❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

omnitik poe ac

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
okoun
antispam: Ano

omnitik poe ac

Příspěvekod okoun » 8 years ago

kdyby někdo neznal jak to vypadá https://www.youtube.com/watch?v=wVEVvwQoRjM
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

mac0112
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mac0112 » 8 years ago

Jestli jsem dobře počítal, tak na jedné straně je 10 svázaných 1/4 λ zářičů, na druhé to samé.
Toto jsem viděl jenom u TV vysílačů . No to tedy musí být velmi kvalitní všesměrové pokrytí možností s větším počtem připojených klientů.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

No tak jestli jsou antény stejné jako u starého modelu, tak je to pěkně naprd. Tím to zase celé poondili, protože původní antény byly katastrofa. Nejhorší všesměr široko-daleko
0 x

mac0112
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mac0112 » 8 years ago

Jestli myslíte OmniTIK 5 , tak podle videa jsou stejné.
Já nic lepšího neznám než spousta zfázovaných zářičů . U velkých TV vysílačů se používá nemlich to samé.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 8 years ago

nu zajímalo by mě to jak je to s ether1-poe-in-long-cable: yes který nelze nastavit na žádném zaříezení co má to nové gigabit POE....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

radimasss

Příspěvekod radimasss » 8 years ago

nevím jak vy ale mě to poečko padá mam tam powerbridge 2xmant a kameru a prostě to po cca 20 min spadne a za2 min zas naskočí
je možný že je to vadný kus ?
0 x

davecv

Příspěvekod davecv » 8 years ago

radimasss píše:nevím jak vy ale mě to poečko padá mam tam powerbridge 2xmant a kameru a prostě to po cca 20 min spadne a za2 min zas naskočí
je možný že je to vadný kus ?

Koukal si kolik má ta kamera odběr ? s IR bych řekl, že cca 25w. Myslím si, že logicky tam nemá co dělat.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

to je teda tezky scheize hansi... sleduju ze Mikrotik proste asi koupil nejakou fabriku na plasty, tak vsecko hrne v plastu. Jeden Homnitik mi asi bere za svy, frknu tam RB Metal a vsesmerovku a po prdeli nazdar, uz takovej kram nechcu. Ted sem tu mel nejaky IP cam Hík Vižn a odber 8W... nech tam jen kameru, co to udela...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

kure05

Příspěvekod kure05 » 8 years ago

Tak dnes proběhlo kuchnutí nePOEčkovýho omnitika a dodatečný zprovoznění POE OUT na zbylejch 4 portech. Po propojení vše funguje jak má. Zařízení se linkujou v gigabitu. Přikládám fotky co je potřeba propojit. Taky je potřeba udělat propoj kapkou cínu na 4 místech, aby napájení běželo po 2 + 2 párech. Bez toho propoje to jede jen na 2 + 1 páru. Na poslední fotce jsem zakroužkoval dvě místa který jsou potřeba propojit a druhý dvě místa jsou z vrchní strany, hned mezi řadou RJ45 konektorů a oddělovacíma trafama. Pod dvěma trafama, co jsou hned u portů, jsou vždy dvě plošky. Ale jde to jedině hodně uzoučkou páječkou. Případně by to šlo propojit přímo na nožkách samotnejch traf. Dávám to sem jen pro inspiraci a nikomu nepíšu že to musí takto upravovat :wink: Takže doufám, že tu nebude zas někdo moralizovat a mít chytrý kecy . . . :roll:

EDIT: i když na tom video nahoře ty propoje jsou asi nezapojený. Což je tedy divný, ale budiž . . .
Přílohy
IMG_20170224_131502.jpg
IMG_20170224_131130.jpg
IMG_20170224_131119.jpg
0 x