to i účtuje což jako technik moc vědět nemusíš, ale toto započítat také - pokud to je nízká položka 8-15tis třeba můžeš dát 0.5.
Obecně pokud víc lidí dělá pro síť částečně můžete si jejich plat/fakturu pomyslně rozdělit bokem a místo 2-X lidí počítat třeba jednoho či část ve smyslu 35000/člověk.
Soupis:
Uklízečka - dle platu můžete ji vést třeba i jen 0.5
2x vedení pokud je to živí na většinu času.
4 technici
2 instalátoři
Markeťák - pokud většinu času dělá kolem sítě.
Programátoři - tady opatrně podle toho zda většinu času spotřebují na chod sítě.
Co nejspíše nepočítat.
Prodavačka - pokud si na sebe vydělá jako obchod, pokud nevydělá je to další zátěž a tudíž počítat.
Předpokládám někdo to i účtuje což jako technik moc vědět nemusíš, ale toto započítat také - pokud to je nízká položka 8-15tis třeba můžeš dát 0.5.
Obecně pokud víc lidí dělá pro síť částečně můžete si jejich plat/fakturu pomyslně rozdělit bokem a místo 2-X lidí počítat třeba jednoho či část ve smyslu 35000/člověk.
0 x