❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problém s PoE u OVISLINKU 5200

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
teo

Problém s PoE u OVISLINKU 5200

Příspěvekod teo » 17 years ago

Instalovali jsme poprvé PoE sadu u Ovislinka 5200 a nefunguje to jak má.

Délka UTP mezi PoE a AP je cca 10-15m nekřížený kabel.
použité PoE: http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=58382
Ovislink má adaptér na 12V 800mA.
Když jsem měřil napětí na adaptéru i na druhé straně u AP (přes to PoE) hodnota byla 12V.

Když se to spojí tak ten Ovislink se rozsvítí kontrolky a začne bootovat jako normálně, po tak dvou sekundách se ale znovu začne bootovat. Každopádně všechny ledky mění intenzitu světla jako by napětí padalo až bylo nepřijatelně nízké a AP se resetlo.
Je mi jasné že se jedná o úbytek napětí.
Otázka co teï s tím - jestli tam dát třeba obyčejný zdroj pro Mikrotiky na 18V ?

Jinak jsme zkoušeli i jiný kus toho AP výsledek stejný.
0 x

skilly

Příspěvekod skilly » 17 years ago

je pravda, ze co kus to original :) mne sa napr stalo, ze ked klesla teplota pod 8 stupnov, napajat napajalo ale rozpojilo datovu zilu ak to mozem tak nazvat :) skusil by som vymenit to POE
0 x

menge

Příspěvekod menge » 17 years ago

Doporucoval by som pouzt FTP/UTP drot a nie lanko, popripade vymenit POE za iny kus. Na tych 10-15 m to pojde v pohode
0 x

teo

Rozhřešení k tomuto theadu:

Zapojoval jsem celkem 3x Ovis5200 po POE a je to hrůza! Jedno fungovalo bez problému na 15m a druhé ani na 10m!
Je to určitě tím AP, u jiných AP sem se s prolémem do 20m nesetkal.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

a problem je teda v cem ? spatne POE redukce, nebo tomu ovisu vadi ten maly ubytek na UTP nebo co, neco jsi snad zjistil :)?
0 x

teo

Maxik píše:a problem je teda v cem ? spatne POE redukce, nebo tomu ovisu vadi ten maly ubytek na UTP nebo co, neco jsi snad zjistil :)?

Problém je v tom AP.

Detail posledního případu:

Zapojil sem tu Ovis5200 na 18m, po zapojení do POE, se AP rozsvítily led kontrolky, ale nastal "stroboskopický jev" - led kontrolky půl sekundy svítily víc a druhé půl sekundy míň, jedná se o podpěťí.
Zkrátil sem POE na 11m, nyní se rozsvítily ledky už normálně, ale AP nenabootovalo. (TEST NAPÁJENÍ NA PŘÍMO S ADAPTÉREM BYL OK NABOOTOVAL).
Udělalo to i při zkoušce na druhém AP.
Zkrátil sem POE na 7m a konečně to jelo jak má.
UTP kabel, konektory i POE sada byly ok jelikož jsem to celé zkusil povyměňovat.

Prostě ten Ovis5200 NENÍ VHODNÝ NAPÁJET PŘES POE.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

vetsinou byl problem u zarizeni ktery byly na 5V se stabilizovanym zdrojem tak uz ten ubytek na UPT byl smrtici a delalo to neco podobneho jak pises. Ale u 12V jsem to teda jeste nevidel protoze to mas 100% v sobe dalsi stabilizator na 5V pripadne 3.3Vtakze nejakej volt sem tam by nemel vadit,no evidentne vadi..
0 x