❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vtipné fotografie
Na moj vkus pomer stoziaru vs uchytena cast je moc velka. Ako to tam mate uchytene ? Bal by som sa, ze odlomi cely komin alebo pri takej pake praskne zvar na tom drziaku. Prazdny stoziar je nic, ale naveterna plocha anten spravi velky rozdiel. Clovek ked vidi ake burky teraz byvaju, no neviem neviem. Ak by to malo o 2 diely menej, nic nehovorim 
0 x
-
No ty krááááávo - otázka je spíš proč by to tam mělo držet 
Jak je to tam přidělané? To je cihlový komín? Pokud ano, tak:
- buď se utrhne poslední 1,5 metru komínu a spadne to celé (ta malta mezi cihlama zase tak moc nedrží, prostě se to na tom šáru uvolní a komín se "zkrátí") - záleží asi jak má ten komín tlustou stěnu...
- a nebo to z toho komína jenom "vytáhne" ty konkrétní cihly, ve kterých to drží.
(pokud teda naivně předpokládám, že uchycení železo-cihla je provedené nějak slušně a nepovolí to už na tomto rozhraní)
Teda dokážu si představit, že je to prošroubované durch (dovnitř nebo až na druhou stranu) a tam je to uchycení nějak rozneseno na větší plochu - což by eliminovalo ten druhý bod.
Když už bych toto fakt potřeboval postavit, protáhnu tu příhradu ještě o 4 metry dolů a dám tam tu kozu ještě jednu. Náklady / práce minimální, pevnost nesrovnatelně lepší. Pak už je to spíš o pevnosti té příhrady (a ne komínu), jestli lze vůbec bez zavětrování naskládat 4 nad sebe - to už z fotky těžko posoudit co je to zač...
Jak je to tam dlouho?
Jak je to tam přidělané? To je cihlový komín? Pokud ano, tak:
- buď se utrhne poslední 1,5 metru komínu a spadne to celé (ta malta mezi cihlama zase tak moc nedrží, prostě se to na tom šáru uvolní a komín se "zkrátí") - záleží asi jak má ten komín tlustou stěnu...
- a nebo to z toho komína jenom "vytáhne" ty konkrétní cihly, ve kterých to drží.
(pokud teda naivně předpokládám, že uchycení železo-cihla je provedené nějak slušně a nepovolí to už na tomto rozhraní)
Teda dokážu si představit, že je to prošroubované durch (dovnitř nebo až na druhou stranu) a tam je to uchycení nějak rozneseno na větší plochu - což by eliminovalo ten druhý bod.
Když už bych toto fakt potřeboval postavit, protáhnu tu příhradu ještě o 4 metry dolů a dám tam tu kozu ještě jednu. Náklady / práce minimální, pevnost nesrovnatelně lepší. Pak už je to spíš o pevnosti té příhrady (a ne komínu), jestli lze vůbec bez zavětrování naskládat 4 nad sebe - to už z fotky těžko posoudit co je to zač...
Jak je to tam dlouho?
TheITman píše:Ááá Koukám naše práce, proč by to mělo padat?
Naposledy upravil(a) arrabbella dne 12 Aug 2017 08:28, celkem upraveno 2 x.
0 x
to bych chytl do toho komina aspon 8mi zavit tycemi nejmin tak M12, ty prijebal chemiii aspon 50cm hluboko a i tak bych se bal, ze to neco udela. Doufam ze tam mate oddaleny jimac sokolici, uplne si to rika o primy zasah v tehle burinach... me se zda ze podobnou sebevrazdu tu uz nekdo ukazoval... jako dokud to drzi, tak se spi dobre, a az to neco udela, tak uz je pozde chytat se za hlavu... ale jo, preji to kazdymu at se pouci osobne.
Naposledy upravil(a) pcwifi dne 12 Aug 2017 08:21, celkem upraveno 1 x.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
-
- Kontaktovat uživatele:
pcwifi píše:Doufam ze tam mate oddaleny jimac
Fakt věříš, že ten 1m vzdálenosti příhrada->jímač něco ochrání? Oddálený jímač je ta největší kravina co se dnes dělá.
0 x
cece dneska ti hromac jinak neudelaj pokud na to chces mejt revizu... muze to byt bejkovina, ale proste je to tak.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
ppp76 píše:kazdej resi kobylku ale pokud dobre vidim co ty kabely ze kterejch kouka stineni?
A čemu to vadí? Je to stínění které někdo neořízl za konektorem. Jen kosmetická věc podle mě..
Konektory stíněné jsou, poe panel taky
0 x
honzam píše:ppp76 píše:kazdej resi kobylku ale pokud dobre vidim co ty kabely ze kterejch kouka stineni?
A čemu to vadí? Je to stínění které někdo neořízl za konektorem. Jen kosmetická věc podle mě..
Konektory stíněné jsou, poe panel taky
jen ze to vypada hrozne
0 x
Na té příhradě je také největší parabola ta desítka dole jinak nahoře všechno 30cm a sektory každopádně to má platný posudek statika. Co se týče vzdálého jímače hromosvodové soustavy tak ne za A v okolí jsou vyšší budovy s hromosvodovou soustavou navrženou metodou valící se koule a za B vzdálený jímač je kravina protože těch 50-100cm udělá prd protože menší odpor bude mít pravděpodobně ta příhrada.
0 x
pcwifi píše:to bych chytl do toho komina aspon 8mi zavit tycemi nejmin tak M12, ty prijebal chemiii aspon 50cm hluboko a i tak bych se bal, ze to neco udela. Doufam ze tam mate oddaleny jimac sokolici, uplne si to rika o primy zasah v tehle burinach... me se zda ze podobnou sebevrazdu tu uz nekdo ukazoval... jako dokud to drzi, tak se spi dobre, a az to neco udela, tak uz je pozde chytat se za hlavu... ale jo, preji to kazdymu at se pouci osobne.
Když to dáš 50cm hluboko tak to spadne při prvním fouknutí tohle je přidělané tak že pokud to spadne tak i s komínem
0 x
Mne staci uz ten pomer vysky. Komin ma cca 14m a stoziar 10m - teda 2m drzia a 8m nad kominom...moze to byt uchytene hociako, kludne aj skrz cely komin, proste odlomi vrch kominu a dovidenia. Fakt, ze pod tym kominom je parkovisko a o kusok dalej aj nejake detske ihrisko mi bohate staci. Mna by zaujimalo aky statik sa pod toto podpisal
Neni som expert na statiku ale toto mi dokopy nejde...v poslednej dobe boli u nas take burky spojene so silnym vetrom a mnoho stoziarov v okoli to nedalo a pritom dlhe roky drzali.
0 x
co se tem antenam stalo, jakoby byli lepene izolackou 
http://gsmweb.cz/fotky/2017/UO-vdf-cenkovice-b.JPG
0 x
pcwifi píše:co se tem antenam stalo, jakoby byli lepene izolackou
Podle šířky bych řekl že vulkanickou, jako nechápu jsou to 60cm commoscope, asi měl nový huaweiak strach ze do nich zatece
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
Gemb píše:Mne staci uz ten pomer vysky. Komin ma cca 14m a stoziar 10m - teda 2m drzia a 8m nad kominom...moze to byt uchytene hociako, kludne aj skrz cely komin, proste odlomi vrch kominu a dovidenia. Fakt, ze pod tym kominom je parkovisko a o kusok dalej aj nejake detske ihrisko mi bohate staci. Mna by zaujimalo aky statik sa pod toto podpisalNeni som expert na statiku ale toto mi dokopy nejde...v poslednej dobe boli u nas take burky spojene so silnym vetrom a mnoho stoziarov v okoli to nedalo a pritom dlhe roky drzali.
No vidíš a tento páteční bouřky ustál, komín není zděný ale je to železobeton a ta příhrada má takřka nulovou návětrnou plochu protože nahoře nejsou žádné paraboly ale pár sektorů od RF Elementu
0 x