má tu někdo vyřešené měření teploty pomoci Mikrotiku - RS232 a senzoru DS18B20 ? Našel jsem toto schema http://martybugs.net/electronics/tempse ... rdware.cgi , v pc běží krásně, ale na MK vubec nic

mpcz píše:Zdravím,
tohle už jsem kdysi řešil, ale ne tak jednoduše, Dallas byl na Arduinu a převodníku TTL na USB. Nebo to jde i bez převodníku, ale RS 232 už na RB moc není.
mpcz, 21.01.2017
hafieror píše:Pokud vím, tak na rs232 nejde čidlo připojit. Tam je ten seriák nějakej okuchanej, šlo to třeba k alixům, tam jsem to měl a návod by tu i někde měl být.
mpcz píše: Nejjednodušší a nejlevnější je podle mého Arduino do USB RB.
mpcz, 22.01.2017
erotel píše:Já používám Esp8266.Připojím k tomu ds18b20 do softu zadám essid,heslo a api klíč k mému serveru.Hodím do krabičky s 3ks nabíjecích baterek.monitoruje mi to podle použitého čidla různé údaje.Kdyz tam dám BME280 tak mám teplotu,vlhkost,tlak a napětí beterek.Používám deep sleep,kdy esp bere okolo 1 mikro ampery.Jednou za 10minut se probudí,odešle data a zase uspí.Zatím mi jede jeden kousek 8 měsíců z baterek.
erotel píše:Já používám Esp8266.Připojím k tomu ds18b20 do softu zadám essid,heslo a api klíč k mému serveru.Hodím do krabičky s 3ks nabíjecích baterek.monitoruje mi to podle použitého čidla různé údaje.Kdyz tam dám BME280 tak mám teplotu,vlhkost,tlak a napětí beterek.Používám deep sleep,kdy esp bere okolo 1 mikro ampery.Jednou za 10minut se probudí,odešle data a zase uspí.Zatím mi jede jeden kousek 8 měsíců z baterek.
hafieror píše:erotel píše:Já používám Esp8266.Připojím k tomu ds18b20 do softu zadám essid,heslo a api klíč k mému serveru.Hodím do krabičky s 3ks nabíjecích baterek.monitoruje mi to podle použitého čidla různé údaje.Kdyz tam dám BME280 tak mám teplotu,vlhkost,tlak a napětí beterek.Používám deep sleep,kdy esp bere okolo 1 mikro ampery.Jednou za 10minut se probudí,odešle data a zase uspí.Zatím mi jede jeden kousek 8 měsíců z baterek.
Jak měříš napětí baterek? Přes dělič napětí a analogReference(INTERNAL)?
Kód: Vybrat vše
#include <ESP8266WiFi.h>
ADC_MODE(ADC_VCC);
float vdd;
void setup (){
Serial.begin(115200);
}
void loop(){
vdd = ESP.getVcc();
Serial.println(vdd);
}