Zdravím,
Mám od Vodafonu neomezený LTE internet k tomu jsem dostal modem Huawei LTE CPE B310 v kterým je 4G simka.
Bohužel u mě doma v Táboře je rychlost jen cca 7MB/s. K modemu nemám přidělané žádne antény prostě jen čistej modem a mám ho ve vnitř (doma) pod oknem.
Na LTE by neměl být problém dosáhnout třeba 70MB/s jak na to?
Je to tím že tady prostě není signál, stačí přidělat nějaká anténa nebo koupit nějaký "lepší" modem?
Prosím o radu, díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Rychlost internetu od Vodafone
Přečetl bych si smlouvu, neomezený možná bude ( 30GB FUP ? ) ale omezená bude maximální rychlost.
0 x
Zdravím,
co to prosím je v podání Vodafone "neomezený internet". To je zbožné přání nebo písemná záruka?
Dík, mpcz, 04.08.2016
co to prosím je v podání Vodafone "neomezený internet". To je zbožné přání nebo písemná záruka?
Dík, mpcz, 04.08.2016
0 x
Je tam FUP 30GB ale rychlost by omezená být neměla. Na Sony xperia Z1 jsem naměřil 60MB/s.
EDIT: Limit to nebude protože teď tam třeba naměřím 8MB/s
EDIT: Limit to nebude protože teď tam třeba naměřím 8MB/s
Naposledy upravil(a) barneby dne 04 Aug 2016 17:20, celkem upraveno 1 x.
0 x
Anténou nikdy nic nezkazíš ... Někde by to sílu signálu určitě ukazovat mělo.
Jak se připojuješ k tomu modemu? Pokud máš jednotky správně, tak 56 Mbit/s není až tak špatné ... Pokud je máš špatně a mluvíš v bitech, tak jsi buď na wifi v B módu, nebo se ti ethernet linkuje jen na 10 Mbit.
Jak se připojuješ k tomu modemu? Pokud máš jednotky správně, tak 56 Mbit/s není až tak špatné ... Pokud je máš špatně a mluvíš v bitech, tak jsi buď na wifi v B módu, nebo se ti ethernet linkuje jen na 10 Mbit.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ludvik píše:Anténou nikdy nic nezkazíš ... Někde by to sílu signálu určitě ukazovat mělo.
Jednotky mám správně

EDIT:
Ukazatel signálu vypadá nějak takto:

Že anténou nic nezkazím to vím ale u tohoto modemu by se to muselo nějak zbastlit.
Naposledy upravil(a) barneby dne 04 Aug 2016 17:35, celkem upraveno 1 x.
0 x
7 MB/s = 7*8 Mbit/s = 56.
barneby píše:Bohužel u mě doma v Táboře je rychlost jen cca 7MB/s. K modemu nemám přidělané žádne antény prostě jen čistej modem a mám ho ve vnitř (doma) pod oknem.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
http://pece.vodafone.cz/app/answers/lis ... a_id/2254/
konektory to má ...
konektory to má ...
0 x
ludvik píše:7 MB/s = 7*8 Mbit/s = 56.barneby píše:Bohužel u mě doma v Táboře je rychlost jen cca 7MB/s. K modemu nemám přidělané žádne antény prostě jen čistej modem a mám ho ve vnitř (doma) pod oknem.
Sorry http://www.speedtest.net/my-result/5528290474
0 x
ludvik píše:http://pece.vodafone.cz/app/answers/list/c/133,159/a_id/2254/
konektory to má ...
Jasný no ale ty jsou pro wifi nikoliv pro 4G?
0 x
0 x
Manuál říká co?
Kód: Vybrat vše
Volitelné Instalace externí antény
V oblastech se slabým příjmem připojte externí anténu k portu externí antény B310, aby
se zlepšil příjem signálu.
1. Zapněte B310 a odpojte jej od napájecí zásuvky.
2. Odeberte kryt z portu antény. (Uložte jej na bezpečném místě.)
3. Dle vašich potřeb nainstalujte jednu nebo dvě externí antény. Ujistěte se, že externí
antény jsou bezpečne připojeny k portům.
0 x
ludvik píše:Manuál říká co?Kód: Vybrat vše
Volitelné Instalace externí antény
V oblastech se slabým příjmem připojte externí anténu k portu externí antény B310, aby
se zlepšil příjem signálu.
1. Zapněte B310 a odpojte jej od napájecí zásuvky.
2. Odeberte kryt z portu antény. (Uložte jej na bezpečném místě.)
3. Dle vašich potřeb nainstalujte jednu nebo dvě externí antény. Ujistěte se, že externí
antény jsou bezpečne připojeny k portům.
Ok nějaký antény tu mám tak to jdu vyzkoušet.
No já nemám tenhle balíček mám nějaký balíček co jsem s nima domluvil na pobočce ale nedivil by jsem se kdyby to bylo takto omezené. Jenže divné je že mobilní internet mám rychlí ale ta omezení co tam mají napsané odpovídají rychlosti co mám tak nevím.
0 x
Hodil jsem tam ty antény obě dvě signál je o něco lepší ale rychlost stále stejná typoval bych to na ten limit.. Bastardi mi na prodejně řekli že tam není žádné omežení kromě toho 30GB FUP
.. No zavolám tam a uvidím.

0 x
barneby píše:Hodil jsem tam ty antény obě dvě signál je o něco lepší ale rychlost stále stejná typoval bych to na ten limit.. Bastardi mi na prodejně řekli že tam není žádné omežení kromě toho 30GB FUP.. No zavolám tam a uvidím.
Zdravím,
no konečně jsme se dozvěděli (i ty), jak vypadá neomezený internet přes mobilní připojení. Znám desítky lidí, kteří se dušovali, že jejich internet je neomezený, po prověrce není ani jeden (zatím). Dneska mám zrovna dva případy, kdy to zjistili až po nákupu a smlouvě a teď pláčou a dokupují a dokupují a dokupují a nebo přecházejí k nám.
mpcz, 04.08.2016
0 x