❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PtP na RB911-5HnD vs. RB911-5HacD

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
3com

PtP na RB911-5HnD vs. RB911-5HacD

Příspěvekod 3com » 9 years ago

Nějaké testy/zkušenosti? Po první instalaci/testu takového spoje s RB911-5HacD (vždy na obou stranách JRC-24EX s aluboxem) není žádné překvapení spíše změna k horšímu... Ping/propustnost stejná při jakékoliv verzi MK (nv2/20MHz kanál). V nezarušené oblasti při jakémkoliv kanálu u RB911-5HacD při BTestu TCP jede na max 98Mbit, ale každý cca 15tý ping se test přeruší a vypadnou úplně 4 pingy... (spoj se bezdrátově nerospojí)... Pokud se na spoji cokoliv změni třeba frekvence trvá tak 20-25 sekund než se spojí... U klasického n-kového RB911-5HnD B-Test jede bez výpadku a při změně nastavení se spoj spojí do 6 sekund...
1 x

sp4wn90

Příspěvekod sp4wn90 » 9 years ago

Nam tyhle ac spoje jedou vsude luxusne(100-140Mbit), hodne dela zapnuti balicku cm2 + zapiname nstream
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 9 years ago

Jak to děláte když to má jenom 100Mbit sítovku? :D

sp4wn90 píše:Nam tyhle ac spoje jedou vsude luxusne(100-140Mbit), hodne dela zapnuti balicku cm2 + zapiname nstream
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 9 years ago

Zdravim,
možná tak, že měří btestem z jednoho RB do druhého. Na provoz to vliv nemá, ale ukazuje to na možné rezervy přes 100 Mbit, což potěší.
mpcz, 17.04.2016
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 9 years ago

raději kupuji G verze pač mají ten 1Gb a hlavně plnohodnotné rádio, dnes už bych si na ptp nedovolil dát nějaké ošizené rádio
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

sp4wn90

Příspěvekod sp4wn90 » 8 years ago

3com píše:Jak to děláte když to má jenom 100Mbit sítovku? :D

sp4wn90 píše:Nam tyhle ac spoje jedou vsude luxusne(100-140Mbit), hodne dela zapnuti balicku cm2 + zapiname nstream

omlouvam se, Kupujeme pouze RB911G-5HPacD :)
0 x

medvedkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod medvedkov » 8 years ago

Běží někomu na těch RB911-5HacD ptp spoj a běhá mu to oka? Uvažuji že ho nasadím na nějakých 500m a oproti RB911G-5HPacD má přeci jenom super cenovku :-)
0 x
zadnej

fiestak

Příspěvekod fiestak » 8 years ago

medvedkov píše:Běží někomu na těch RB911-5HacD ptp spoj a běhá mu to oka? Uvažuji že ho nasadím na nějakých 500m a oproti RB911G-5HPacD má přeci jenom super cenovku :-)

Mám spoj v hodně zarušeným prostředí, cca 1,5km, antény od p. Štourače s aluboxem. Původní "N" RB911G-5hpnd protáhla cca 20Mbit, od výměny jsem čekal o něco větší rychlost a hlavně stabilitu. Po výměně za RB911ac lite a následném testování v kanclu jsem musel znova na střechu a vyměnit zpátky za N, vůbec to nejelo, rychlost kolísala při všech možných nastaveních. Myslel jsem, že je některá jednotka vadná, objednal jsem teda RB911G ac a situace se více méně opakovala. Nakonec to po všemožných nastaveních dalo cca 30Mbit (20MHz kanál a protokol 802.11), nicméně díky rušení je teď situace stejná, jak před výměnou před cca půl rokem.
Takže zázraky od toho asi nečekej.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 8 years ago

ano je to tak, pokud chceš neopuštět 5GHz tak jedině potom už zkusit ROCKET PRISM, jinak už potom nepomůže ani svěcená voda, že....
ohledně těch 911ac jsou lepší v tom že daleko lépe drží 64qam než klasické nkové verze, jinak 256qam v zarušeném prostřední určitě ne eeee
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

zasrany prostredi je proste problem... jedu asi 1km link, Waxky 24dbi + Groove a sem rad ze to 25M da... vic od toho ani necekam pri 50 vysilanich v luftu.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

sp4wn90

Příspěvekod sp4wn90 » 8 years ago

mezi RB911-5HacD a RB911G-5HPacD je obrovský rozdíl nám tyhle ,,lite" verze fungovali o dost huř než tyhle plnohodnotný, takže kupujem pouze ty dráhý a vyplatí se...
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 8 years ago

Jinak v 40mhz na vesnicích ptp to 200mbit HD reálně na měřáku dává. Na AC jedině 802.11 nstream ani nv2 se zatím neosvědčila. Do měst to není, ale to snad každý chápe.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

sp4wn90 - ted resim neco podobne, 911ac na obo stranach, 3 max 5 siti okolo, Jirous JRC-24 EX MIMO, uz signaly jsou takove podivne, -64 a vic neda pri 6db vykonu at kroutim sebelip. nv2/N/AC se chova leckdy nestabilne, ccq beha jak maratonec sem tam, 802.11 je uz lepsi, ale stale ccq pobiha mezi 70-100, cekal bych ze se zabetonuje na 100/100 a bude drzet. Nestabilni chovani take ovlivnuje propustnost spoje, nekdy 45 jiny 65Mbit. RB jsou zavrene v aluboxu : Obrázek , pigtailiky 1 metr od Dcomu. Jesi to dela ze Lite je nejaky pekelny okuch, tak to rozmlatim... ale na jine trase s Wax 29 + Groove AC / Stouracka 28 / 911ac Lite se vse chova zcela ok, link speed stale na max. 86Mbit, ccq drzi a klesa jen vyjimecne, spoj z kraje mesta do obce dal (a rozhodne na strane mesta neni idealne cisty vzduch), 2,8km.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))