❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Přizasekávání bezdrátu SXT SA/HG/912/922
Přizasekávání bezdrátu SXT SA/HG/912/922
Zdravím, od dob co používáme jako sektory SXT SA, HG, RB912, 922, tak se stává, že se u všech klientů na daným sektoru zvedne brutálně ping a je tam velkej packet loss. Všichni klienti ale zůstávaj připojený, ale net jim spíš nejde. Pomůže až restart samotnýho RB, možná by stačil i vypnout a znovu zapnout bezdrát. FW zkoušeno mnoho a bez výsledku, výměna RB taky beze změny. Napětím to taky není. Spíš je podezření, že to způsobí nějakej klient, ale kterej a proč se neví. Klienti maj RB711 a RB911 a všichni stejnej FW. Bohužel se to stává jen někde a tam kde se to děje, tak se to často opakuje, klidně po několika dnech a samozřejmě klienti z toho nadšený nejsou a my nevíme co s tím. Taky se nám stává, že všichni klienti odpojej od sektoru a pomůže jen vypnout a znovu zapnout bezdrát, ale na to máme udělanej skript, ale i tak to není ideální řešení . . .
- Přílohy
-
- Bez názvu.jpg (233.52 KiB) Zobrazeno 4750 x
0 x
Klientov s RB711 si podrobne preskumaj, hlavne signaly a CCQcka. Poskusaj na nich BTest. Aky pouzivas protokol ? Zmrznutie dost casto robi NV2 a nieje to problem HW ale SW. Proste ten protokol nikdy nebol dotiahnuty do konca a deje sa to tak, ze jeden klient zamrzne a potom zamrznu vsetci. Potom su len dve riesenia, vypat a zapat wlan - ak pojde tak je to NV2kou, ak nepojde a musis na restart je asi aj HW chyteny. Nieco sa riesilo aj tu viewtopic.php?f=7&t=21971&p=203062&hilit=ping+mac#p203062
0 x
Používáme pouze protokol 802.11. Jsou vysílače, kde jsou třeba RB433AH a vše jede jak má, pak se tam daj RB912 se stejným nastavením a od tý doby se to takhle chová. Horší je, že ten zvýšenej ping s packet lossem se blbě ošetřuje nějakým skriptem a i tak to není řešením . . .
0 x
Tak to prehod na iny protokol...kolko vytlacis z toho sektoru na 802.11 ? Ako mas osetrene RTS/CTS?
0 x
Nechcem používat jinej protokol než 801.11. Nstreme funguje náhodně a poslední dobou s tím byl problém a NV2 nefungoval nikdy kloudně, takže jistota je 802.11. RTS/CTS není na klientech nastaveno. Jaký parametry tam nastavit? Nebo stačí jen zapnout?
0 x
A kolik tam v tu chvíli teče dat když to začne blbnout? 802.11 totiž nemá nijak ošetřený ping při plném zatízení. Je klidně možný že nějaký klient to v tu chvíli přetíží.
Režim tam máš A/N? Všichni klienti jsou Mikrotik?
Režim tam máš A/N? Všichni klienti jsou Mikrotik?
0 x
Tak ked nemas zapnute RTS/CTS tak dalej nemusim rozoberat. Deje sa vlastne to, ze vsetci klienti na AP hucia naraz a v podstate sa prekrykuju. Chvilu to funguje ale potom sa to uplne zosype, vsetci maju ping pomaly v sekundach, priepustnost je uplne tragicka. Takze, obehni si vsetkych klientov, na kazdom zapni HW protection mode - RTS/CTS, protection treshold 256. (256 len preto, ze som taky pouzival
inak viac na wiki)
0 x
Už jsem to našel a nastavil sem tam zatím 512 a uvidí se. Zatím díky za nasměrování . . . 
0 x
to s tim RTS/CTS se mi zdá jako blbost a dost se divim že to vůbec někdo ještě aktivně používá a ještě k tomu na Nku.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
No tak tedy jinej nápad? Nějak se mě nechce věřit, že se nikomu nedějou ty dva problémy co popisuju nahoře . . .
0 x
hapi píše:to s tim RTS/CTS se mi zdá jako blbost a dost se divim že to vůbec někdo ještě aktivně používá a ještě k tomu na Nku.
Vobec nejde o to ci je to A alebo N. Je to hola 802.11, tento jav nieje nijak osetreny v tomto protokole. Pri nstreame a nv2 to riesit nemusis, pri 802.11 urcite ano.
0 x
v tom případě bych dal NV2 a nestaral se. Hlavně mít poslední verzi MK všude. Jakou verzi používá tady tak nějak nezaznělo a takový to křečovitý NV2 nefungovala nikdy kloudně.. no já teda nevim... možná je čas zeptat se jaký klienti maji signály.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
FW se zkoušel 6.35.4 a teď tam je 6.38, ale je jedno co tam je. Signály mezi -40 až -60dB max. NV2 je nevypočitatelný. Občas to někde vyzkoušim zapnout a že by mě to nějak okouzlilo se říct nedá. Vyhovuje nám čistej 802.11 protokol.
0 x
Tak NV2 je taka sranda, nie vsade funguje uplne dobre. Poznam lokality totalne bez rusenia (na skene do 10 sieti aj to -80) a CCQ nebolo aj tak 100%, vzdy len okolo 70%, zapla sa 802.11 a CCQ bolo 100%. Niekde zas opacne, 802.11 nepreniesla ani 1Mbit na klienta kvoli ruseniu a po zapnuti nv2 to dalo zazracne 10x viac. Najlepsie je nepouzivat prispaty mikrotik a dat prednost radsej Airmaxu...funguje omnoho lepsie (moj nazor)
0 x
kure05 píše:No tak tedy jinej nápad?
Pár otázek jsem psal výše. Bez odpovědi
0 x