❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vtipné fotografie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: vtipné fotografie

Příspěvekod Viktor Novotný » 7 years ago

ok, kdyz to rikas, me prijde 80 mega pro 200 kliosu malo ... neresim otazku posledni mile, ale otazku centralniho konektu sluzby :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Aby sme sa spravne chapali, ja mam na mysli kapacitu last mile, pricom dsl je na last mile nezdielane a limit su len parametre vedenia. Kapacita centralneho uzla je samozrejme tiez dolezita a ked sa podceni alebo vobec neriesi tak samozrejme mas velku agregaciu. 80m na 200klientov stacilo na par mb linky z pred par rokov a nie teraz. Vzdy je ale lahsie riesit navysovanie kapacity pre centralny uzol nez pre last mile, teda pri wifi. S vytazenym sektorom spravis maximalne to, ze ho rozdelis, ale donekonecna to nejde, kapacitu pre cely sajt ale lahsie navysis, napr vymenou spoja. Tot moj nazor.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 7 years ago

kde se tady vubec vzala ta cisla 80mega na 200 hlav ? rDSLamy jsou pripojeny minimalne 2xGbit a kor ted, kdyz je okolo lamu do 300m + - dostupnych 250M za par susnu, tak si to lidi radi vemou a to teprv dostane privodni konekt na prdel...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ta cisla vychazi z officialniho jednani :)
ale to je jedno, ja vic rict nemuzu, tak to teda neresme a dal si myslete ze dsl je super :)
0 x
- programming
- development
- education

pcwifi

kdyz ma franta, lojza, petr, pavel a dalsich 30 v obci treba 50/5 a ono jim to vzdy tohle nameri, proc si myslet ze je DSL spatne ?
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak at to tihle zatizi na 24hodin plnym knedlem stahovani :-)
0 x
- programming
- development
- education

hafieror

Příspěvekod hafieror » 7 years ago

Viktor Novotný píše:tak at to tihle zatizi na 24hodin plnym knedlem stahovani :-)

A na wifině tomu bude jinak?
0 x

pcwifi

ve mestecku kde maj cca. 170 pripojek ( plny DSLam, uz neslo zridit novou ) urcite lidi vyuzivaji internet celkem bohate. Jako nevidim pul duvodu, proc by neco melo byt pro koncaka spatne.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Na wifine da jeden 50Mbit druhy mozno 30Mbit a zvysni su v p.... Este raz, kde je problem z hladiska technologie. Pridem do budky na vlakne, dajme tomu len 1Gbit, z budky idu jednotlive dvojlinky do kazdeho baraku, agregacia je az na 1Gbit vlakne...preco by to nemalo ist ? Tam kde vlakno nemaju tak ich bordel, tam maju problem ale ako inak pripajaju DSLam okrem optiky ? nebodaj dvojlinkou a nejakou vyhradenou VDSL linkou ? U nas ma vela ludi Telekom hlavne kvoli telke ale pripajaju max 2 streamy, cize 2TV, ak chcu ludia viac tak jedine satelit a kazdu budku maju na optike, zopar zapadlych maju na radiu.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Všichni vidíte jenom Gb do DSLAMu a podobně... ale to co má O2 na konci u sebe už je jiná. Ano, není problém aby všude bylo dostatek kapacity, ale stojí to peníze a proč by je O2 dávalo když nemusí. Proč asi tak volá O2 klientům, že vytěžují neúměrně linku a nabízí "profi tarif" za X tisíc? Proč konektivita do zahraničí je jenom tak aby to zhruba stačilo a bez rezerv? Ale to je na delší povídání v jiném vlákně ;-)
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 7 years ago

arrabbella píše:Zas divný je, že když přijde člověk do krámu koupit si "držák na anténu", běžně toto nedostane. Sám si to očividně taky nesvařil. Kde k tomu přišel?

Asi to normálně v krámu není ale dá se to objednat na i4wifi neb ipmedia. Jinak tyhle typy používáme hodně často, nebo jsou i s náklopnou částí o trošku dražší. Je to dobrý na místa, kde nemají klienti stožárky popřípadě komín z cihel.
Některý krytiny jsou ale pro instalaci úplně nahovno.
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 7 years ago

Nepřijdou vám ty antény na ten příhraďák nějaký moc velký ? Já bych se to asi bál je na něj navěsit :joy:
https://www.facebook.com/starnet.cz/photos/a.10153808142137042.1073741828.136501677041/10155821441257042/?type=3&theater
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 7 years ago

to jsou 120cm, jeslti to půjde na příhradu co je na autě tak to bych se bál, jeslti to půjde na tu příhradu ve valníku tak v pohodě pokud udou zavětrované nebo na nějakém 89mm železe
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pcwifi

tomu vubec nerozumis, kluci ze srát netu maji uplne jiny uvazovani :smile:
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 7 years ago

Hlavně třeba pro ně pracuje statika jinak :relaxed:
0 x