❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Teplota v rozvaděči
Teplota v rozvaděči
Používáte nějaké topítko do rozvaděče? Ve venkovním 15U rozvaděči mě LAN rele ukazuje -12, teplota supermicro serveru 5, teplota CPU 12. O server se nebojím ale co ostatní komponenty jako gelová baterie, MN zdroj SDR serie nebo Tp-Link JetStream. Vydrží to? Průduchy na ventilátoru jsou zadělány ale stejně si to moc nedokáže vytopit. Připadně jak bezpečně dlouhodobě zatížit procesor serveru aby to vytopil? Ventilátor CPU si točí 3100 otáček, lze nějak rychlost snížit? Deska A1SAi-2750F.Přes fan mode lze jen standart speed,full speed nebo HeavyIO.
0 x
radej ani neresim kolik mam ve venkovnich rozvadecich ja, o tech na pudach ni nemluve, snimac teploty chybi, bude dodan pozdeji
ale kosa tam bude poradna. Ani ne kvuli RBckum, zdroji apod. ale spise kvuli baterkam sem taky uvazoval o nejakym zatepleni, nekde sem cetl ze by snad mohlo pomoc je jen obalit polyšem...

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
pcwifi píše:radej ani neresim kolik mam ve venkovnich rozvadecich ja, o tech na pudach ni nemluve, snimac teploty chybi, bude dodan pozdejiale kosa tam bude poradna. Ani ne kvuli RBckum, zdroji apod. ale spise kvuli baterkam sem taky uvazoval o nejakym zatepleni, nekde sem cetl ze by snad mohlo pomoc je jen obalit polyšem...
Ty baterie budou njevice trpet. Me pres noc umreli 3 UPSky - vsechny na kostele a vsechny ve stejnou dobu +- 15 minut. Kolem 4:45
Naposledy upravil(a) Orel005 dne 09 Jan 2017 19:47, celkem upraveno 1 x.
0 x
https://www.ORELSOFT.cz - ISP CZ / https://www.ORELSOFT.pl - ISP PL / https://www.levneVPS.cz - Hosting / https://www.GAMEHOSTING.cz - Herni hosting
Proc se schovavat v anonymite ? Kdyz neco delas, delej to na 100%, nebo se na to vyser.
Proc se schovavat v anonymite ? Kdyz neco delas, delej to na 100%, nebo se na to vyser.
Mno baterky můžeš po zimě vyhodit, nad tím ani přemýšlet nemusíš. Ostatními hw to je skoro jedno, až na to že se ti může stát že ti tam při vysoké vlhkosti bude kondenzovat voda, což není vůbec žádoucí. Např na tom chladici cpu.
Při extra mrazech ti může na mrznout i deska a ten chladič, potom před odpoledne při zátěži se cpu zahřeje a.... Zbytek si už do myslíš.
Důležité je v čele bedně udržovat konstantní teplotu aby nebyly uvnitř velké teplotní rozdíly ať nevzniká kondenz ale těžko se toho bez topení bude dosahovat.
Mobilní outdoory mají vždy topení a klimu, a taky ten hardware potom funguje 10let.
Při extra mrazech ti může na mrznout i deska a ten chladič, potom před odpoledne při zátěži se cpu zahřeje a.... Zbytek si už do myslíš.
Důležité je v čele bedně udržovat konstantní teplotu aby nebyly uvnitř velké teplotní rozdíly ať nevzniká kondenz ale těžko se toho bez topení bude dosahovat.
Mobilní outdoory mají vždy topení a klimu, a taky ten hardware potom funguje 10let.
1 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Zdravím,
podobný prostor vytápím obyčejnou žárovkou na 12 nebo 24V. Abych tam nemusel na jaro jezdit, přidal jsem termostat z jednoho ATMELu. Chodí to již léta OK, celé to stálo pár korun. Pokud vadí světlo ze žárovky, lze dát i obyčejný keramický odpor/y 10 nebo 20W.
Baterka je tam již pár let a zatím jede OK, všechny výpadky EONu vykryla, bylo by možná zajímavé změřit její kapacitu. Ty letní vedra ji určitě také nepřidaly.
mpcz, 07.01.2017
podobný prostor vytápím obyčejnou žárovkou na 12 nebo 24V. Abych tam nemusel na jaro jezdit, přidal jsem termostat z jednoho ATMELu. Chodí to již léta OK, celé to stálo pár korun. Pokud vadí světlo ze žárovky, lze dát i obyčejný keramický odpor/y 10 nebo 20W.
Baterka je tam již pár let a zatím jede OK, všechny výpadky EONu vykryla, bylo by možná zajímavé změřit její kapacitu. Ty letní vedra ji určitě také nepřidaly.
mpcz, 07.01.2017
0 x
to je zajimava vec, vzhledem k tomu ze existuje siroke spektrum vykonu, uvitam info jakou tam mas... díq
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
-
Cheprer píše:Mno baterky můžeš po zimě vyhodit, nad tím ani přemýšlet nemusíš. Ostatními hw to je skoro jedno, až na to že se ti může stát že ti tam při vysoké vlhkosti bude kondenzovat voda, což není vůbec žádoucí. Např na tom chladici cpu.
voda kondenzuje na povrchu, ktery je chladnejsi nez teplota rosneho bodu. Aby zkondenzovala na nejteplejsim miste ve skrini (chladic CPU), tak by v tom racku musel byt vzduch o dost teplejsi nez ten chladic (a dostatecne vlhky).
Kondenzace probehne vetsinou na stenach rozvadece ne na vnitrnim vybaveni...
0 x
To: Cheprer
Operátoři používají v Outdoor rozvaděčích větráky a topení, ale hlavně to maj odizolovaný ve stěnách. Mám pár jejich rozvaděčů topení jsem vyhodil a i s běžícími větráky tam teď je 17C.
Operátoři používají v Outdoor rozvaděčích větráky a topení, ale hlavně to maj odizolovaný ve stěnách. Mám pár jejich rozvaděčů topení jsem vyhodil a i s běžícími větráky tam teď je 17C.
0 x
Cheprer píše:Mno baterky můžeš po zimě vyhodit, nad tím ani přemýšlet nemusíš. Ostatními hw to je skoro jedno, až na to že se ti může stát že ti tam při vysoké vlhkosti bude kondenzovat voda, což není vůbec žádoucí. Např na tom chladici cpu.
Já mám všechny APcka na Šumavě, jeden bod dokonce v tzv. "mrazové kotlině" kde bylo dnes v noci oficiálně ČHMÚ naměřeno přes -30°C pod nulou. Tyhle nízký teploty tam jsou každoročně. Akumulátory mám v obyčejný nezateplený bedně připevněný na zdi kravína. Nevšim jsem si, že by jim to dělalo jakýkoli problém, kromě toho, že mají v zimě cca poloviční kapacitu. Během roku bez problémů drží 8-9 hod. výpadek od E.ON.
Naopak body, kde akumulátory musím pravidelně měnit, jsou ty, kde je přes léto velké vedro.
0 x
Pintero píše:
Já mám všechny APcka na Šumavě, jeden bod dokonce v tzv. "mrazové kotlině" kde bylo dnes v noci oficiálně ČHMÚ naměřeno přes -30°C pod nulou. Tyhle nízký teploty tam jsou každoročně. Akumulátory mám v obyčejný nezateplený bedně připevněný na zdi kravína. Nevšim jsem si, že by jim to dělalo jakýkoli problém, kromě toho, že mají v zimě cca poloviční kapacitu. Během roku bez problémů drží 8-9 hod. výpadek od E.ON.
Naopak body, kde akumulátory musím pravidelně měnit, jsou ty, kde je přes léto velké vedro.
Tak to máš asi nějaký super baterky, jinak si to nemůžu vysvětlit.
Samozřejmě že tam kde je nad 30C tak jdou baterky tak téže do kopru.
Helapc: kteří operátoři to mají od izolované ve stěnách?
Bavíme mě se o CZ? Jelikož ani u huawei A ani B není žádná izolace natož u nových elteku.
Je tam vždy klima (ventilátor s filtry na odtah tepla,) a topení, u huawei na spodku bedny 230V1,5A u elteku je trošku slabší.
Outdoorové skříně jsou vždy na podstavci na střeše nebo na půdě, nemají montáž na zeď, pouze na podstavec.
S těma Aku to je u outdoorek podle mě věčný problém, a ne zcela dobře resitelny. Pokud má někdo tip jak to dobře řešit tak sem jedno velké ucho, rád se priucim.
Něco z literatury :
Nízké teploty
Plně nabitá baterie nezamrzne při teplotě –50°C. U vybité baterie zamrzá elektrolyt při -10°C, u hluboce vybité baterie (zkratem, nebo nevypnutými spotřebiči) elektrolyt zamrzá již při několika stupních pod nulou.
S poklesem teploty klesá využití kapacity i startovací proud, následkem vzrůstu vnitřního elektrického odporu akumulátorů. S nízkými teplotami se snižuje i schopnost jejich plného nabití. Baterii se zamrzlým elektrolytem nelze vybíjet, ani nabíjet a navíc se poškozuje. Proto je třeba při provozu za nízkých teplot pracovat vždy s plně nabitou baterií, minimalizovat stupeň vybití a baterii vždy co nejdříve nabít do znaků plného nabití.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Bedny jsou od Siemns a klima tam je výjmečně. Stěny jsou dvojité tu izolaci tam předpokládám, s podstavcem souhlasím. V podstatě jde jen to, že si to swtche a routery bez problému vytopí.
0 x
helapc píše:Bedny jsou od Siemns a klima tam je výjmečně. Stěny jsou dvojité tu izolaci tam předpokládám, s podstavcem souhlasím. V podstatě jde jen to, že si to swtche a routery bez problému vytopí.
Jaj tak to musí být ne o hodně starého, asi vím o co jde.
Ta ty už si ani pomalu nepamatuji.
Ale jak říkáš technologie si to vytopi samý.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Zdravím,
to Cherper: uvádíš výše odkaz z literatury, to jsou obecně známé věci, ale nic z toho se netýká důvodu, proč by měly nabité nezateplené aku nepřežít zimu.
mpcz, 07.01.2017
to Cherper: uvádíš výše odkaz z literatury, to jsou obecně známé věci, ale nic z toho se netýká důvodu, proč by měly nabité nezateplené aku nepřežít zimu.
mpcz, 07.01.2017
0 x
V autě aku taky přežije. Máme aku gelové ve skříni mimo technologii kde nic netopí a po třech letech jsou vydrží tak na dvou třetinách. Problem vydím hlavně v prebíjení baterek. Když někdo nepřenastaví výstupní voltáž na ad155, nebo bke. Je nutné nastavit na udržovací napětí baterky, pokud jsem nenastavil, tak někdy umírá do roka, podle toho co ze zdroje do baterky leze. Nám to píšou přímo na gelovce, nabíjecí a udržovací napětí.
Naposledy upravil(a) dagus dne 08 Jan 2017 12:28, celkem upraveno 1 x.
0 x