❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

802.11ac - pocet kanalu

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
stehlik.ov

802.11ac - pocet kanalu

Příspěvekod stehlik.ov » 7 years ago

Zdravim prosim o radu nebo vysvetleni jak je to s kanaly u pasma 5GHz pri pouziti standartu 802.11ac
S pasmem 5GHz teprve zacinam jel jsem vzdy jen v 2,4GHz a tak nevim jak by to melo byt spravne.
Mam router Netis WF2880 v nem u nastaveni 5GHz mam pro region EU na vyber jen 4 kanaly (36,40,44,48) a sirku kanalu 20MHz.
Cetl jsem ze u 5GHz pasma je mozno pouzit az 23 kanalu, mi router at uz zmenim nastaveni jakkoliv nabizi kanaly jen 4 ( u US regionu jich nabizi 8).
Jak to chapat nebo co delam spatne?
0 x

Sidi

Příspěvekod Sidi » 7 years ago

stehlik.ov píše:Zdravim prosim o radu nebo vysvetleni jak je to s kanaly u pasma 5GHz pri pouziti standartu 802.11ac
S pasmem 5GHz teprve zacinam jel jsem vzdy jen v 2,4GHz a tak nevim jak by to melo byt spravne.
Mam router Netis WF2880 v nem u nastaveni 5GHz mam pro region EU na vyber jen 4 kanaly (36,40,44,48) a sirku kanalu 20MHz.
Cetl jsem ze u 5GHz pasma je mozno pouzit az 23 kanalu, mi router at uz zmenim nastaveni jakkoliv nabizi kanaly jen 4 ( u US regionu jich nabizi 8).
Jak to chapat nebo co delam spatne?

5Ghz je rozděleno na indoor a outdoor. Router nabízí kanály z "indoor" části pásma, kde jsou určeny tyto 4 kanály.
0 x

stehlik.ov

Mam ho doma takze indoor. Dekuji jsem aspon zase o neco chytrejsi
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

a 5470-5725MHz se doma používat nemůže?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mirek.k

Příspěvekod mirek.k » 7 years ago

hapi píše:a 5470-5725MHz se doma používat nemůže?

Provokace? :slight_smile:
Legislativně asi může, ale všichni to umíme ocenit, když v blízkosti AP, které není kam přeladit někdo spustí 5kové AP doma v outdoor, přičemž indoor je volný.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

jistě že provokace. Většina lidí si myslí že je to rozdělený. Ve skutečnosti je indoor použití rozšířený o indoor část takže omezen je jenom outdoor. Skuz si vzít 5GHz mikrotik apčko, nastavit czech republic a nastavit kanál na automatiku. Jeeeee to se budeš hodně divit. Typnu si že ti to naladí 5735MHz :-D
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mirek.k

Příspěvekod mirek.k » 7 years ago

hapi píše:jistě že provokace. Většina lidí si myslí že je to rozdělený. Ve skutečnosti je indoor použití rozšířený o indoor část takže omezen je jenom outdoor. Skuz si vzít 5GHz mikrotik apčko, nastavit czech republic a nastavit kanál na automatiku. Jeeeee to se budeš hodně divit. Typnu si že ti to naladí 5735MHz :-D

Jsem vděčný za každého, kdo si myslí, že je to rozdělené a hlavně se nad tím je ochoten zamyslet.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Pro tazatele: Zde je tabulka jaké lze dosáhnout datarate při určité šířce kanálu
Přílohy
802.11ac.jpg
802.11ac.jpg (156.11 KiB) Zobrazeno 3457 x
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

V jedné polarizaci...
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

A ktore zariadenie sa ti nasledne pripoji na 5735 ?
0 x

stehlik.ov

Diky vam vsem za odpovedi :-) ted uz se v tom orientuju
0 x

Sidi

Příspěvekod Sidi » 7 years ago

hapi píše:jistě že provokace. Většina lidí si myslí že je to rozdělený. Ve skutečnosti je indoor použití rozšířený o indoor část takže omezen je jenom outdoor. Skuz si vzít 5GHz mikrotik apčko, nastavit czech republic a nastavit kanál na automatiku. Jeeeee to se budeš hodně divit. Typnu si že ti to naladí 5735MHz :-D

Mě to na automatiku ladilo 5815 :D Nebo byl klient, kterej dal AC radio k oknu v přízemí, ohulil výkon naplno, dal tam 80Mhz (5460-5540) a divil se, že mu to s novým routerem jede hůř - jeho "domácí AP" jsme chytali na sektoru 1,5km daleko na -78 :D
0 x