❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

LHG 5 - zkušenosti

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
zdwena

Re: LHG 5 - zkušenosti

Příspěvekod zdwena » 9 years ago

už je i držák za par korun
http://routerboard.com/QMP-LHG
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 9 years ago

goblajz píše:Kloubový držák k LHG...

http://routerboard.com/QMP-LHG

To tu již postovali dříve, ale za kus plastu 200kč? To chce odvahu, za to to někdo vyrobí z plechu.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 9 years ago

tak jsem si to konečně koupil a nasadil, no není to tak strašné http://www.mikrotik.matejov.org/clanek.php?id=57
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

fabinek1

Příspěvekod fabinek1 » 9 years ago

Vyměněno za PtP spoj, vzdálenost 645m, zarušené prostředí, dříve 2x SXT (režim A/N, nstreme, max 45M), dnes 2x LHG - stejné nastavení, ale o -13 dBm, CCQ 100%, 75M. Zatím spokojenost
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 9 years ago

Nasadene v nesmierne zarusenom, vymena za Nanobeam 25dBi, signal rovnaky, priepustnost rovnaka...
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 9 years ago

chlapi uz sa mi tiez tato sranda dostala do ruk :D
Na prvy pohlad to vyzera ako riadna hracka :D zakaznik ktoremu som to isiel montovat sa zacal smiat ze co to mate :D
strasne lahke ale ked som to nahodil ma to celkom dobre parametre a veru lepsie ako sextant.
Aspon vdaka tomu pliesku sa to da trocha smerovat hore a dole len ked uz chcete len trocha dat dohora tak na to uz najlepsie bud polohova konzola, alebo nejako jemne podlozit niecim :D

inak tie kovove pasky ked dotiahnete riadne ta antena sa ani nepohne to skor sa zlomi ako by sa posunula, takze mozem povedat ze za tu cenu super antena a vyhoda tej vahy moze to ist aj na stare kominy :D
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 9 years ago

Zdravím,
taky si myslím, že to není špatné, zvláště za ty peníze. Ty hysterické výkřiky některých jedinců bych já osobně nebral v potaz. Jen to svislé směrování je problematické, ta anténa musí být a i je stejně směrová vodorovně i svisle, takže ty řeči Mikrotiku, že není třeba směrovat jsou dle mého scestné. Mám nadělané ty origo plíšky v několika výškách, takže tam dám takový, jaký je třeba na potřebný úhel a je to pořešené. Není to sice bůhvíjak profi, ale účel to splní dobře a levně. Uvidíme, jaká bude výdrž, to ukáže až čas.
Jinak naprosto souhlasím s tvým popisem.
mpcz, 03.08.2016
Naposledy upravil(a) mpcz dne 03 Aug 2016 18:39, celkem upraveno 2 x.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 9 years ago

prodává se držáček takže no problemo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun

Příspěvekod okoun » 9 years ago

no nainstaloval jsem jich 5 a zatím mi plíšek vždy vystačil...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

bezdratsmrdi

Příspěvekod bezdratsmrdi » 8 years ago

To, že mikrotik až nyní dodal to, co na trhu chybí 7 let, a sice směrového klienta/subpáteř, je spíše k pláči. Je to pěkná hračka za pěkný prachy, ale jaksi s křížkem po funuse, ze kterého už všichni dávno odjeli na nanobridgích a beamech.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 8 years ago

okoun píše:no nainstaloval jsem jich 5 a zatím mi plíšek vždy vystačil...

Zdravím,
no to se mi nějak nezdá. Tu anténku jsem testoval na točně a i ve svislém směru je poměrně citlivá na dosměrování. Že by ji zrovna jeden rozměr plíšku dosměroval do správné polohy se mi nechce věřit.
Zítra jde do terénu 5 ks, uvidíme, co na to řekne technik.
mpcz, 11.08.2016
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 8 years ago

Tenhle týden jsem montoval LHG s tim origo polohovatelným držáčkem a je to opravdu celkem citlivý. Takže použití s plíškem je celkem na nic. Pak by v našem případě bylo jedno zda použiju J&J box, kterej dosměruju přesně, nebo nedosměrovaný LHG. Pokud chce člověk z tý antény dostat maximum, tak ve většině případů je potřeba nějakej polohovatelnej držák, toť můj názor.
0 x

vojtasan

Příspěvekod vojtasan » 8 years ago

Instalováno krátký spoj cca 650m,stavitelný držák a v pohodě..K tomuto
To, že mikrotik až nyní dodal to, co na trhu chybí 7 let, a sice směrového klienta/subpáteř, je spíše k pláči. Je to pěkná hračka za pěkný prachy, ale jaksi s křížkem po funuse, ze kterého už všichni dávno odjeli na nanobridgích a beamech

za sebe můžu dodat jen to,že každé zařízení,který mi umožní zbavit se UBNT vítám.A ikdyž s křížkem po funuse,tak zaplať pánbu za to.
1 x

hapi

Příspěvekod hapi » 8 years ago

je to super zařízení. S přikoupeným držáčkem je to naprosto v pohodě. Máme jich už dost nasazených a přední lalok je krásně vidět na ledkách takže pokud není člověk úplný hovado tak nepotřebuje dosměrovávat přes winbox. Pěkně si projedu hlavní lalok a odhadnu střed a je to tam. Sem docela překvapen jak je to odolný vůči signálům z boku. Sem až takovej magor že bych to kvalitou přirovnal k 23dB parabolám od jirouse resp. se mi takhle jeví v reálu na střeše když s nimi otáčim.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun

Příspěvekod okoun » 8 years ago

kure05 píše:Tenhle týden jsem montoval LHG s tim origo polohovatelným držáčkem a je to opravdu celkem citlivý. Takže použití s plíškem je celkem na nic. Pak by v našem případě bylo jedno zda použiju J&J box, kterej dosměruju přesně, nebo nedosměrovaný LHG. Pokud chce člověk z tý antény dostat maximum, tak ve většině případů je potřeba nějakej polohovatelnej držák, toť můj názor.

Ano souhlasím, na max se to musí bez plíšku ale o kolik si pomůžu třeba jen o 2dB? potom otázka jestli se to vyplatí, takto anténu prodávám za stejnou cenu jako SXT LITE5 a když bude mít bazmek za 150Kč na víc tak zbytečně zvednout cenu?
Ve městě už dám jen toto, pokud někdo chce acčko tak JRC parabolku ale jinak toto, pač bez směrovky to tu už nejde ani na 300m...
doufejme že nějaká revize bud emít třeba jinej držáček či něco...
0 x