❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jaké 48V napájení na hlavní site?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
forkman
antispam: Ano

Jaké 48V napájení na hlavní site?

Příspěvekod forkman » 8 years ago

Stojím před rozhodnutím jak vyřešit napájení na hlavním sajtu, je tam zálohovaných 230V z UPS s externíma baterkama, takže by mi stačil nějaký usměrňovač, který by měl 2 hotplug moduly, aby se to dalo měnit bez výpadku. Něco jako telco řešení ETP4830-A1 od Huawei, ale aby to nestálo tolik :D Stačilo by mi něco kolem 500 W v hot stand-by režimu.

Momentálně je tam 1 zdroj od Meanwellu, 2 roky bez zaváhání, load je ale už 80% a chci to vyměnit. Co používáte vy? Dík
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 8 years ago

Kdyz spojis 2 spinane zdroje paralelne, jede pouze ten ktery ma vyzsi napeti. V pripade, ze by odesel prevezme ihned ten druhy. Tim usetris za nejake profi reseni

Takze staci koupit dva a spojit je paralelne, pak samozrejmne muzes vymenovat jeden v pripda poruchy
0 x

Standula
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Standula » 8 years ago

Myslim, ze tohle ti bude stacit.
http://aukro.cz/dc-ups-48v-2000w-36a-st ... 88799.html
Ja pouzivam starsi elteky 3000W. Podarilo se mi je sehnat za par kacek. http://www.eltek.com/ . Nedavno je tu nekdo chtel nove vyhodne kupovat z polska, ale nenapsal ani jak to dopadlo ani cenu. Zkus tu zapatrat.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

pripadne IMCO nebo BKE.
0 x

forkman

hocimin1 píše:Kdyz spojis 2 spinane zdroje paralelne, jede pouze ten ktery ma vyzsi napeti. V pripade, ze by odesel prevezme ihned ten druhy. Tim usetris za nejake profi reseni

Takze staci koupit dva a spojit je paralelne, pak samozrejmne muzes vymenovat jeden v pripda poruchy

A to jako fakt funguje takhle jednoduše? Další Meanwell zdroje tady mám, tak to asi zkusím, ale běda, jestli z toho budou lítat blesky :D

Standula píše:Myslim, ze tohle ti bude stacit.
Ja pouzivam starsi elteky 3000W. Podarilo se mi je sehnat za par kacek. http://www.eltek.com/ . Nedavno je tu nekdo chtel nove vyhodne kupovat z polska, ale nenapsal ani jak to dopadlo ani cenu. Zkus tu zapatrat.

Ta DC UPS zdá se nesplňuje můj požadavek na redundanci, nebo špatně koukám? Jinak Eltek bych tady bral, onehdy jsem ho chtěl kupovat od poláků (cdr.pl) za slušnou cenu, už tam bohužel není. Po vyčíslení nákladů na překopání sajtu komplet na 48V včetně switchů a serverů jsem si to rozmyslel :) Starší máš přímo od distributora? Když jsem to poptával v ČR, málem jsem z těch nabídek omdlel :D

basty píše:pripadne IMCO nebo BKE.

Nějak se v nabídce nevyznám, připadá mi, že tam není přesně to, co bych potřeboval a ještě k tomu to stojí ranec. Nějaký tip na typ? :)
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 8 years ago

Ahoj, TELCO řešení je -48V. Beru starší od mobilních operátorů. Pokud ti -48V vyhovuje zeptám se.
0 x

RAket

Příspěvekod RAket » 8 years ago

forkman píše:Kdyz spojis 2 spinane zdroje paralelne, jede pouze ten ktery ma vyzsi napeti. V pripade, ze by odesel prevezme ihned ten druhy. Tim usetris za nejake profi reseni

A to jako fakt funguje takhle jednoduše? Další Meanwell zdroje tady mám, tak to asi zkusím, ale běda, jestli z toho budou lítat blesky :D

Meanwell má přímo zdroje, které jsou určené pro zapojení paralelně. Tak raději opatrně.

viz. web.:

Paralelní zapojení zdrojů pro dosažení vyššího výkonu je možné pouze u zdrojů, které maji tuto vlastnost výslovně uvedenou ve specifikaci.
Paraleně je možno zapojit tyto zdroje: PSP-600, RSP-1000, RSP-1500, RSP-2000, RSP-2400, RSP-3000, SDR-480P
Např. zdroje RS-150-12 není možné zapojit paraleně. Zdroje série G3 nemají zabudovaný proudový limit a oddělovací diodu, došlo by k poškození.
0 x

Standula
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Standula » 8 years ago

forkman píše:
hocimin1 píše:Kdyz spojis 2 spinane zdroje paralelne, jede pouze ten ktery ma vyzsi napeti. V pripade, ze by odesel prevezme ihned ten druhy. Tim usetris za nejake profi reseni

Standula píše:Myslim, ze tohle ti bude stacit.

Ta DC UPS zdá se nesplňuje můj požadavek na redundanci, nebo špatně koukám? Jinak Eltek bych tady bral, onehdy jsem ho chtěl kupovat od poláků (cdr.pl) za slušnou cenu, už tam bohužel není. Po vyčíslení nákladů na překopání sajtu komplet na 48V včetně switchů a serverů jsem si to rozmyslel :) Starší máš přímo od distributora? Když jsem to poptával v ČR, málem jsem z těch nabídek omdlel :D

basty píše:pripadne IMCO nebo BKE.

Nějak se v nabídce nevyznám, připadá mi, že tam není přesně to, co bych potřeboval a ještě k tomu to stojí ranec. Nějaký tip na typ? :)

Sehnal jsem tady na foru v bazaru. Jinak jsou to rakety.. ceny za nove reseni cca 30 000 bez DPH
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

Zdroje můžeš spojit paralelně, ale musíš je oddělit diodou + nastavit nejlépe na stejné napětí. U velkých výkonů to ale není úplně nejlepší řešení.
0 x

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 8 years ago

Pm
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

hlavne pak je nutne nezapomenout na to, aby zatez nebyla vetsi nez jeden z tech 2 zdroju, ale to pocitam ze je samozrejmost

Ano ty moduralni systemy jsou drahy. Pokud je to hlavni site, tak tam bych nesetril. Zalezi pak jak moc velky site.

Dobre by bylo aby tam byl monitoring a idealne vyresene napojeni na cetralu (jistic s 2 vstupama...).
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 8 years ago

forkman píše:Něco jako telco řešení ETP4830-A1 od Huawei, ale aby to nestálo tolik :D

Stoji min nez 10000 Kc bez dane, to se ti zda hodne?
0 x

forkman

Kde to stojí pod 10 bez daně, to se mně zdá dost málo, to si hned koupím :)
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 8 years ago

Ale ja jsem nepsal ze to bude mit dvojnasobny vykon. Jenom, ze to lze spojit a v pripade vypadku to prevezme ten druhy. Ale vykon to bude mit jenom pouze jako jeden zdroj.

Dioda netreba. Zpetna vazba na vystupu zdroje s nizsim napeti se postara o to aby neslo nic do vystupu.

Jestli to nehces testovat na nejakych drahych zdrojich Vem si napriklad dva zdroje od UBNT a propoj si je pres pasivni roz8cki POE. Zapoj si na vystup nejakou NSKu a pingej, odpoj jeden odpoj druhej a uvidis

RAket píše:
forkman píše:Kdyz spojis 2 spinane zdroje paralelne, jede pouze ten ktery ma vyzsi napeti. V pripade, ze by odesel prevezme ihned ten druhy. Tim usetris za nejake profi reseni

Meanwell má přímo zdroje, které jsou určené pro zapojení paralelně. Tak raději opatrně.

viz. web.:

Paralelní zapojení zdrojů pro dosažení vyššího výkonu je možné pouze u zdrojů, které maji tuto vlastnost výslovně uvedenou ve specifikaci.
Paraleně je možno zapojit tyto zdroje: PSP-600, RSP-1000, RSP-1500, RSP-2000, RSP-2400, RSP-3000, SDR-480P
Např. zdroje RS-150-12 není možné zapojit paraleně. Zdroje série G3 nemají zabudovaný proudový limit a oddělovací diodu, došlo by k poškození.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 8 years ago

Meanwell dělá přímo modul pro paralelní zapojení hoši. Je to jen par diod a má to i výstupní kontakty na diagnostiku. Za pár kaček.
Zde link třeba:
http://www.meanwellaustralia.com.au/products/dr-rdn20
Ted koukám že je to pouze na cca 24v, tak to třeba alespoň někomu jinému pomůže. Spojovat to na ostro mi přijde divočina.
Jinak gts má ve stojanu nějakou deltu. Je krásná, ma čtyři pozice na zdroje, ext měření teploty baterek, display, eth, ale cena asi mimo normal. Mají to tam ale zas minimálně 10let a frčí jak z praku celou dobu.
230v dělají přes nějakej šílenej střídač, ale taky bez výpadku.
Naposledy upravil(a) dagus dne 10 Jan 2017 21:44, celkem upraveno 2 x.
0 x