Narazil jsem na zajímavou věc, pustím bandwitch test na klienta a ten dává např. 70M příjdu fyzicky k zákazníkovi pichnu se přímo s NTB do POE změřím rychlost a jede to třeba jen 30M.
Narazil někdo z Vás na něco takového?
Je nějaké vysvětlení případně řešení?
Jedná se o zákazníky na bezdrátu, jako klient je SXT Lite5 a jako AP je SXT SAr2 se stínícím plechem.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Naměřená rychlost u zákazníka vs. Btest
a jak je to ap pripojene k internetu ? REspektive jaka je trasa od AP az do internetu ?
0 x
hocimin1 píše:a jak je to ap pripojene k internetu ? REspektive jaka je trasa od AP az do internetu ?
Ten bandwitch test mě jede tolik až z hraničního routeru až k zákazníkovi. Jinak je to optika =>10G=>5G spoj=>switch=>AP SXT--------zákazník
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Záleží i co si testoval udp nebo tcp , speedtest jede v tcp , a btest si můžeš vybrat jestli tcp nebo udp .......
nebo si přišel k zákazníkovy se slabím pc a proto to jelo tak pomalu .....

0 x
to bude urcite mereni po UDP..... tak jde o to odkud kam se to meri. muze tak drit nejaka linka jinde
0 x
-
-
To mam to stejny.
Jediny odpovidajici mereni je k VODAFONE CZ serveru.
Jediny odpovidajici mereni je k VODAFONE CZ serveru.
0 x
Mi měříme zásadně na http://www.speedtest.net
A ohledně Btestu je potřeba si dát ještě nějakého mikrotika za hraniční router, na kterého se dá dělat Btest, aby se projevil vliv hraničního routru.
A ohledně Btestu je potřeba si dát ještě nějakého mikrotika za hraniční router, na kterého se dá dělat Btest, aby se projevil vliv hraničního routru.
0 x
-
Upgrade
Nova konektivita ( ne UPC ) a mereni uz je jak ma ( jak bylo za sloane parku ).
Cim to asi bude.
Nova konektivita ( ne UPC ) a mereni uz je jak ma ( jak bylo za sloane parku ).
Cim to asi bude.
0 x