Dobry den, mame problem na APcku ze se nam od nej odpoji vsichni klienti, vzdy pomuze restart AP. Ale je to problem protoze o chybe se dozvime az po te co nam zavola nektery s pripojenych klientu. mikrotik se nesekne normalne bezi na ethernetu, jakokdyby se sekla pouze wifi karta..
je to RB912UAG verze 6.35.4, mikrotik byl kvuli zavade vymenen a problem tento tyden nastal znova.
Nemate tuseni kde by mohl byt problem?
dekuji
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
odpojeni klientu
už to je po několikáté co to slyším mě se to stavá na omnitycích nejlepší je dát verzi 6.38
1 x
Aky mas nastaveny protokol ? Ak mas NV2, tak je to problem prave tohoto protokolu. Cely pad WLAN sposobuju potom klienti, prestane komunikovat jeden, (ako keby zrzne) potom dalsi a dalsi, az vsetci. Treba pingat klientov na MAC, ak prestane odpovedat, automaticky kick. Potom sa ti to nestane, pripadne ak sa ti to stane, skus disable/enable na WLAN, ak sa pripoja tak OK, ak sa nepripoja vyhod celu RB a daj novu.
0 x
Tohle řešíme už několik roků. Lépe řečeno od doby co používáme SXT HG, nebo SXT SA, případně RB912 nebo RB922 na vysílačích. Najednou se všichni klienti odkonektěj ze sektoru a stačí jen zakázat a znovu povolit wlan kartu a všichni se nacucnou a jede to dál. Je jedno zda tam je protokol 802.11 nebo nstreme nebo nv2. Je i jedno jakej tam je firmware. Doteď se nahrával všude 6.35.4 a nyní se zkoušel i 6.38.1 a stejnak se to děje. Napájením to taky není. Děje se to při 12V i 24V. Občas se někde stává že se lidi neodkonektěj, ale vzroste jim šíleně zničehonic ping a na smokepingu je jen rudo. Opět stačí jen zakázat a povolit wlan kartu. Tento týden jsem ze zoufalství vyslal kolegu na jeden vysílač, kde jeden sektor z SXT SA takto kravil a vyměnil ono problémový SXT za nový a ono prd. Druhej den se lidi odkonektili znovu. Takže samotným hw to není. Ke všem kliošům na tom sektoru jsem nahrál taky 6.38.1 a bez výsledku. V logu nic vidět není. Už jsem zde tento problém řešil, ale tak nějak jsem dospěl k tomu, že jsme jediný, komu se tohle děje. Zatím to řešíme skriptem, kterej hlídá zda je na kartě někdo přikonektěnej. Jakmile tam nikdo není, tak to vypne a hned znovu zapne wlan kartu a jede se dál. Ale jsou místa, kde lidi fungujou líp než watchdog v MK a ty z těhlech záseků moc nadšený nejsou. Stává se to ještě úplně nepravidelně. Občas tejden nic a potom se to stane několikrát po sobě každej den . . . 

0 x
Taky to samé jsem řešíl na rb912 výměny ap nepomohly. Pomohlo až zapnutí NV2 na APečku.
0 x
[quote="kure05"]Tohle řešíme už několik rok
stejny problem rozny hardware rozny ros proste sa odpoja vsetci klienti pomoze len disable enable wifiny aky mas ten script prosim ta ? tiez to chcem uz riesit scriptom dik
stejny problem rozny hardware rozny ros proste sa odpoja vsetci klienti pomoze len disable enable wifiny aky mas ten script prosim ta ? tiez to chcem uz riesit scriptom dik
0 x
resil jsem neco podobneho primo s MK (staci vyponut zapnout kartu, nebo scan a zase to jede), podle nich nestabilita napajeni a pak se to chova takhle. Radia jsme meli v okruhu takze jsem to zkoumali a AP strana proste nevysila. vymena napajeni vyreseno
0 x
Kód: Vybrat vše
:local macadresa
:foreach i in=[/interface wireless registration-table find] do={
:set macadresa [/interface wireless registration-table get $i mac-address]
:if ([/ping $macadresa count=2] = 0) do={
:log warning "nepinga $macadresa";
/interface wireless registration-table remove $i;
}
}
Zariadenia musi byt v rezime station, ak mate nieco v station bridge a potom nasledny bridge medzi ether a wlan, je treba skopirovat MAC bridgu a tuto MAC zapisat na wlan. Ak toto pri station bridge nespravite, bude vam klienta odhadzovat.
Odskusane len s NV2, funkcne. Tymto scriptom nemrznu APcka uz roky. Proste NV2 neni dotiahnuta do konca a ani nebude

0 x
Nám něco podobného dělaly Omnitiky. Řešil jsem to tady: https://ispforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=21790
Nakonec jsme je vyměnili za nové a od výměny je pokoj. škoda, že jsem nevěděl o tom skriptu, možná by pomohl.
Nakonec jsme je vyměnili za nové a od výměny je pokoj. škoda, že jsem nevěděl o tom skriptu, možná by pomohl.
0 x
Nám tohle dělá jen jedno staré AP (rb711GA) které máme v plánu na jaře vyměnit. Musím zaklepat že po upgrade této rb711 na 6.37.4 i všech klientů je uptime skoro měsíc
0 x
Pokial mas problem s wlan a mas tam RB711 tak to hned vyhod prec
alebo budes mat stastie a vysere sa ti ta RBcka niekedy o polnoci 

0 x
Gemb píše:Kód: Vybrat vše
:local macadresa
:foreach i in=[/interface wireless registration-table find] do={
:set macadresa [/interface wireless registration-table get $i mac-address]
:if ([/ping $macadresa count=2] = 0) do={
:log warning "nepinga $macadresa";
/interface wireless registration-table remove $i;
}
}
Zariadenia musi byt v rezime station, ak mate nieco v station bridge a potom nasledny bridge medzi ether a wlan, je treba skopirovat MAC bridgu a tuto MAC zapisat na wlan. Ak toto pri station bridge nespravite, bude vam klienta odhadzovat.
Odskusane len s NV2, funkcne. Tymto scriptom nemrznu APcka uz roky. Proste NV2 neni dotiahnuta do konca a ani nebude
Funguje ten sklript i na PtP spoje, když je na vzdálené straně Station WDS?
Začal nám tuhnout jeden PtP spoj, který používal NV2, přepnul jsem ho na 802.11, tak uvidím jestli to přestane dělat.
0 x
Na PtP by som NV2 nepouzival (vysoka odozva) radsej nstream, ten je bez problemov. Na PtP si sprav radsej watch dog na oboch stranach.
0 x