❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Divné chování MK v jiném prostředí

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
barneby

Divné chování MK v jiném prostředí

Příspěvekod barneby » 7 years ago

Zdravím, mám problém s mAP2nd. Používám ho přes Ethernet s huawei b310s-22, mAP je přilepené na tom hua oboustrannou lepenkou a propojenej krátkým nestinenym cat5e kabelem. Napájení je vyřešeno 24v adapterem který byl k tomu mAP, jen jsem k němu paralelně připájel další jack pro ten hua. Když to zapnu doma všechno bez problému funguje, naměřím požadovanou rychlost to samé když to strčím do zásuvky ve vlaku taky bez problému ale když to připojím v práci je rychlost směšně pomalá a na samotné mAP je strašný ping. Když se připojím přímo na hua všechno bez problému i v práci. Zkoušel jsem na mAP měnit kanál ale nepomohlo to..
Co to muže být nějaký extrémní rušení? Ale ten hua v prostředí kde mAP nejede funguje bez problému :disappointed:.
0 x

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 7 years ago

U nás máme na CISCO AP nastavenou detekci a rušení cizích AP. Když AP detekuju cizí SSID, tak začne podsouvat deauth pakety a shazuje cizímu AP klienty :) Projevuje se to pravidelným vypadáváním pingu.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 7 years ago

To je teda dobrá sviňárna :D

Btw zapni si logging, debug a podívej se jestli to nevypisuje nějaký deasociace a podobně když s tím máš problémy
0 x