❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
o2 křáp ZTE H168N a pppoe mikrotik
o2 křáp ZTE H168N a pppoe mikrotik
Ahoj, nevíte jak nastavit bridge wan s lan abych mohl vytočit na MK pppoe? Nějak mi to nechce fungovat když zapnu ten bridge... asi se musí ještě něco ale co?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
bohužel to je úplně jiný firmware.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- mac0112
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
okoun píše:bohužel to je úplně jiný firmware.
a tohle nefunguje ?
https://www.o2.cz/_pub/1f/32/2b/502717_ ... 09_fin.pdf
od str.18
0 x
bohužel, to už jsem zkoušel...
0 x
tak hurá vyřešeno, laboroval jsem tak dlouho až mi začala chodit konfigurace bridge s vypnutou vlanou 848 a vlanou nahozenou až na tom MKčku a potom na vlaně nahozené to pppoe....
0 x
Ja to ted resil pośedne, staci v tom modemu na to ppoe co je na te vlan 858 prepnout na rezim bridge a pak v klidu vytocit ppoe na mikrotiku
0 x
asi máš jiný modem pač přepnout to nelze
musíš to smazat a udělat profil nový nu a potom jestli vlanu zapneš tak to nefunguje to už jsem psal a když ji vypneš tak to začne fungovat když na tom MKčku vlanu uděláš, ale jako vůbec mi to nevadí no...

0 x
Ahoj všem,
vyřešili jste někdo bridge mode na tomto zasr... modemu? Mě už z něho tečou nervy.
Nastavil jsem bridge mod, vlan 858 a nic.
Ještě jsem si všiml, že v tomto firmwaru nejde vypnout firewall. Jde dát jen do nízký, což
je taky nanic. Nemáte někdo original firmware pro tento modem?
Co jsem se díval na zahraniční zte, tak tam na obrázku měli, že firewall se dá vypnout.
Díky, P
vyřešili jste někdo bridge mode na tomto zasr... modemu? Mě už z něho tečou nervy.
Nastavil jsem bridge mod, vlan 858 a nic.
Ještě jsem si všiml, že v tomto firmwaru nejde vypnout firewall. Jde dát jen do nízký, což
je taky nanic. Nemáte někdo original firmware pro tento modem?
Co jsem se díval na zahraniční zte, tak tam na obrázku měli, že firewall se dá vypnout.
Díky, P
0 x
ten ZTE shit znamemu taky poslali... vyslovene sem jim rikal, ze nechcu ZTE.... nou problem, posleme Zyxel a v baliku ZTE schrot. Pry to nemuzou ovlivnit co kdo dostane. No kamos ma pres rok dobre zkusenosti s ZYXEL VMG1312, tak do nej pujde taky. Smutny ze si kyslik znestabilnuje sluzbu koncovym zarizenim.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Já jsem tenhle modem dostal dneska, za 5 minut nastaveno a všechno hladce funguje bez jediného zádrhelu...
Odstranit službu VDSL_data - vytvořit novou službu v režimu bridge, VLAN 848 a uložit, přepnout se do Port Binding - pro nově vytvořený bridge profil povolit port (třeba LAN1) do kterého je připojen router, který bude vytáčet pppoe, uložit a je to.
Odstranit službu VDSL_data - vytvořit novou službu v režimu bridge, VLAN 848 a uložit, přepnout se do Port Binding - pro nově vytvořený bridge profil povolit port (třeba LAN1) do kterého je připojen router, který bude vytáčet pppoe, uložit a je to.
0 x
::RouterLEGOboard::
ten ZTE shit se projevi az casem... ano je mozne ze to je nejaka drbla serka, ale riskovat sem to nescel. Koupen TP-LINK TD-W9970B a no problem. Kdyz vezmu tu nejidealnejsi trasu, tak znamymu jede na 970M metru v pohode 50/5M. To je celkem zarazejici, jinde na 1km stezi tlaci 20M. Draty jsou + - stejne stare, v zemi.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
- mac0112
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
okoun píše:tak hurá vyřešeno, laboroval jsem tak dlouho až mi začala chodit konfigurace bridge s vypnutou vlanou 848 a vlanou nahozenou až na tom MKčku a potom na vlaně nahozené to pppoe....
asi řeším něco podobného. Mám tento bridge
https://www.asm.cz/zbozi/vc-231-etherne ... an997.html
mohl by jsi jsem napsat nastaveni na WANu. Nastavení VLAN 848 a pak PPPoE .
0 x
-
okoun píše:asi máš jiný modem pač přepnout to nelzemusíš to smazat a udělat profil nový nu a potom jestli vlanu zapneš tak to nefunguje to už jsem psal a když ji vypneš tak to začne fungovat když na tom MKčku vlanu uděláš, ale jako vůbec mi to nevadí no...
Díky za nakopnutí. Řešil jsem to teď, bezúspěšně, až jsem narazil na tohle vlákno. Potřeboval jsem připojit ZTE ZXHN H168N v bridge módu k Linux serveru,
ale z modemu mi nevylezl ani paket. Klíčovým momentem, kdy mi to začalo chodit, bylo zapnutí VLAN s ID=848 na vytvořeném VDSL připojení
(Internet -> WAN -> DSL -> DSL připojení). Nějak mi to nehraje s tím co popisujete, ale to VLAN a 848 tam máte
Zkusím napsat celý postup, třeba to někomu pomůže (a třeba to vylepší - stále to není ono - viz dále):
- k modemu jsem se připojil LAN port 4 (přes jiný port, než jsem chtěl pro bridge - port 1)
- v Internet -> "Nastavení LAN portů" jsem nastavil "Pouze Internet" (nejspíš není nutné)
- v "Internet" -> "WAN" -> "DSL připojení" jsem vyházel všechny položky ( {A,V}DSL-{data,TV} )
- v "Internet" -> "WAN" -> "DSL připojení" jsem založil nové "VDSL-bridge" připojení (PTM/Bridge připojení/VLAN vypnout).
- v "Internet" -> "Port Binding" jsem odškrtal všechny LAN1-4 a SSID1-4 u Route_3G a 3G_Backup (asi ale není nutné)
- v "Internet" -> "Port Binding" -> moje "VDSL-bridge" jsem nastavil (pouze) port LAN1
- vrátil jsem se do "Internet" -> "WAN" -> "DSL připojení" a u nově zřízeného "VDSL-bridge" jsem zapnul VLAN s ID 848
Toť vše, na Eth interface Linux serveru, na který byl modem připojen, není třeba nastavovat žádná VLAN, je možné rovnou nakonfigurovat PPPoE připojení (u mne Roaring Penguin PPPoE a pppd démoni).
Co jsem na tom křápu nedokázal zprovoznit: jakmile se na bindovaném portu zapne VLANa, nelze s modemem komunikovat přes TCP/IP.
Což je malér, protože chci monitorovat stav modemu. Jediné, co jde, je přistupovat k němu zároveň přes jiný, nebindovaný port.
Ale i tak - SNMP ta sr.čka neumí, a z webového rozhraní stavová stránka nějak rozumně dávkově stáhnou asi také nejde (je to obsluhováno javascriptem).
Celkový dojem mám takový, že větší zmetek jsem snad neviděl. A dokumentace k němu je naprosto zoufalá (myslím příručku
stažitelnou z O2 webu, ne ten dvojlist co je k modemu přiložen).
1 x