❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Bzučení při 5Ghz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Psycho

Bzučení při 5Ghz

Příspěvekod Psycho » 8 years ago

Ahoj,

mám doma modem od UPC CH7465LG a když pominu to tragické UI a věci kolem, tak mám zásadní problém. Bzučí mi při přenostu 5GHz karta.

Nemá někdo podobný problém případně, zda-li se to dá vyargumentovat na výměnu?

Díky :)
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

nic noveho, o vymenu bych pozadal a krom bzuceni uvedl pady, restarty apod. at je toho vic...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

goblajz

Příspěvekod goblajz » 8 years ago

To by se musely reklamovat snad všechny UBNT krámy...ty bzučí normálně...
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 8 years ago

goblajz píše:To by se musely reklamovat snad všechny UBNT krámy...ty bzučí normálně...

Jak který, spíš NanoBridge to dělali v plné zátěži. A myslím, že je rozdíl, když ti něco piští doma na stole namísto namontované na střeše :D
Jinak se bojím že pištěním neuspěješ, napíšou že to je vlastnost, pokud se k otmu nepostaví stejně jako TP-LINK ke zdrojům k routerům. Já měl pištící trafo u telky že se u toho nedalo spat, na 3x reklamace nic. Už jsem chtěl jít za znalcem a hle přepravka televizi rozflákala :D :D
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 8 years ago

u jednoho zákazníka kde měl nějaký radista anténu se z toho mohl potentovat že má totálně zarušenou vysílačku.... jo muselo to vyměnit a ranténu raději dát hodně daleko :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 8 years ago

To by se musely reklamovat snad všechny UBNT krámy...ty bzučí normálně...

Tak s tím jsem se nesetkal. Že lecos při přenosu dat piskalo to už jsem zažil
0 x

Psycho

Díky za ohlasy...

jako s tím, že 5GHz bzučí jsem se setkal, ale u radií na střeše, ne v "domácím modemu/routeru"...

Nejhorší na tom je, že tenhle modem máme týden. Předtím tu byl starší a ten pravidelně padal. Asi nás za chvíli označí jako za problémové zákazníky :D
0 x

puhy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod puhy » 8 years ago

Vetsinou bzuci civka ve spinanym zdroji. Nekdy pomuze zakapnout lepidlem. 5GHz fakt slyset neni.
0 x
Jan Půhoný

http://www.puhy.net- připojení k internetu a VOIP telefonování v Chocni a okolí
https://www.puhy.cz - spolehlivý obchod s elektronikou
http://www.gsm-spinac.cz - ovládejte spotřebiče mobilem

Psycho

Má to extérní adaptér, takže tam bzučí co?

Když se ten zvuk ozývá přesně podle toho, jestli je přes 5GHz přenos... Co mám tedy reklamovat?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 8 years ago

bzučeji 5GHz karty odjakživa. Třeba taková CM11 bzučela snad každá. Ani dneska neni vyjímkou bzučení u RB911G ac. Prakticky čim větší výkon z karty leze, tim víc bzučí. Spíš jde o to jestli neni někdo na půl hluchej a nebo na půl všímavej.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků