❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sledovanitv.cz

Problematika videa na IP sítích.
Orel005

Re: sledovanitv.cz

Příspěvekod Orel005 » 8 years ago

Naprotosto chapu argumentaci ze bud to bude maly tok a horsi obraz, nebo lepsi obraz , vetsi tok. Me spis vadi ze si nemuzu vybrat. Mam-li klienta v miste kde si priplati za rychlejsi net, proc by nemohl dostat lepsi kvalitu. Ale uplne ze vseho nejpodstatnejsi je, ze ten obraz je ten nejmensi problem. Na prilozenem videu je videt jak TV funguje ( toto se deje vsude a na vsem, random ). Bohuzel to uz ani nereklamuji, protoze to nema smysl. 4 mesice uz cekam, ze mi sledovanitv posle slibovany nejaky linux box pres ktery oni muzou sledovat co zpusobuje to a ono. Urgoval jsem, prosil jsem, vzdal jsem.
Kdyby vse ostatni slo ok, tak nikdo obraz neresi :). Treba dnes prisel klient, net mu beha stabilne 30-35 Mbitu a on si v SD kvalite nepusti cely film bez 150x zaseknuti. Vymenen setobox, router, antena. A kdyz to neni sekani tak je to viz. video a nebo dalsi neduhy. I presto jim fandim, protoze jsem do toho investoval spousty casu, reklamy a propagace a tak verim v lepsi zitrky. Polaci davno jedou ve 4K ( mam to od nich uz skoro 3 roky ), ale zase chybi absence nastavnei horsi kvality a je to IPTV ktera pobezi opravdu jen tam kde je poradna rezerva internetu tj. TV kdyz bezi tak zere konstantne 10-18 Mbitu min nikdy
0 x
https://www.ORELSOFT.cz - ISP CZ / https://www.ORELSOFT.pl - ISP PL / https://www.levneVPS.cz - Hosting / https://www.GAMEHOSTING.cz - Herni hosting

Proc se schovavat v anonymite ? Kdyz neco delas, delej to na 100%, nebo se na to vyser.

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

ktery tedy univerzalni stb (arris) bude umet H265?
0 x

beny-dka

Příspěvekod beny-dka » 8 years ago

nejde to jenom k tomu co maji zadaco tedy za servisni poplatek, ale u vsech ostatnich to maji zdarma na 4 dalsi zarizeni + satelitni prijimac
https://www.google.cz/search?q=samsung+ ... e&ie=UTF-8
0 x

Lukast

Příspěvekod Lukast » 8 years ago

Po dlouhé době relativního klidu, se dnes začala projevovat chyba na Arrisech (pravděpodobně jen verze s 256 MB RAM) - při (automatické) aktualizaci SW a dalšího restartu si box nevezme IP z DHCP a skončí pouze na chybě initializing network...Stačí teda nastavit statickou IP a funguje se dále, ale je potřeba objet zákazníky...

Jo a když se nastaví statická IP tak nefunguje nastavení v menu...
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 8 years ago

keby len to...uz cca 2 dni to posekava, trha...slucky, dnes ako tak OK.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 8 years ago

bohužel :(
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

midnight_man

no však...uz sa obzerame po inej platforme.
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 8 years ago

Já musím říct, že poslední 2-3 měsíce u nás naprosto bez chyby. S novejma Android boxama 2 nejsou vůbec žádný potíže a po doinstalování Youtube a Twitch aplikace pro Smart TV jsem naprosto spokojenej. To starej box neuměl.
Už jen čekat na ofc. Smart TV aplikace pro HBO GO a je to pecka.
0 x

midnight_man

a chudaci tí ktori nakupili stare boxy.....
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 8 years ago

Striker píše:Já musím říct, že poslední 2-3 měsíce u nás naprosto bez chyby. S novejma Android boxama 2 nejsou vůbec žádný potíže a po doinstalování Youtube a Twitch aplikace pro Smart TV jsem naprosto spokojenej. To starej box neuměl.
Už jen čekat na ofc. Smart TV aplikace pro HBO GO a je to pecka.

Je pravda, ze nove Android Boxy (v. 2) jsou v poradku a zatim taky spokojenost. Moc jich zatim nemam, ale tam kde jsou to jede dobre. Ted jeste aby se povedl upgrade fw u Arris a snad bude spokojenost maximalni.
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 8 years ago

midnight_man píše:a chudaci tí ktori nakupili stare boxy.....

No ti co od nás mají starej box, to stejně využívají jen na SledovaniTV. Měsíc zpět jsem měl taky starý box a bez problémů celou dobu. Máme 2 ty boxy nějakej pátek koupený jen pro nás techniky a spokojenost.

A co se týče toho, že ti co koupili starej tak smůla.. no je to jako se vším jiným co si koupíš a zachvilku je nová verze atd.
Dobře si pamatuju našeho zákazníka, kterej si pořídil internet.. o 4 měsíce později jsme udělali Vánoční akci se slevou.. a zákazník si začal stěžovat, že chce tu výhodnou akci hned okamžitě.. pak dal výpověď..
To je jak kdybych si něco koupil a za 2 měsíce tam šel, že to teď mají o 200 levnější, že to chceš taky xD žes to kupoval před 2 měsícema za tolik a tolik..
0 x

midnight_man

box nebox...na slovensku uz tyzden nejde ta telka poriadne....ze nejake problemy v serverovni. Furt je dačo...takze...zakaznikom došli nervy.
0 x

edusko

Příspěvekod edusko » 8 years ago

kukam stale ako vam to vsetkym nejde ja mam antik a za tie roky ziadny problem :)
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

tezce me fascinuje, ze nekdo da lidem nedejboze za prachy takovou sluzbu, co dle komentaru v celem tomhle vlaknu ma denne nejake problemy... a pak se nekdo divi, ze jde radejc k O2/TM apod., kde to jede jak z praku, ano ma to svou cenu, to je samozrejmy. Pokukuju ockem zvedavym po lepsi.tv, doufam ze to taky neni nejaky beta pokus kdy se problemy resi az na zaklade zpetne vazby od nasranych lidi... asi je na mesic zkusim a huvidim.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

O2 jede jako z praku? Až na to, že denně restartuješ box a téměř každý zákazník během pár let vymění několik settopboxů, které navíc musí dopravit na prodejnu a nové zaplatit, takže tisíce v čudu. Stříbrné boxy byly šmejd, ale ty nové černé jsou teprve něco. Multicast streamy sice chodí, ale to je tak vše. Zbytek je stejně naprd. A neznám nikoho kdo by na O2TV nenadával, i když jí denně používá.

Každé řešení má své problémy.
O2 má dobré streamy a jejich dodání, ale totálně nahovno boxy, podporu...
4NET má dobré boxy a software v nich, dobrou podporu, ale zase občas zlobí streamy
SledováníTV nemohu hodnotit, ale na počátku to byla tragédie, hlavně boxy a podpora.
atd. atd. atd.
1 x