Ahoj,
na několika sektorech jsem narazil na zvláštní věc, spíš problém. Máme nasazené Simpery a v nich RB922UAGS-5HPacD. Proti jsou SXT Lite 5. Na klientovi spustím BTest, který vyleze na cca 60Mb na 1TCP, chvíli vše běží a pak na wifině padne přenos úplně pro všechny. Lehne BTest, rádio cca 5s nic nepřenáší a pak se zase vše rozběhne. Zase běží chvíli a opět vypadne. Dělá to jenom při plném zatížení. Když omezím rychlost třeby na 40Mb, tak se to neděje. Viz obrázek, kde jsou vidět propady a délky testu. V logu na sektoru i klientovi není vůbec nic. Zařízení se neodpojí. Dělají to všechny 922ky. Verze ROS 6.34.1 i 6.36 na sektorech, klienti různě od 6.11 do 6.24, frekvence různé, jede to v Nku, MIMO, NV2, 2ms. Stejně se to chová, pokud spustím btest z klienta na sektor, ze sektoru na klienta, z jiného routeru skrz sektor na klienta a opačně.
Nenapadá někoho, co to může být?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Padání wifi při zatížení BTestem
-
- Kontaktovat uživatele:
Napadá mě jedině že by to dělala ta rb922. Jedeme dost podobnou konfiguraci akorát na AP používáme rb912 a nic podobného nepozoruji...
0 x
Vysíláš v 20Mhz? Na AP máš nastaveno A/N?
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
20MHz, 5GHz-only-N, freq: 5500. Dělají to jenom ty RB922. Tam kde máme RB912, SAr2 atd. takové schování není.
0 x
Tak v tom případě to je jasné ne? Reportovat to Mikrotiku. A napsat jim že pokud na stejném místě použiješ rb912 tak se problém neprojevuje. A ještě nezapomenout že budou chtít aby jsi to vyzkoušel s poslední verzí. Čili poslat jim screeny rovnou s verzí 6.38.1
0 x
To bude ten ich AC nepodarok ktory nechodi ani na N, niekto to tu davnejsie rozoberal, ze ma problem s NV2 na zariadeniach s podporou AC, na NV2 to proste vypadava. Ked tam das 802.11 alebo nstream co to spravi?
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to vypadá, že problém je skutečně v NV2. Myslel jsem, že nastavení bylo na 2ms, ale bylo nastavené "auto". Když jsem přepnul na 2ms, tak btest jede, nepadá a sektor se chová jak má.
Mikrotik se prostě nenaučí nic dělat pořádně. AC a NV2 v automatu je špatná kombinace.
Mikrotik se prostě nenaučí nic dělat pořádně. AC a NV2 v automatu je špatná kombinace.
0 x
ja mam presne tento isty problem ale na 912.
zvlastne je to ze mi tam bezi 802.11n
ziadne nv2 a presne ked pustim z
912 AP test--- na klienta s 911 tak test pusti na chvilu a hned ho odpoji...
skusal som dat aj 6,381 a to iste...
za tou 911 mam 750 a pokial dam ten test az na nu vsetko ide ako ma a rychlost je v pohode cca 50/50
na tom bode mam len jedneho klienta takze nemozem overit na druhom kleintovi ci to nie je chyba len 911...
ale je to veru zvlastne... vravis ze tebe pomohlo natavit len to nv2 na 2ms?
zvlastne je to ze mi tam bezi 802.11n
ziadne nv2 a presne ked pustim z
912 AP test--- na klienta s 911 tak test pusti na chvilu a hned ho odpoji...
skusal som dat aj 6,381 a to iste...
za tou 911 mam 750 a pokial dam ten test az na nu vsetko ide ako ma a rychlost je v pohode cca 50/50
na tom bode mam len jedneho klienta takze nemozem overit na druhom kleintovi ci to nie je chyba len 911...
ale je to veru zvlastne... vravis ze tebe pomohlo natavit len to nv2 na 2ms?
0 x
-
- Kontaktovat uživatele: