❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kombinované připojení - LTE + místní wireless provider

Návody a problémy s konfigurací.
mac0112
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombinované připojení - LTE + místní wireless provider

Příspěvekod mac0112 » 8 years ago

Zatajil se mi skoro dech, když jsem si přečetl, K5150 se chová jako síťovka.
Nenašel jsem dosud USB modem se kterým Mikrotik komunikuje přes rozhraní NCM.
Jediné USB modemy se kterými Mikrotik komunikuje pomocí NCM interface jsou v HW podobě mPCI.
Jsou to značky Huawei a Sierra Wireless. Normis to potvrdil 8)
0 x

Meky

Příspěvekod Meky » 8 years ago

Provozovatel má mojí již asi čtvrtou stížnost. Teď pro mě vypracováva individuáln program, že prý mi pošlou nabídku do středy, tak uvidíme.

Jinak jasný, 30 GB je o ničem, pokud se bavíme o mém běžném užívání - sem tam nějak áta hra ze Steamu, ale seriály a filmy ve FullHD. To je pryč v cuku letu. Proto byla má představa použít na velké transfery místního providera a na běžné surfování LTE.

M.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 8 years ago

mac0112 píše:Zatajil se mi skoro dech, když jsem si přečetl, K5150 se chová jako síťovka.
Nenašel jsem dosud USB modem se kterým Mikrotik komunikuje přes rozhraní NCM.
Jediné USB modemy se kterými Mikrotik komunikuje pomocí NCM interface jsou v HW podobě mPCI.
Jsou to značky Huawei a Sierra Wireless. Normis to potvrdil 8)

Kdyz to ctu, tak snad do RB411U nacpu ROS, abych K5150 vyzkousel. Pod *wrt ci linuxem je to skutecne USB sitovka a nejsou ani treba zadne extra ovladace ... Jen skoda, ze k tomu neni nejaka linuxovautilitka na spravu ci treba ssh prihlaseni ... Ten jejich lokalni web je docela tragickej ... :roll:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

mac0112
Kontaktovat uživatele:

lwq píše:Kdyz to ctu, tak snad do RB411U nacpu ROS, abych K5150 vyzkousel. Pod *wrt ci linuxem je to skutecne USB sitovka a nejsou ani treba zadne extra ovladace ... Jen skoda, ze k tomu neni nejaka linuxovautilitka na spravu ci treba ssh prihlaseni ... Ten jejich lokalni web je docela tragickej ... :roll:

Nechci ti brát nadšení ale chvilku jsem duckduckgoval a našel jsem, že Vodafone K5150 vyrábí fy. Huawei a je to Hi-Link viz.

http://www.spinics.net/lists/linux-usb/msg95100.html
Naštěstí se dá přepnout (vyřadit Hi-Link) takže pomůže modeswitch.
Mikrotik používá a také to na foru Mikrotik.com zaznívá, že modem co má Hi-Link, tak se zobrazí interface LTE a jede to přes

router toho modemu (NAT).
Mikrotik si nebere interface NCM i když mu nabídnu , že k dispozici je pouze a pouze rozhraní NCM !

Také zkušebně provozuji LTE USB modem na OpenWRT (Xioami Mini Router) a když se mi interface kousne , tak ho přes SSH

restartnu (Xioami Mini Router nemá jako Mikrotik fyzické odpojení napájení), takže to někdy vyjde někdy ne.
Ale toto fórum je pouze o Mikrotiku, takže řešení co navrhuješ asi patří na jiný fórum.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 8 years ago

Toto forum neni jen o Mikrotiku ... a vim, ze tam je HiLink a ne qualcomm, ktery je posledni dobou asi moc drahy...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

mac0112
Kontaktovat uživatele:

lwq píše:Toto forum neni jen o Mikrotiku ... a vim, ze tam je HiLink a ne qualcomm, ktery je posledni dobou asi moc drahy...

Máte pravdu, USB Modem pohání chipset HiSilicon Balong 710 a firmware je typu Hi-Link 8)
0 x