jahoo píše:pepulis píše:Protoze mi to nedalo a chtel jsem vykreslovat nejak uzivatele z qt, tak jsem patral a patral az jsem nakonec neco nalezl a zprovoznil propojeni cacti s QT v MK. Vse funguje, ale nakonec me zarazila jedna vec a to ze vlastne to vykresluje pouze stazene data formou clovek zacne stahovat od nuly a postupne narusta graf podle dat kolik stahl, diky reset counteru v qt mi to pak jede od pulnoci zase od nuly atd. atd. Je to sice ok a funguje to, ale nevyresil nekdo jak vykreslovat aktualni rychlost uzivatele do grafu? Jde to vubec? V QT jsem se dival jake oid lze sledovat a je tam pouze name, packet, bytes a jeste jedna vec, ale nikde zadna rate((. Pokud ma nekdo nejake zkusenosti i s jinym vykreslovanim napiste prosim. CO se tyka toho meho zprovozneni je vse zde http://forums.cacti.net/about10373.html .
Myslim ze to ani nepujde, kdyz budes pozorne sledovat QT a budes to porovnavat saktualni rychlosti na interfacech tak zjistis, ze v QT je rate zobrazovanej uz jako prumer jednou za par vterin, takze ti v grafu polezou stejne nepravdivy hodnoty
Mozna by to slo, sledovat vzdy dva useky stazenych dat = na zacatku treba nula na konci prvniho useku (ktery by trval 5 minut napr.) by bylo treba 10 MB a podle toho by se vyhodnotila rychlost. Jde spis jen o to kdo by to nakonfiguroval do template.