ISP alliance nabízí 17GHz spoj s Mikrotikem
https://ekatalog.ispalliance.cz/cz/kate ... lna-pasma/
Používá ho někdo?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
AirBQ M10 SXT
nekde tu sla diskuze, dopadlo to nevalne, tusim neodladeny SW... no pohledej, taky sem po tom silhal, ale kdyz sem cetl negativa, prestal sem a zapomel na to...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
V 17GHz je povolen mnohem mensi vykon mereny jako eirp (tzn vyzareny). I profi radio jako treba alcoma s velkou citlivosti pojede legalne a v plne modulaci se 30cm antenama tak na 800m...presne jsem to nepocital, bude to typ od typu.
SICE jsem v ruce nemel, ale ten legalni dosah rozhodne nebude s M10 srovnatelny.
Mezi nama ja mam problem se vsemi zarizenimi TDD do techto pasem, pac kvalitu nemaj a prospivaji k jeho znehodnoceni velkou merou. Chapu, ze tlak na cenu nas/vas nuti to pouzivat, ale s takovyma zarizenima se stejne vyhrat neda.
Nez 17 TDD je snad lepsi priplatit si za siklu, dosah cca stejnej, pasmo prazdny a legalni a rychlost kvalita o necem jinym.
SICE jsem v ruce nemel, ale ten legalni dosah rozhodne nebude s M10 srovnatelny.
Mezi nama ja mam problem se vsemi zarizenimi TDD do techto pasem, pac kvalitu nemaj a prospivaji k jeho znehodnoceni velkou merou. Chapu, ze tlak na cenu nas/vas nuti to pouzivat, ale s takovyma zarizenima se stejne vyhrat neda.
Nez 17 TDD je snad lepsi priplatit si za siklu, dosah cca stejnej, pasmo prazdny a legalni a rychlost kvalita o necem jinym.
0 x
Ahoj , mam jeden spoj AirBQ 10 Sxt a za me spatny. Spoj jede neco malo pres 100 ale ma zasadni problem s propustnosti na jedno spojeni. Pri provozu 30-50Mbit namerite pres spoj spatne 20mbit. Nastavení sitovek atd dle rad p. Peterky nanic.
Pripada mi ze to SXtcko ma slabý CPU. Paralelni 5ka Rb911g da 5x vice na jedno spojeni a za petinove penize.
Pripada mi ze to zarizeni bylo fajn tak pred 3-5lety kdy zakaznik mel linku 4Mbit a tendle spoj musel slapat jako fik. Bohuzel dnesnich 20-30 nedava. Zakaznik kterej bude posuzovat linku podle meraku bude nespokojenej.
Rad bych se ale pletl...
Jirka
Pripada mi ze to SXtcko ma slabý CPU. Paralelni 5ka Rb911g da 5x vice na jedno spojeni a za petinove penize.
Pripada mi ze to zarizeni bylo fajn tak pred 3-5lety kdy zakaznik mel linku 4Mbit a tendle spoj musel slapat jako fik. Bohuzel dnesnich 20-30 nedava. Zakaznik kterej bude posuzovat linku podle meraku bude nespokojenej.
Rad bych se ale pletl...
Jirka
0 x
RoS 6.34.4, nv 2 / 1ms, samotny RB vygeneroval na 1 TCP peer 70Mbit, pak uz nestihaj cpu, nevidim jaxi problem. S timto problem nebyl nikdy pokud vim, jen prijit na to co sedi / jede v dane lokalite lepe, nv2 / nstreme / 802.11...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))