❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB600A, co utahne ?

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
pcwifi
antispam: Ano

RB600A, co utahne ?

Příspěvekod pcwifi » 7 years ago

RB600A - 400Mhz, potreboval bych ho napichnout na UPC pripojku 250/25M ( bezne vytizeni je nekde na pulce maxim ), aby delal 15VLAN, NAT, DHCP servery, zadny shaping apod., mam tu i RB750 / 433 ale ty nemaj Gigo porty... je to obstarozni RB stale ale plne funkcni, kondiky jsou cajk, velikost nevadi.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

A co to vyzkoušet? Myslím že by to uNATovat mohla. Samozřejmě se zapnutým fasttrack. A pozor pouze na portech 1 a 2

Fasttrack is supported on the listed devices:
RouterBoard Interfaces
RB6xx series ether1,2
0 x

pcwifi

tak styl harakyrykykyryky natvrdo odpojit lidi a hokus pokusovat, tomu se chci jaxi vyhnout kdyz to pujde... slo mi o info v ramci toho ze tyto RB pouzivalo hodne ISPíků, tak proste dotaz...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 7 years ago

To da v pohode.

Ja mel donedavna na 360/30 od upc rb800. Bylo tam 12vlan 12 dhcp zadne queue a vse slo skrze tunel l2tp ipsec ke me do serverovny. Pouzival jsem upc jen jako propoj . Davalo to. Ale vymenil jsem to za 750gr3
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Proti mipsbe hračkám má to šestikilo sílu. Na 400MHz se schopné přeNATovat 400Mb/s

Porty 1 a 2. 1x maškaráda a jeden DHCP server.
RB600AP1,2.JPG
RB600AP1,2.JPG (85.12 KiB) Zobrazeno 2193 x
0 x

pcwifi

vypada to pozitivne, toz to prumbnu, diky za cenne info...
0 x