❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Wifi rychlost RBcAP2nD

Návody a problémy s konfigurací.
Myghael

Re: Wifi rychlost RBcAP2nD

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Tak tu odpověď sem dám, až ji budu mít.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

link
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

Příspěvekod soooc » 7 years ago

Takže Intel karta, ac, nastavené ac only - a hádejte, co se děje ... Upload jede jak zběsilý. Postižené hap ac.

Na support jsem to poslal, ale nevěřím v opravu.
wifi problem.png
wifi problem.png (2.67 KiB) Zobrazeno 3082 x
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

pgb

Příspěvekod pgb » 7 years ago

Tak nahoďte vlákno na forum.mikrotik.com , třeba si toho pak všimne mnohem více lidí a budou je více urgovat.

Ps: taky mi to semtam někde udělá :(
0 x

Mirek DV

Příspěvekod Mirek DV » 7 years ago

tak co kluci, žádně řešní zatím není?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Myghael píše:Tak tu odpověď sem dám, až ji budu mít.

Taky by mě docela zajímalo co odepsali? Můžeš sdílet?
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 7 years ago

Udělal jsem si pár testů na hAP lite s FW 6.41.1, protože se mi nezdálo, jak mi chodí WiFi na mobilu (Xiaomi Redmi Note 4). Během testů byl hAP na stole asi metr od mobilu a testovacího PC. Na hAP bylo nastaveno šifrování WPA2-AES, SSID a kanál a jinak standardní defaultní konfigurace. Tady je výsledek (screenshoty jsou pořízeny během průběhů Speedtestu):

Test 1: Nastaveno N only, TX rate maximálně 48 Mbps, na Speedtestu na mobilu jsem dostal cca. 20 Mbps (přípojka by zvládla asi 35 Mbps)
mobil-only_N.png
mobil-only_N.png (44.3 KiB) Zobrazeno 2818 x

Test 2: Nastaveno G/N, TX rate maximálně 12 Mbps, na Speedtestu na mobilu jsem dostal cca. 7 Mbps
mobil-GN.png
mobil-GN.png (45.68 KiB) Zobrazeno 2818 x

Test 3: Ponecháno G/N, jen jsem připojil notebook. TX rate maximálně 48 Mbps, na Speedtestu na mobilu jsem dostal cca. 20 Mbps, notebook dal 33 Mbps, což byl strop přípojky.
mobil_pc-GN.png
mobil_pc-GN.png (47.39 KiB) Zobrazeno 2818 x

Tedy abych to shrnul - pokud byl připojen pouze mobil a bylo nastaveno G/N, tak komunikace s hAP nějak haprovala. Navíc nebyl důvod, aby TX rate byl maximálně 48 Mbps, když mohl být 72 Mbps. Na jiných WiFi routerech tenhle problém nemám, takže tipuju, že v hAP není něco v pořádku.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

To nieje o HAP ale o celom mikrotiku. Vsetky wireless zariadenia MK maju tento problem - single chain klient bezi len v Gcku. Mam RB2011 a na nej to robi tiez ;)
0 x

DarkLogic

Kdyby to běželo v Gčku, ale normálně, tak bych to s přihmouřením oka bral, ale proč mám TX rate jen 12 Mbps, to fakt nechápu.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Ale o tom zde už dobrou čtvrthodinu hovoříme, Mlho! ¨

Všechno tohle se děje protože Mikrotik.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Mikrotik to blokuje u některých zařízeních na 54Mbit. To že tam máš méně (48M) je něčím jiným. Rušením, příliš silný signál nebo ....
0 x

Mirek DV

Příspěvekod Mirek DV » 7 years ago

Prostě je to předražená sračka, reklamovat, vracet, reklamovat!!
0 x

DarkLogic

honzam píše:Mikrotik to blokuje u některých zařízeních na 54Mbit. To že tam máš méně (48M) je něčím jiným. Rušením, příliš silný signál nebo ....

Jestli je tam 48M nebo 56M je celkem jedno, ale tech 12M je divnych. Zadne ruseni neni. Stejne se to chova, i kdyz jsem za stenou, takze prilis silny signal taky ne. Je zajimave, ze padne i hodnota CCQ (je to videt na screenshotu). Takze proste je to kram...jen se divim, ze nikdo netlaci na opravu.
0 x

hapi

to je zajímavý protože doma mám xiaomi redmi 4x a nic takovýho se neděje. Zajímalo by mě proč tam vidim CCQ 77%. To asi nebude bezdůvodně. Dál by mě zajímalo jaký country máš zvolený.
0 x

hapi

DarkLogic píše:
honzam píše:Mikrotik to blokuje u některých zařízeních na 54Mbit. To že tam máš méně (48M) je něčím jiným. Rušením, příliš silný signál nebo ....

Jestli je tam 48M nebo 56M je celkem jedno, ale tech 12M je divnych. Zadne ruseni neni. Stejne se to chova, i kdyz jsem za stenou, takze prilis silny signal taky ne. Je zajimave, ze padne i hodnota CCQ (je to videt na screenshotu). Takze proste je to kram...jen se divim, ze nikdo netlaci na opravu.

a ty tlačíš na opravu?
0 x