❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vtipné fotografie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hol
antispam: Ano

Re: vtipné fotografie

Příspěvekod hol » 9 years ago

Jo ta plastova pruchodka to je masakr. Holt zapomneli, no :mrgreen: . Osobne bych to nesnes a nejak bych to nariznul a sundal.

Jinak pocitam, ze az dojde na revizi, tak jim to stejne CEZmani sundaj, pruchodku i s kabelama. Tedy u nas, na Slovensku nevim koho mate :)
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 9 years ago

Je to na slovensku..tato firma tam spravovala kablovku, avsak o nu sa vobec nestarali ale namiesto toho si tam potahali dalsie svoje kable, vsade asi po celej dedine su natiahnute UTP indooraky, v "novsich" castiach maju uz FTP outdooraky, sem tam na stlpe krabica, ci uz zelezna alebo plastova, tam maju asi switch. AKo to funguje nemam tusenia ale asi moc dobre nie. Kablovku sme zacali prerabat celu od zaciatku, chodime s plosinou a ludia sa pytaju...prosim vas vy ste s firmy ******, nerobite nieco s internetom....stale to vypadava :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A potom asi zamestnanec firmy....chalani davajte pozor na kable to je OPTIKA pre klientov :lol:
0 x

martinko

Příspěvekod martinko » 9 years ago

ved len prezrad kde, nech si to pozrem na google maps, ak to tam bude :-)
0 x

Gemb

Na streetviewe to nenajdes aj tak, ten je z roku 2012 a toto je novsie. Inak je to dedinka pri TT, Brestovany :wink: Ked si prejdes hlavnu cestu, tak v tom case ako to bolo nafotene su tam len nachystane kable po stlpoch, pripaskovane ku kablovke a na stlpe nechany kotuc kablu :)
0 x

martinko

Dik za info ;-) ...ak je to provajder "zapadny"com, tak ako pozeram na ich stranke, ponukaju pekne draho ten ich ani nie moc rychly internet cez kabel. Na street view som kukal, len neviem ci som dobre videl, tie ich kable su ku kablovke pripojene eskapaskami po celej dlzke, alebo len na zaciatku stlpa a na konci? Lebo si to neviem predstavit, ked na to napr. nasnezi, je tam utp kabel a nieje ani na ocelovom lanku :-) My sme mali teraz zaujimavu situaciu s jednym optickym kablom, cca 70 metrov, samsung 3mm, 2vlakna, samonosny, padal tazky sneh co lamal stromy a ten kabel co som si myslel, ze je pevny sa premenil na elasticky a natiahlo ho, pokial z neho nespadol sneh, potom sa vratil do povodnej podoby. Ich utp si ani neviem predstavit ako by dopadlo. Spomenul si, ze menite kablovku, takze ak sa hrate aj s ich kablami, tak vam moc nezavidim tu robotu :-) ...su isto dost citlive :-)
Naposledy upravil(a) martinko dne 15 Oct 2016 20:33, celkem upraveno 1 x.
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 9 years ago

Jaj tak nebojte sa to povedať na plnú hubu že ide o westcom.
Ale bacha na tie káble pár rokov dozadu mi jeden ich technik spomínal že majú niekde pri Trnave natahanú celú ulicu ethernety po stĺpoch , a keď som sa pýtal ako to napájajú tak bez váhania povedal že púšťajú 230V po ethernete.
Obrázek
0 x

martinko

V tom pripade mozu byt nielen internetovy dodavatel ale distribuovat aj elektrinu :-) To vidim uz nie ako triple play ale quadruple play, predbehli jednoducho dobu :-)
1 x

Gemb

OMG 230V po UTP? Potom som sa cudoval preco som dostal supu od nosneho lanka koaxialneho kablu, asi to je niekde uz predrete. Ano ide o "zapadny"com. Kable upevnovali ocividne len s rebrika, tj len na koncoch su uchytene tak ako dociahli...nie su to samozrejme nosne FTPcka s lankom ale bezny outdoor/indoor kabel, drzi len svojou pevnostou. Zaroven opravujeme aj kablove trasy, na vela miestach je kabel odtrhnuty (koaxial) od nosneho lana, takze to davame dokopy ale ich kable nechavam tak...cim vacsi preves, tym lepsie :lol: Ved casom dodam nejake dalsie foto :lol:
0 x

martinko

ak dalsie fotky casom nedodas, budeme naisto vediet ze 230 tam fakt bolo :-D ...tak ci tak, dobre ze si to tu zavesil, zariad si radsej riadne gumenne rukavice a hrube podrazky na topankach a sam tam ani nechod :-D Popripade rovno gumenny oblek
Obrázek
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 9 years ago

kostel.jpg

Rozkaz znel jasne , zamaskujte to tak at to neni moc videt ... tak sme objednali maskovani od mistnich obyvatel :)
0 x

Magic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Magic » 9 years ago

Hlavně když se to neposere. Ikdyž ono se to vlastně už ..... :lol:
0 x

martinko

"Najlepšie", ak to budeš musieť poslať na reklamáciu :-) Skoro ani nevidno, čo to je.
0 x

Gemb

Chudak zdroj :?
IMG_20161026_080845.jpg
0 x

Gemb

Toto ma dostalo :lol: :lol: :lol:

Obrázek
2 x

Petr Bačina