❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
MB s Celeron 1900 a ROS Mikrotik - bootuje z USB?
Re: MB s Celeron 1900 a ROS Mikrotik - bootuje z USB?
Tak to je potom už ale switch. Pak tedy cokoliv. Jen nechápu proč další prvek, u gw stejně máš nějakej mng switch ne? Tak to odděl a přožeň ním. Třeba HP 5130 nebere zas tolik.
0 x
dagus píše:Tak to je potom už ale switch. Pak tedy cokoliv. Jen nechápu proč další prvek, u gw stejně máš nějakej mng switch ne? Tak to odděl a přožeň ním. Třeba HP 5130 nebere zas tolik.
Zdravím,
ano, je tam nachystaný RB CRS125 a má šachtu SFP 1G. V dokumentaci ale nevidím info o (ne)možnosti modulu 100M. Protože šachta 1G je dnes v tomto segmentu běžná, mám dotaz, jak je to se zpětnou kompatibilitou (funkčností) gigových šachet s modulem 100M, který je tam nyní a ještě nějaký čas být musí. Má to prosím někdo ověřeno v praxi, popř. i u jiných switchů?
Děkuji, mpcz, 05.jul.2017
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je psáno, že je to Gb a ne kombinace 100M/1Gb, tak ti tam pojede jenom 1Gb link a modul. Na 100M se ti to neslinkuje. Je to dost běžné a dost často bývají poslední "combo" porty pouze 1Gb.
0 x
OK, dík, snad je malá naděje, že to tam nenapsali, někdy se to stává nebo tam nenapíší o SFP vůbec nic. Pokud je to opravdu nekompatibilní, (a variantu switche 100M/1G jsem nikde nezahlédl) jak se to potom řeší? Měnit switch kvůli tomu se mi nechce.
Dík, mpcz, 05.jul.2017
Dík, mpcz, 05.jul.2017
0 x
Konvertor s 100/1g switch chipem? Treba mikrotik nebo tplink pred switch.
0 x
dagus píše:Konvertor s 100/1g switch chipem? Treba mikrotik nebo tplink pred switch.
Dík, toho jsem se bál. To Mikrotik nedělá nic optického 100/1000M? A pokud nebude jiná možnost, jaký je doporučený konvertor pro dočasný stav: 100M optika do ethernetu?
Děkuji, mpcz, 05.jul.2017
0 x
No to je bezva, ale není to opět 1G?
Dík, mpcz, 05.jul.2017
Dík, mpcz, 05.jul.2017
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
RBFTC11 umí 100M/1G jen na ethernetu. Na straně optiky už jenom 1Gb. Proč 100M optika? Je problém vyměnit druhou stranu a poslat po vlákně 1Gb?
0 x
Petr Bačina píše:RBFTC11 umí 100M/1G jen na ethernetu. Na straně optiky už jenom 1Gb. Proč 100M optika? Je problém vyměnit druhou stranu a poslat po vlákně 1Gb?
Bohužel ano, z několika důvodů to problém zatím je.
mpcz, 05.jul.2017
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Jsem zvědavý, proč to? Nebylo by to jednodušší než řešit různé kombinace switchů, modulů atd?
0 x
Nebylo, změna okruhů by znamenala natolik zvýšené náklady, že celá akce by byla vyloženě ztrátová. Větší konektivitu v těchto malých lokalitách nepotřebuji.
mpcz, 05.jul.2017
mpcz, 05.jul.2017
0 x
https://www.intelek.cz/product_doc-BBCA ... ml?print=1
100/1g na eth i optice.
100/1g na eth i optice.
0 x
Zdravím,
routery fungují (na stole), tak jsem se dal do instalace ROS na SSD disky. K tomu mám dotaz:
Může mi prosím někdo prozradit, jak se Netinstallem dostane ROS na SSD disk?
Tato operace mi přijde spíše jako výzkum, proběhne sice rychle a elegantně, ROS tam ale někdy je, někdy není, většinou není. Stoprocentně zabírá pouze instalace z ISO na CDROM, tam problémy nejsou, je to ale zbytečně složitější.
mpcz, 07.07.2017
routery fungují (na stole), tak jsem se dal do instalace ROS na SSD disky. K tomu mám dotaz:
Může mi prosím někdo prozradit, jak se Netinstallem dostane ROS na SSD disk?
Tato operace mi přijde spíše jako výzkum, proběhne sice rychle a elegantně, ROS tam ale někdy je, někdy není, většinou není. Stoprocentně zabírá pouze instalace z ISO na CDROM, tam problémy nejsou, je to ale zbytečně složitější.
mpcz, 07.07.2017
0 x