❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB600 info sem
Re: RB600 info sem
Ještě dotaz. Když upgraduju bios na 2.12 tak nejvetší frekcence na výběr tam je 533Mhz. A 667Mhz se tam vůbec neobjeví.
0 x
-
taková otázka: Co chceš spolehlivost ? protože jestli jo tak taktování neni určitě cesta ke spolehlivosti. Výkon ? Tak si pořiď PC router a máš klid.
0 x
chytrej zase promluvil co, RB532 se prodávaly v 266MHz a pak v 400MHz, podle datasheetu běží v pohodě na obou frekvencích tak proč by nemohlo jemu na RB600? navíc mě to už tejden jede ok
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
-
a tahle nahodou te nenapadlo ze to mohlo bejt i pro to ze prvni revize 532jky nebyly s dostatecne kvalitnim CPU aby to zvladlo ale deska na to pripravena byla ?
Nevim jak tobe ale me prijde jako zvrhlost taktovat neco u ceho vyzaduji 100% spolehlivost. Datasheety bych sem vubec netahal protoze mikrotik ani nevi co do nich cpe, mi to nekdy prijde ze to delaj technici po praci v hospode nad pivem, protoze treba u RB133C je uvedeno ze nejde napajet pres injektor a pritom to normalne funguje.
Nevim jak tobe ale me prijde jako zvrhlost taktovat neco u ceho vyzaduji 100% spolehlivost. Datasheety bych sem vubec netahal protoze mikrotik ani nevi co do nich cpe, mi to nekdy prijde ze to delaj technici po praci v hospode nad pivem, protoze treba u RB133C je uvedeno ze nejde napajet pres injektor a pritom to normalne funguje.
0 x
kdo tady říkal o datasheetu od mikrotiku, stačí si najít datasheet výrobce procesorů, tam je všechno popsaný. Na desce nezáleží když "FSB" jede furt stejně, mění se takt procesoru uvnitř. Mě to běží, dál se o to starat nebudu.
Dávat někam PC je značně nevhodné. Spotřeba, teplota, problém s konflikty wifin i když tam je mikrotik, je to veliký oproti routerboardu.
Pokud to někomu nestačí, může použít dva RB600. Kdo říká že se museji obsadit všechny miniPCI.
Dávat někam PC je značně nevhodné. Spotřeba, teplota, problém s konflikty wifin i když tam je mikrotik, je to veliký oproti routerboardu.
Pokud to někomu nestačí, může použít dva RB600. Kdo říká že se museji obsadit všechny miniPCI.
0 x
To Hapi: přesně tak. Všude se PC nehodí. A když je tam potřeba výkon tak proč ho nevyužít. 532 taky nikde neblbly a je jedno at jely na 266 nebo 400Mhz. Tak se ptám jak docílit 666Mhz? To umí jen ty novější desky? Ty dvě co tady mám tam jde maximálně 533mhz
0 x
no, mám jeden z prvních co byl v ČR, od prosince ho mám. Původně tam bylo taky jenom max 533MHz, pak sem tam dal 2.12 bios a už tam bylo i 666MHz tak nevim kde je problém.
Jak tam dáváš bios a jak to přepínáš?
podle nevim jestli funguje, po kabelu to šlo okamžitě když se to změní v biosu přímo
[admin@MikroTik] > system routerboard upgrade
Do you really want to upgrade firmware? [y/n]
Jak tam dáváš bios a jak to přepínáš?
266MHz 400MHz 533MHz 666MHz
[admin@MikroTik] > system routerboard settings change-frequency frequency=
podle nevim jestli funguje, po kabelu to šlo okamžitě když se to změní v biosu přímo
0 x
me jde taktnout max na 533
666 nenajede hlasi kernel panic
zdroje jsem zkousel vsechny mozny
666 nenajede hlasi kernel panic
zdroje jsem zkousel vsechny mozny
0 x
To hapi: bios jsem upgradoval přesně jak píšeš. Příkazem system routerboard upgrade
nic jsem nenahrával. Ani nevím jak by se bios přehrával. Jenom jsem vykonal ten příkaz a pak reboot.
frekvency přepínám přes konzoli a sériový kabel. Je tam na výběr maximálně 533Mhz. Nastavím, pak odpojit od napájení. Najede a už tam zůstane těch 533
toto jsem nezkoušel
system routerboard settings change-frequency frequency=
nic jsem nenahrával. Ani nevím jak by se bios přehrával. Jenom jsem vykonal ten příkaz a pak reboot.
frekvency přepínám přes konzoli a sériový kabel. Je tam na výběr maximálně 533Mhz. Nastavím, pak odpojit od napájení. Najede a už tam zůstane těch 533
toto jsem nezkoušel

0 x
ještě dotaz. Ten příkaz /system routerboard settings change-frequency frequency=
to funguje jen u RB600? Dík
0 x
mě to nefunguje nikde 

0 x
zdravim pani... nerad skusam neoverene veci, hlavne nie beta verzie roznych SW, ale okolnosti ma nutia skusit nieco coho sa troska bojim, teda RB600 + MK 3.1
Viem, pise sa ze je stable, ale uprimne tomu nejak neverim...
Potrebujem od toho aby mi to pretlacilo pri jednoduchom nstream (nie dual) zhruba 30 mbit realneho trafficu v rezime AP + Client a na na klientskom RB600 by bezal aj DHCP server. Cez ten spoj by chodilo zhruba 300 ludi, takze asi chapete moje obavy o funkcnost. Nebudu tam ziadne pravidla, cisto len nstream spoj a DHCP.
Mam sa radsej pustit do klasickych overenenych P3 a MK 2.9.xx alebo mozem smelo skusit RB600? Na starych P3 mi bezi niekolko spojov, ktore su vytazene pomerne dost, da sa povedat ze cez ne bezi okolo 20-25 mbit realneho trafficu a pingy sa drzia do 5-7ms. A stabilita je neuveritelna - ani o jednom z tych spojov som este nepocul.
Rozmyslam preto, lebo pripadny servis je urcite lahsi pri RB600 ako pri starsom PC a to nehovorim o spotrebe a o tom, ze kolko to zaberie miesta... V pripade poruchy sa predsa lahsie meni nejake RB ako PC
Takze co odporucate???
Viem, pise sa ze je stable, ale uprimne tomu nejak neverim...
Potrebujem od toho aby mi to pretlacilo pri jednoduchom nstream (nie dual) zhruba 30 mbit realneho trafficu v rezime AP + Client a na na klientskom RB600 by bezal aj DHCP server. Cez ten spoj by chodilo zhruba 300 ludi, takze asi chapete moje obavy o funkcnost. Nebudu tam ziadne pravidla, cisto len nstream spoj a DHCP.
Mam sa radsej pustit do klasickych overenenych P3 a MK 2.9.xx alebo mozem smelo skusit RB600? Na starych P3 mi bezi niekolko spojov, ktore su vytazene pomerne dost, da sa povedat ze cez ne bezi okolo 20-25 mbit realneho trafficu a pingy sa drzia do 5-7ms. A stabilita je neuveritelna - ani o jednom z tych spojov som este nepocul.
Rozmyslam preto, lebo pripadny servis je urcite lahsi pri RB600 ako pri starsom PC a to nehovorim o spotrebe a o tom, ze kolko to zaberie miesta... V pripade poruchy sa predsa lahsie meni nejake RB ako PC

Takze co odporucate???
0 x
honzam píše:ještě dotaz. Ten příkaz /system routerboard settings change-frequency frequency=
funguje vsude s v3, ve verzi 2.9.x to bylo set-cpu-frequency, ne change-frequency. jina vec ovsem je, kolik rb umoznuje menit frekvence, napr. u rb133(/c) je na vyber pouze 175MHz...
0 x
Máte někdo RB600 + rozšíření na dvě karty? A v něm třeba celkem 5-6karet? Utáhne to klasický zdroj 48V? Je to funkční tahle kombinace?
0 x