❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

MIkrotik & vypadávající iphone přes wifi

Návody a problémy s konfigurací.
axetom

MIkrotik & vypadávající iphone přes wifi

Příspěvekod axetom » 8 years ago

Zdravím, potřeboval bych radu. Máme Mikrotik RB951G-2HnD a udělaný jako AP. Je nastavený na CZ, zapnuto DHCP, WAN v portu 2 a je hrozný problém s iphone6. Všechno funguje a najednou vypadne na iphone wifi a nedá se s ním připojit. Když se vezme notebook tak ten běží bez problémů. Pomůže až restart RB. Když tam byl TPlink tak to nedělalo, Mám nasatveno pásmo BGN a zkoušel jsem i různé kanály. Poradíte co ještě zkusit?
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 8 years ago

Ještě bych zkontroloval šířku kanálu, některá zařízení tohle dělají při použití 40 MHz kanálu a většinou pomohlo přepnout na 20 MHz.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

axetom

Příspěvekod axetom » 8 years ago

20mhZ tam bohužel je
0 x

Invia

Příspěvekod Invia » 8 years ago

Mám doma ten samý router. Nikomu na Wi-Fi problém nedělá, jenom mně s lenovo ideapad y500. Zkoušel jsem různé nastavení a změny, ale prostě je wi-fi nestabilní (každý 15. ping je timeout). Pokud tam dám TP-link, taky mi všechno funguje. Asi ale bude problém s wi-fi v notebooku, kde je intel centrino n2230, která je šrot. Jestli třeba iphone 6 nemá nějakou wi-fi kartu, která má s mikrotikem taky problém.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

Čas od času na to narazí asi každý. Prostě si nesednou čipsety a hádá se to. Bohužel to většinou znamená vyzkoušet wifinu od jiného výrobce. iPhone má navíc problémy s vysokými kanály.
0 x