❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Stožiar s košom, ano nie?
Stožiar s košom, ano nie?
Aky mate nazor na stoziare s kosom vnutri. Niektori hovoria, ze je to nebezpecnejsie ako ked je rebrik s vodiacou listou na vonkajsej konstrukcii stoziara.
0 x
- midnight_man
ked ta hvizdne
mas jedno ci s kosom alebo bez kosa...treba dobré istenie a davat pozor!

0 x
midnight_man píše:ked ta hvizdnemas jedno ci s kosom alebo bez kosa...treba dobré istenie a davat pozor!
viktor jedno ako pre koho...
Myslim kos vnutri stoziara...
0 x
Ja osobne mam radsej kos, je to skor taka psycho zabrana. Aj ked som vo vacsej vyske a je tam kos som v pohode
Rebriky bez kosu su pre mna horsie, som v 15 metroch a uz sa mi to moc nepaci
Potom je tu otazka bezpecnosti, ked sa strepes na rebriku s kosom asi sa skorej dolames nez vobec spadnes na zem...

0 x
Gemb píše:Ja osobne mam radsej kos, je to skor taka psycho zabrana. Aj ked som vo vacsej vyske a je tam kos som v pohodeRebriky bez kosu su pre mna horsie, som v 15 metroch a uz sa mi to moc nepaci
Potom je tu otazka bezpecnosti, ked sa strepes na rebriku s kosom asi sa skorej dolames nez vobec spadnes na zem...
tiez som tak na tom...neviete ci je nejake istenie alebo vodiaca lista mozna v kosi?
0 x
- midnight_man
idealne je vodiaca lišta na rebriku..akurat je strasne draha a aj tie pojazdy do nej...nie su lacne!!! nezaplatis to rado....
0 x
Zachycovac pádu soll. (honeywell)
Nesnáším žebříky s košem bez ohledu na výšku stožáru či komínů. Koš hodně omezuje manipulaci ve vylezu. Blbě se tím leze, většinou se pořád mlátis do kolen, zachytávání se ti uvazy a vše co máš na sobě ovesene.
Mám kluky co mi třeba ne vylezou na 30m stožár pokud tam není koš, já osobně 120m a dej bůh za to že tam koš nebyl nebo bych raději dolů skočil.
Zachycovac pádu je dost drahá záležitost. Aktuálně si cenu nepamatuji musel bys poptat meico, zachycovac do listy 13,5tis.
Nesnáším žebříky s košem bez ohledu na výšku stožáru či komínů. Koš hodně omezuje manipulaci ve vylezu. Blbě se tím leze, většinou se pořád mlátis do kolen, zachytávání se ti uvazy a vše co máš na sobě ovesene.
Mám kluky co mi třeba ne vylezou na 30m stožár pokud tam není koš, já osobně 120m a dej bůh za to že tam koš nebyl nebo bych raději dolů skočil.
Zachycovac pádu je dost drahá záležitost. Aktuálně si cenu nepamatuji musel bys poptat meico, zachycovac do listy 13,5tis.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
tak nahoře bývají snad jistící oka ne? a pokud jsem nahoře, mám na sobě postroj atd., vše v souladu se zákonem, jsem vyškolen atp.
mluvit tady o nějakém pádu je trochu mimo, pokud dělám vše správně, proč bych padal?
Soll je drahej jako sviňa
mluvit tady o nějakém pádu je trochu mimo, pokud dělám vše správně, proč bych padal?
Soll je drahej jako sviňa
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)
uklouzne noha či ruka v nesprávném okamžiku a můžem si povídat o tom jak se dělá všechno správně
0 x
Halamíček Jakub
halamicek píše:uklouzne noha či ruka v nesprávném okamžiku a můžem si povídat o tom jak se dělá všechno správně
Od toho je školení ve výškách aby se člověk pracující ve výškách byl schopen vyvarovat '' nesprávného okamziku'' tzn dvojí jištění apod. Resp aby pracoval vždy tak aby i v nesprávném okamžiku byl jistěn.
1 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Cheprer píše:halamicek píše:uklouzne noha či ruka v nesprávném okamžiku a můžem si povídat o tom jak se dělá všechno správně
Od toho je školení ve výškách aby se člověk pracující ve výškách byl schopen vyvarovat '' nesprávného okamziku'' tzn dvojí jištění apod. Resp aby pracoval vždy tak aby i v nesprávném okamžiku byl jistěn.
Reagoval jsem na předchozí komentář, který pochyboval o nutnosti jištění i po cestě nahoru, protože se přece dělá vše správně. I při správném postupu se může něco podělat.
0 x
Halamíček Jakub
Mne kôš skôr vyhovuje, môžete si po ceste nahor odpočitnúť - opreť sa, ale ako tu pisal niekto vyššie, ak niečo ťahám vačšie hore, zachytavam sa, ale preto tam mame aj kladku. Skôr mám horši pocit na nejakej streche, kde sa nemam o čo istiť, tak to zväčša ako riešite?
0 x
martinko píše:Mne kôš skôr vyhovuje, môžete si po ceste nahor odpočitnúť - opreť sa, ale ako tu pisal niekto vyššie, ak niečo ťahám vačšie hore, zachytavam sa, ale preto tam mame aj kladku. Skôr mám horši pocit na nejakej streche, kde sa nemam o čo istiť, tak to zväčša ako riešite?
Nic by jsi tahat neměl. A pokud ano tak ten koš spíše závaží.
*kolikrát si beru na úvazek rovnou 60cm parabolu, optiku a Ethernet, kýbl se sonapkama/fima, aku a nářadí. Pak už jenom jedu po laně dolů.

Na šikmých střechách se to řeší špičkou prez pevný bod, ideálně komín či stožár, většinou k němu lezes.
Jako první lezec pokud není kotvící bod dost blízko tak lano prez střechu, ukotvit na zemi.
Ale vzhledem k tomu že se na to ptáš tak buď nemáš školení ve výškách což by jsi měl mít, nebo to školení stojí za pi*u takže by si měl vyměnit dodavatele.
Jednoduší je se na laně obesit než spadnout bez něj.
PS:, k tomu oprirani, bez dodatečného uvazu se tomu vyhni, už sem mi stalo že mi na starém komíně zůstala uhnila stupacka v ruce, věř že nic příjemného. Koše nepodléhají žádné revizi, tedy aspoň nevím o nikom kdo by je dělal, kontroloval stav nebo to jakkoliv řešil, takže to rozhodně nepodoporucuji ani jako operny bod, raději se chytej grilonem nebo jiným pohovadlem za madla/stupačky ty se aspoň kontrolují a reviduji. (pokud se tam vůbec něco takového dělá)
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886