❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Intel D210GLY

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Blood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blood » 17 years ago

vas píše:Ta integrovaná síovka není intel ale broadcom a problém není až tak v ní jako v mikrotiku, prostě nejsou tam pro ní napsané pořádné ovladače (stejně jako pro millión jiných věcí jako chipsety desek, různé rádia, aj.), ve winech řek bych pojede jak z praku.

ahoj, jak jste dopadli s tou síovkou, nebo jak jste to vyřešili ? mě se to chová dost divně ... 2.9.27 verze
dále jestli není problém při nasazení RB14 do této desky? předem děkuji za odpovědi
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

ja jsem dopad tak, ze jsem si koupil dalsi intel desku se dvemi pci sloty ( INTEL D945GCPE )a sitovku jsem pouzil obyc realtek za stovku. Jede to cca 92Mb FD .
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 17 years ago

reset píše:ja jsem dopad tak, ze jsem si koupil dalsi intel desku se dvemi pci sloty ( INTEL D945GCPE )a sitovku jsem pouzil obyc realtek za stovku. Jede to cca 92Mb FD .

Ja mam tiez vsade realteky za stovku, len mam taky pocit ze to riadne zatazuje procesor ked cez to lieta 8000pps v oboch smeroch.
C2D mi pri 60/12 mbit a 8000pps ide na 70-80 %, samozrejme je tam dost QT.
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

na takove toky uz by to chtelo nejake serverove sitovky ? Take mam skoro vsude realteky a chodi skvele.
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 17 years ago

Hoj, je tu nekdo, komu ta integr. sitovka Broadcom v tomto boardu chodi dobre? (chci tam dat verzi 2.9.50)

Diky za info

Blood píše:
vas píše:Ta integrovaná síovka není intel ale broadcom a problém není až tak v ní jako v mikrotiku, prostě nejsou tam pro ní napsané pořádné ovladače (stejně jako pro millión jiných věcí jako chipsety desek, různé rádia, aj.), ve winech řek bych pojede jak z praku.

ahoj, jak jste dopadli s tou síovkou, nebo jak jste to vyřešili ? mě se to chová dost divně ... 2.9.27 verze
dále jestli není problém při nasazení RB14 do této desky? předem děkuji za odpovědi
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

Mne ide ta sietovka tak na max UP 800kbps a to je tam najnovsi bios asi to bude shit alebo je to zamer vyvojarov MK , ved by sa potom nepredavali RBcka :D
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

Hodil som do toho 3,0 a sietovka sa zda byt ok UP oklo 90mbps. Len ci ta 3,0, je ok :)
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

mashinepistole2 píše:Hodil som do toho 3,0 a sietovka sa zda byt ok UP oklo 90mbps. Len ci ta 3,0, je ok :)

tak to vazne netusim co s tim resite...mi ta deska pripadne jako kazda jina (nikoliv vzhledove nebo tak, ale z hlediska funkcnosti). zamerne jsem neodpovidal na otazku funguje/nefunguje, protoze jsem nepochopil smysl otazky: mame jich v siti nekolik (cirka 6-7) a vsechny slapou naprosto spolehlive, takze jsem nechtel byt za dementa...ale ted asi budu: jak to mate proboha nastavene a co tam mate za ros? jako nevim, ale at jsem s tim delal cokoliv, taxem z toho nedostal horsi vysledky nez z bezneho rtl a to mi mnozi snad potvrdite, ze na techhle sitovkach valite!

EDIT: sry, ze odpovidam na tvuj post, ktery je ok, ale precetl jsem predchozi a bezduse jsem dal citovat posledni ;) jinak souhlasim s tebou, takhle vali a vali takhle porad...
0 x

Jenya

Snad fra.iesius asi neumi cist... Tak pro neho jeste jednou ve strucnosti: Nekterym z nas to ve verzi 2.9 vali na tom integrovanem ethernetu strasne pomalu.

Takze, aby Vas prispek byl alespon trochu prinosny, uvedte prosim verzi ROS a nejlepe i typ (chipset) switche do jakeho to D210GLY mate pripojene. To teprve bude mit smysl!

[/quote]
tak to vazne netusim co s tim resite...mi ta deska pripadne jako kazda jina (nikoliv vzhledove nebo tak, ale z hlediska funkcnosti). zamerne jsem neodpovidal na otazku funguje/nefunguje, protoze jsem nepochopil smysl otazky: mame jich v siti nekolik (cirka 6-7) a vsechny slapou naprosto spolehlive, takze jsem nechtel byt za dementa...ale ted asi budu: jak to mate proboha nastavene a co tam mate za ros? jako nevim, ale at jsem s tim delal cokoliv, taxem z toho nedostal horsi vysledky nez z bezneho rtl a to mi mnozi snad potvrdite, ze na techhle sitovkach valite!

EDIT: sry, ze odpovidam na tvuj post, ktery je ok, ale precetl jsem predchozi a bezduse jsem dal citovat posledni ;) jinak souhlasim s tebou, takhle vali a vali takhle porad...[/quote]
0 x

reset

v MK2 pro tuto desku nejsou vhodne ovladace, a sitovka nepracuje tak jak ma. A neni to problem jen teto desky, ale vice. Kdyz tedka kupuju x86 desku a hodlam na tom provozovat MK , tak koukam, aby to melo 2pci spoty a rovnou tam davam realtek sitovku.
Pokud by MK3 slapal korektne, tak by to bylo super.
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Jenya píše:Snad fra.iesius asi neumi cist... Tak pro neho jeste jednou ve strucnosti: Nekterym z nas to ve verzi 2.9 vali na tom integrovanem ethernetu strasne pomalu.

Takze, aby Vas prispek byl alespon trochu prinosny, uvedte prosim verzi ROS a nejlepe i typ (chipset) switche do jakeho to D210GLY mate pripojene. To teprve bude mit smysl!

kdepak, cist umim ;)
jsou na nich ruzne verze 2.9.x od nejakech 2.9.2x az po 2.9.50 - jak kde a rozdily jsem nejak nepozoroval. snad na jedne desce s 2.9.27 pripojene do ovislink 5port switche parkrat zablbnul dhcp server, ze neprideloval na ethernetu, nevim jak se to tvari ted s 2.9.50, protoze ty dva routery, co tam byly se mezitim prenastavily na staticke ip adresy. jinak switche jsou ruzne, od ovislink 5portu, pres zyxely 8porty az po 24porty ovislink ci level1 a na nekolika mistech ani switch neni zadny a je to propojene bud s pc zakaznika nebo s jinym strojem (rb).

spise by mne teda zajimalo v jakych kombinacich Vam to nefunguje...

EDIT: jen doplnim - co nam skutecne nefungovalo, tak byla tahle deska s ros 3betaX (nevim uz, jestli to bylo beta10) - to skutecne byl ethernet neskutecne pomaly
0 x

Jenya

Takze prakticka zkusenost ver. 2.9.50, 50-800kbps download, cca 90MBps upload, Switch 3Com, ale tim to nebude, protoze ver. 3.1 vali v pohode jak down tak up.
Mam D210GLY2 bez vetraku, CPU ma 70stupnu a chipset snad jeste vic, takze do male bedny nekam na strechu to asi nehrozi??
Cim to napajite? Ja potrebuju neco po ethernetu, tak jsem poridil pico PSU-60WI - krasny to kousek, ale jake bylo zklamani, kdyz jsem to s tim nenastartoval a pak se docetl, ze 12V vetev dava jen 450mA.
0 x

reset

ja jsem si tyhle desky taky poridil, ale co se mi na teto desce nelibi je vysoka teplota, picoPSU je drahy a stejne je tam zapotrebi dalsi kabel na napajeni, problem s ethernetem a jeden pci slot . Desku pouziji radeji pro server reseni.
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

reset píše:ja jsem si tyhle desky taky poridil, ale co se mi na teto desce nelibi je vysoka teplota, picoPSU je drahy a stejne je tam zapotrebi dalsi kabel na napajeni, problem s ethernetem a jeden pci slot . Desku pouziji radeji pro server reseni.

- vysoka teplota je u GLY2 - to je novejsi verze s CPU 1.2GHz(nebo 1GHz), 2x SATA a pasivem na CPU. U GLY byla teplota v pohode (1.33GHz, pouze IDE, vetrak na CPU) - dokonce i chipset se mi zda byt o poznani studenejsi (teplomer jsem ale do ruky nebral ;))
- zdroje jsou skutecne problemem. napr. fanless 90W DC/DC od emko case delavaji obcas problemy ze po vypnuti nejde deska znovu zapnout (az tak treba na 50ty pokus, nekdy ani to ne) - zrejme chyba v navrhu, protoze mi to dela temer po kazdem vypnuti i jejich 90W AC/DC zdroj na domacim pc s tim rozdilem, ze tam ho staci vypojit jednou ze zasuvky. ale opet zduraznim: problem jsou zdroje, ne tato deska.
- problem s ethernetem je diskutabilni: nam to blbnulo s v3, na v2.9 chodi korektne, jinym tady prozmenu naopak (v3 mame v jetway deskach protoze prave u nich se ethernety chovaly s v2.9 nekorektne: propustnost se nedala vyjadrit ani v kbitech, natoz Mbitech :D)
- jeden PCI slot je dost na 8 karet, v cem je teda problem? navic v tom normalne funguje rozdvojeni na 2 PCI sloty (vyzkouseno v praxi)

...jde o to, ze jine vykonove alternativy se pohybuji cenove vysoko nad (v nasobcich) :?
0 x

Jenya

picoPSU je v teto desce nepouzitelne, vubec se s nim tato deska nerozbehla, samozrejme jsem mel 12V extra napajeni pripojene pres redukci. Proste dava malo proudu na 12V.

reset píše:ja jsem si tyhle desky taky poridil, ale co se mi na teto desce nelibi je vysoka teplota, picoPSU je drahy a stejne je tam zapotrebi dalsi kabel na napajeni, problem s ethernetem a jeden pci slot . Desku pouziji radeji pro server reseni.
0 x