❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
3011 a flapping portů
3011 a flapping portů
Ahoj, některé 3011 mi začaly občas vypínat porty na 3vteřiny (down/up). Jedná se pouze o porty 6-10, tj. switch 2. Udělá to na všech těch portech najednou. Vyměněno už bylo. Nedělá to někomu taky? Na těch RB3011 se jen routuje a malý FW. Už mám poznatky na dvou zařízeních. Dělá to ale nepravidelně.
- Přílohy
-
- rb3011_flapp.jpg (156.64 KiB) Zobrazeno 6840 x
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******
to se mi dělo také ale od verze 6.37.1 se mi to uklidnilo...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
- Kontaktovat uživatele:
Od 6.36 je to opravené...
proxy - limit max ram usage to 80% for tile and x86 devices;
queue - reset queue type on interfaces which default queue type changes to no-queue after upgrade;
rb2011 - fixed ether6-ether10 flapping when two ports from both switch chips are in the same bridge;
rb3011 - fixed port flapping on ether6-ether10;
rb3011 - fixed reset button functionality;
rb3011 - fixed usb driver load;
rb3011 - fixed usb storage mounting;
rb3011 - improved performance on high cpu usage;
route - added suppport for more than 8 bits of options;
route - fixed ospf by handling ipv6 encoded prefixes with stray bits;
0 x
Tak bohužel. Dělá mi to i na nové 6.38.5. ješte upgradnu FW a uvidíme.
0 x
tohle je zajímavé, po to na té 6.37.1 udělalo jendou také ale potom už to úplně přestalo a už to jede hodně dlouho bez problémů...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Tak dělá to bohužel i na 6.38.5 s FW 3.35.
0 x
poslední možnost to je přelíznout netinstallem třeba to tam dělá nějaký konfig který nerozdejchá ta verze, toto jsem zažil u CRS...
0 x
Caute,
dela nam to i na verzi 6.39.2.
Zjistil uz nekdo jak tento problem odstranit?
Děkuji
dela nam to i na verzi 6.39.2.
Zjistil uz nekdo jak tento problem odstranit?
Děkuji
0 x
Nějakou dobu zpátky se řešilo, že se to stává jen při kombinaci 100M a 1G rychlostí na switch chipu. Nesmysl. Přeházel jsem všechny porty do Gbitu, zároveň vyměnil RB3011 za nové a flapuje to furt.
0 x
tak tak jednou za čas to straší i u nás a pokud někdo tvrdí že mu to nedělá tak má zjevně asi málo kusů rb3011 protože ono se to staje u jednoho kusu tak 2x za rok? často to rozhodně není.
0 x
Při malém trafiicu je to jednou za uherský rok, při ~ 300M ale i dvakrát denně.
0 x