❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sledovanitv.cz

Problematika videa na IP sítích.
bubhak

Re: sledovanitv.cz

Příspěvekod bubhak » 9 years ago

Zdravím,
budu reagovat na výčet chyb sledovanitv v posledním příspevku.

celkové rozpadání obrazu (nefunkční peering s UPC) - partneři, kteří jsou připojeni přes UPC jsou nyní spuštěni ze serverovny s lepší UPC konektivitou - OPRAVENO
nedostatečná kapacita při MS hokeji - došlo k přetížení komponenty, jež zasílá data klientům - komponenta je komplet přeprogramovaná, nyní cca 20x větší účinnost počet klientů / využití CPU - OPRAVENO
nějaké nefunkčnosti DB serveru - DB optimalizována - OPRAVENO
jako poslední rozpadávání obrazu na kanálech ČT (špatný propoj s ČT) - změnili jsme dodavatele streamu pro ČT - OPRAVENO

Drobnosti jako občasné piskání místo zvuku / špatná synchronizace videa/audia - pracujeme na nastroji pro detekci tohoto problému
nefunkčnost některých kanálů - může nastat krátkodobý problém na některém méně sledovaném kanálu, ale minimálně 99% kanálů funguje neustále
nefunkčnost dokoupených služeb (HBO, timeshift) - prosím o konkrétní případ - takové problémy nemáme hlášeny, prosím o nahlášení

Pro lepší detekci problému v partnerské síti doporučujeme nasadit reflector s ssh přístupem. Reflektor dále snižuje nároky na vaši konektivitu.

Lukast píše:
mato1 píše:Zdravim
Poprosil by som vas, ktory mate v sieti pustene iptv od sledovavanitv nejake realne a hlavne aktualne info ohladne fungovania celej televizie.

Rozmyslam, ze by som to skusil s nimi, ale niektore reakcie tu na fore su v rozpore. niekto to chvali, niekto nadava, kopec ludi to ma a nestazuje sa a pod., takze neviem. Mam z toho zmiesane pocity. Mam to doma na skusku na dvoch telkach na tych android boxoch a prvy tyzden mi to slo ok, bez problemov, predvcerom sa to seklo raz a vcera dva krat. Sekane to slo asi 30-40 sekund a potom nabehlo ok. Pripadne stacilo prepnut kanal inde a naspat a znova to slo ok.

Niektory ste tu popisovali aj problemy, ktore podla vas sposobuje prave ten android box, pricom sa to udajne neprejavuje na Arris boxe.

Potreboval by som jednoducho poradit, ci do toho ist alebo nie. Ak ano, tak akym HW (ci preferovat naozaj ten drahsu Arris box) a pod.

vopred dakujem za vase odpovede

SledováníTV jsme nasadili na přelomu roku 15/16, všichni klienti jsou připojeni optikou a mají v cca 80 % STB Arris VIP 1113, zbytek Smart TV (LG/Samsung).

Pokud to hodláš prodávat jako IPTV tak nedoporučuji. Výnos (pokud budeš chtít být konkurenčně schopný) z toho není takový aby ti to pokrylo člověka, který bude nas*aným uživatelům vysvětlovat proč zas neviděli růžovku apd, negativní reklama a celkovou nespokojenost zákazníků. Drobnější problémy se řeší v rámci dnů, ty větší v rámci měsíců.

Za tu dobu co je využíváme tak jsou víceméně jenom problémy: celkové rozpadání obrazu (nefunkční peering s UPC), nedostatečná kapacita při MS hokeji, nějaké nefunkčnosti DB serveru a jako poslední rozpadávání obrazu na kanálech ČT (špatný propoj s ČT). Drobnosti jako občasné piskání místo zvuku, špatná synchronizace videa/audia, nefunkčnost některých kanálů, nefunkčnost dokoupených služeb (HBO, timeshift) nemá cenu zmiňovat.

Pokud to budeš dávat zadarmo, s tím že to není garantovaná služba tak dejme tomu...
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Já osobně to nikdy moc nepoužíval. Až vlastně teď hokej a fotbal, jinak jen krátkodobé testy. Subjektivní dojem je, že na sport to není. Máme reflektor, takže s nějakou konektivitou to asi nesouvisí. Ale obraz je cukaný. I v momentech, kdy nejsou žádné dropy, nebo změny ve framerate (flash to umí zobrazit). Dle mého názoru to je problém se změnou z 50 snímků prokládaných na 25 neprokládaných. 25 snímků za vteřinu je na sport málo. A v kombinaci s deinterlací se mi to prostě nelíbí.

Ale i tak je zajímavé, že flash si udržuje v podstatě obrovskou cache a stejně se občas nějaký pokles snímkové frekvence (nebo dropu) stane.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Striker

Příspěvekod Striker » 9 years ago

bubhak píše:Zdravím,
budu reagovat na výčet chyb sledovanitv v posledním příspevku.

celkové rozpadání obrazu (nefunkční peering s UPC) - partneři, kteří jsou připojeni přes UPC jsou nyní spuštěni ze serverovny s lepší UPC konektivitou - OPRAVENO
nedostatečná kapacita při MS hokeji - došlo k přetížení komponenty, jež zasílá data klientům - komponenta je komplet přeprogramovaná, nyní cca 20x větší účinnost počet klientů / využití CPU - OPRAVENO
nějaké nefunkčnosti DB serveru - DB optimalizována - OPRAVENO
jako poslední rozpadávání obrazu na kanálech ČT (špatný propoj s ČT) - změnili jsme dodavatele streamu pro ČT - OPRAVENO

Drobnosti jako občasné piskání místo zvuku / špatná synchronizace videa/audia - pracujeme na nastroji pro detekci tohoto problému
nefunkčnost některých kanálů - může nastat krátkodobý problém na některém méně sledovaném kanálu, ale minimálně 99% kanálů funguje neustále
nefunkčnost dokoupených služeb (HBO, timeshift) - prosím o konkrétní případ - takové problémy nemáme hlášeny, prosím o nahlášení

Pro lepší detekci problému v partnerské síti doporučujeme nasadit reflector s ssh přístupem. Reflektor dále snižuje nároky na vaši konektivitu.

Dovolil bych si nesouhlasit s tou ČT4 - protože to, co to dělá při ME2016 je nekustečný.. Ostatná nemůžu soudit nic z toho se neděje, ale docela dost se stává, že se z ničeho nic začne sekat a pomůže jen přepnutí na jiný kanál a zpět. Zpětné přehrávání někdy jede úplně v pohodě a někdy se zasekne na skoro minutu na černé obrazovce a to posunuje třeba po 2 minutách abych přejel reklamu nebo abych trefil začátek seriálu. U STB i u SmartTV občasný vypadnutí přehledu přehrávaných programů - zobrazí se jenom názvy kanálů a ostatní je prázdný.. na STB pomůže jen tlačítko HOME a znovu spustit aplikaci. U SmartTV nevím. Každopádně se to po svátcích chystám všechno sepsat a poslat na sledovanitv.
0 x

bubhak

Příspěvekod bubhak » 9 years ago

Striker píše:ale docela dost se stává, že se z ničeho nic začne sekat a pomůže jen přepnutí na jiný kanál a zpět.

na jakém zařízení sledování používáte?? na android boxu jsem tenhle problém nikdy nepozoroval, ale nekolikrat se mi to stalo na smarttv Samsung Tizen - problém byl předán programátorům této aplikace.
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 9 years ago

bubhak píše:
Striker píše:ale docela dost se stává, že se z ničeho nic začne sekat a pomůže jen přepnutí na jiný kanál a zpět.

na jakém zařízení sledování používáte?? na android boxu jsem tenhle problém nikdy nepozoroval, ale nekolikrat se mi to stalo na smarttv Samsung Tizen - problém byl předán programátorům této aplikace.

Android box a bylo to reportováno i zákazníkem na LGTV mám pocit.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 9 years ago

tak bohužel v posledních 14 dnech problémy se zasekáváním obrazu a z předcházením obrazu vůči zuvuku, tedy obraz se zastaví a zvuk jde normálně s tím že obraz začne chodit až se k němu dostane ten zvuk :D
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 9 years ago

na cem?
0 x

okoun

jedná se o webové přehrávání, ale i uživatel na samsungu mi to hlásil, takže asi nějaký problém mají...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

basty
Kontaktovat uživatele:

U toho webu je dost otazka jestli to neni flashem nebo nebo necim jinym... Ale jasny, nesmi to delat
0 x

okoun

oni furt jedou flashem? to je celkem skandál LoL
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Kdyz kliknes pravym tak uvidis cim to jede
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 8 years ago

bimbananonanas píše:Co mi na službě sledovanitv.cz vyloženě vadí, je omezení v základu na spuštěný 1 stream a připlácení za další +2. Využiju to 1-2x (i kdyby 4x) do roka, tak prostě platit 600 ročně za toto jako příplatkovou službu, je moc.

No nechci nic říkat ale sledovanitv má v základu 2 streamy, a pokdu chceš další 2 tak to určitě není 600 za rok, protože to by bylo 50 Kč za měsíc, a to nevím od koho máš internet, že na tom až takhel rejžuje :D
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 8 years ago

Dnes mi zákazník nahlásil zajímavý problém - po aktualizaci firmware na nejnovější u STB Android se mu obraz přepnul do černobílého režimu. Takže provedl jsem podrobnější diagnostiku - zákazník má starou televizi Samsung (hodně starou CRT) a připojenou k STB přes kabel 3xCINCH -> SCART. A od upgradu firmware na nejnovější mu to dělá ten černobílý obraz. Zkoušel jsem použít jiný propojovací kabel a bez výsledku. Pak jsem zkoušel zapojit k TV STB od O2 a ten byl klasicky barevný. Dále jsem k TV zkoušel připojit jiný STB Android a opět černobílý obraz (akorát i na něm už byl nahraný nejnovější firmware). Zkoušel jsem u něj i nejnovější beta verzi firmware ale bez výsledku. Tak nevím.... Nestalo se to už někomu? Evidetně to dělá nejnovější firmware v kombinaci s určitými TV. Protože ten náhradní STB co jsem tam zkoušel a byl černobílý u mě doma normálně jede...
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

okoun

Příspěvekod okoun » 8 years ago

asi se tam změnila televizní norma, zkontrolovat: PAL, SECAM, NTSC
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 8 years ago

jo, NTSC dělávalo černobílý obraz
0 x